Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Sløseri, fejl eller bevidst fejlinformation kontra ordentlighed

Tirsdag 14. november 2017 kl: 16:49

Sløseri, fejl eller bevidst fejlinformation kontra ordentlighed
Ole Gynther Heibøll Sørensen, Tjærbyvej 99, Randers NØ - byrådskandidat for Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Ole Gynther Heibøll Sørensen, Tjærbyvej 99, Randers NØ - byrådskandidat for Velfærdslisten.

Det er med åben mund og polypper at jeg i dag læser to indlæg fra henholdsvis Venstre og Dansk Folkeparti.

Det fra Venstre omhandler antallet af elever der 'består' folkeskolens afgangprøve. Her hævdes det fortsat at antallet af elever der “består” er stigende, og man roser den nye skolestruktur for, at der nu sker de ønskede stigninger.

Jeg har i flere online-debatter efterlyst, om alle elever er medregnet, så det er det retvisende billede, man får. Hver gang jeg - og flere andre - har stillet dette spørgsmål, er Venstre gået i flyverskjul og har ikke svaret. Det fik mig til at tænke, at statistikken, som blev fremlagt, ikke var retvisende, men det var jo kun en tanke og ikke noget, jeg vidste.

I går i tv programmet “Detektor” kommer det så frem, at stigningerne ikke er helt så flotte, som Venstre vil have det til at fremstå. Derefter kommer det så også frem, at alle elever ikke er med i den pågældende statistik. Min tanker er så nu, om Venstre bevidst forsøger at fremlægge manipulerede statistikker, eller om de simpelthen bare har begået en fejl eller er sløsede.

Hvis det er sløseri eller en fejl, så var de advaret i forvejen af de mange forudgående spørgsmål til statistikken. Er det så bevidst manipulation for at få lidt medvind op til valget? Jeg håber, det godt nok ikke, for så må Venstre tro, at borgerne ikke kan tænke selv. Men svaret blæser i vinden.

Det andet læserbrev fra DF omhandler kampagnen for oplysning om repatriering til flygtninge. Her kalder en DF-politiker en SF politiker for en hykler. Men er det ikke mere hyklerisk, at DF forsøger at få det til at fremstå som, at flygtninge ikke informeres om muligheden for repatriering?

For alle flygtninge skal oplyses om denne mulighed i forvejen. Så mener DF så, at flygtninge ikke får denne lovbestemte oplysning allerede? Og hvis man mener det, mener DF så at der er nogen, der ikke gør det arbejde, de skal? Eller hvordan hænger det sammen?

Men det som får mig til at nævne det, er, at man forsøger at få det til at fremstå som, at informationen om repatriering ikke sker i forvejen. Man kan være enige eller uenig i om, det er en god ide at bruge ekstra penge på en kampagne om repatriering. Men at fjerne oplysningen om at det allerede sker, er manglende respekt for borgernes intelligens.

Som i ovenstående eksempel med eleverne, er DF i ugens løb blevet gjort opmærksomme på, at flygtninge allerede modtager informationen om repatriering, så DF var også advaret i forvejen.

Jeg ved godt, at vi nu går ind i valgkampens sidste fase. En fase, hvor man vil forsøge at gemme dårlige sager væk, eller i hvert fald få borgernes fokus væk fra de dårlige sager. Men jeg mener, at denne måde med at komme med oplysninger på, er meget udansk.

Hvis man har lavet en fejl, så indrømmer man den i det mindste. Men det der foregår nu er enten en fejl, sløseri eller bevidst fejlinformation. Prøv med ordentlighed og kom med en undskyldning, hvis det er sløseri eller en fejl. Hvis det er bevidst, så må man enten mene, at borgerne ikke kan tænke selv, eller at man håber på, at det går nok til efter valget, for nu skal vi bare have nogle stemmer, så vi kan beholde vores taburetter, og så må vi tage skraldet bagefter.

Jeg håber, det godt nok ikke, for det er præcis det der fodrer politikerleden.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Budgetaftalens konsekvenser - ikke kun de positive
- Børnene glemmes bevidst i budgettet
- Forkerte prioriteringer
- Skal vi have planøkonomi, naturfredningsforening?
- Nej til havremælk på Cornflakes
- Bliver i morgen bedre end i går?
- Vi kan bevare en god velfærd
- En fars beretning fra det virkelige liv
- 10 millioner til et nyt Dronningborg Idrætscenter
- Skurken
- Appel til Socialdemokratiet
- Flere penge til de østjyske kommuner

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk