Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Nyt byråd giver forandringer for borgerne

Søndag 12. november 2017 kl: 07:53

Nyt byråd giver forandringer for borgerne
Jan Sørensen, Bojesvej 14, Randers SV.
LÆSERBREV Af Jan Sørensen, Bojesvej 14, Randers SV.

Valgets resultat er usikkert. Der er mange mulige udfald.

En ting er givet. Det aktuelle flertal med 13 fra Venstre og 3 fra Dansk Folkeparti kan ikke vælge borgmester alene. For det findes sikkert ikke efter valget 21. november. Det kræver, at de to partier og deres valgforbund (V, DF, LA, KD og NB) går to mandater frem i forhold til 2013. Kan de gøre det? Det bliver meget svært.

Randers får dermed en afløser for Claus Omann Jensen (V) 1. januar 2018, hvis vi kan tro på meldingerne fra partierne uden for valgforbundet. De har alle meldt ud, at de ikke ønsker Claus Omann Jensen som borgmester.

Hvem afløser så Claus Omann?

Der er svært at sige, for der er mange bud: Torben Hansen (S), Mogens Nyholm (R), Charlotte Broman Mølbæk (SF) eller Daniel Madié (K).

Den nye borgmester og det nye byråd har rige muligheder for at sætte en ny kurs for udviklingen af Randers, fordi de gamle blokke af borgerlige, centrum venstre og røde lokallister bliver brudt op af valget.

Jeg håber, at tiden med snævre flertal, brudte aftaler og lukkethed om de politiske aftaler bliver henlagt til historien.

Der vil også være stor uenighed i det nye byråd om, hvordan udfordringerne for Randers Kommune skal angribes politisk. Men med ny borgmester og 10–14 nye medlemmer af byrådet, kan kommunens borgere, med rette, forvente, at gammelt nag pakkes ned, og en ny kultur for at vedtage politik i byrådet. Vi må forvente at:

• Aftaler holdes og konstituering ved KV17 består til 2022.
• Store ændringer forhandles åbent og vedtages bredt (Byen til Vandet).
• Politisk uenighed kommer frem under processen, ikke bag efter (Skolestruktur 2014).
• Skiftende flertal mellem partier og valggrupper bliver normalt.
• Byrådet tager en betydelig del af styringen fra borgmesteren og hans forvaltning.
• Flere sager afgøres i fagudvalg, så byrådet slipper for dem.

Med den model for den politiske kultur mellem alle byrådets 31 politikere er jeg sikker på, at vi får en bedre fremtid som borgere i Randers kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Har Østjylland råd til at negligere cykling?
- Bygherrens afkast styrer lokalplanlægningen
- Budgetaftalens konsekvenser - ikke kun de positive
- Børnene glemmes bevidst i budgettet
- Forkerte prioriteringer
- Skal vi have planøkonomi, naturfredningsforening?
- Nej til havremælk på Cornflakes
- Bliver i morgen bedre end i går?
- Vi kan bevare en god velfærd
- En fars beretning fra det virkelige liv
- 10 millioner til et nyt Dronningborg Idrætscenter
- Skurken

Kommentarer til artiklen:
Andre partier har også ansvar.
Jeg er enig i Jan Sørensens analyse, men virkeligheden ser anderledes ud. Lise Frisches, IKKE nævnte personer bærer ikke alene skylden. Jeg kunne godt nævne 3 personer fra andre partier der, ikke mindre, bærer ansvaret for det dårlige klima i Randers Byråd. De ved det godt selv, det var en nøje planlagt strategi.
Knud Precht
R. Hougårds Vej 12.B.
8960 Randers SØ
12-11-2017 13:42:44

Hvorfor?
Hvorfor skulle byrådet være bedre til at samarbejde i fremtiden end i dag? Det er jo 2-3 personer, som laver balladen og det har de gjort igennem mange år og ikke blot i de sidste 4 år... Jeg har ligesom mange andre borgere et stort ønske om ro og samarbejde i byrådet, at byrødderne arbejder for Randers og for Randers bedste. Vi har demokrati i Danmark og det har vi også i Randers, men det virker som om der er nogle personer, der har mere end svært ved at acceptere dette og som tror at bare man brokker sig nok og råber højt nok, så får man nok også sin vilje...Det er ikke til vores by's bedste. Desværre tror jeg ikke dette ændrer sig i det nye byråd...uanset hvem der bliver borgmester...!
Lise Frische
Parkvej 24
8920 Randers NV
12-11-2017 12:04:36

Jeg er meget enig...
Når vi har set det som over det sidste 4 år har været frem i aviser og TV flere gang kan jeg godt forstå de ønske at det næste 4 år ikke bliver lige den. Personlig ser jeg gerne at vi får et meget bred konstituering som vil og kan føre '' kompromi politik'' det vil sige at parti politisk ide og interesse bliver set til siden og vi tag de problemer op som byen har . Vi skal investere i vores by og befolkning, ikke SPAR. Det har vi set for meget af .
JAN SZWED
LAKSEGADE 7 , 1, 5
Randers NØ
12-11-2017 11:47:51

Tak til Jan Sørensen
Det er en ualmindelig god analyse, og gode ønsker eller råd til det kommende nye flertal i byrådet.

Men valget er ikke afgjort endnu, og Venstres spin- og valgmaskine kører for fulde omdrejninger.

Jeg kan kun opfordre til, at alle der tidligere har stemt V eller df enten placerer deres stemme på Radikale, en af de to tværpolitiske lokallister BL eller VL - eller som en nødløsning stemmer på en kandidat fra Socialdemokratiet, som stemte imod den politiske udrensning / omkonstituering.
Kalle Nielsen
Scandiagade 14
Randers
12-11-2017 10:58:57


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk