Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Omsorgssvigt for ca 200 ældre

Onsdag 8. november 2017 kl: 13:07

Omsorgssvigt for ca 200 ældre
ÅBENT BREV TIL POLITIKERNE Af Susie Astrup Nielsen, Syvager 5, Randers NØ.

Jeg er uddannet SOS hjælper, har været det i 15 år på Rosenvænget og senere Rosenvænget/Bakkegården. Jeg vil gerne råbe vores politikere og ledelse inden for ældreområdet Randers kommune op.

Kære Randers kommune, politikere og den øverste ledelse inden for ældreområdet.

Så skete det igen, at man vælger - med hård hud, at nedlægge et velfungerende distrikt Bakkegården/Rosenvænget, udegruppen, hjemmeplejen, fordi opgaven er blevet for stor og uoverskuelig for den øverste ledere ledelse.

Man vælger at splitte gruppen op og slå Rosenvænget sammen med Dronningborg, som er et landdistrikt.

Rosenvængets borgere og de 11 medarbejdere, der skal overflyttes, får lovning på, at de stadig beholder deres faste hjælper, og medarbejderne får lovning på, at de stadig skal køre i området - at det kun er telefonnummeret, der er lavet om. Men dette er ikke tilfældet!

Rosenvængets borgere bliver i den grad svigtet. De har forskellige hjælpere hver dag, ingen fast kontaktperson, der er rod i medicin og de andre plejeopgaver, der skal udføres. Og deres faste hverdags tryghed er forsvundet.

Der er ikke styr på deres hverdag, den faste base, og de ældre er fortvivlede, sorgbare, stressede og kede af, at deres tryghed er væk.

Rosenvængets ældre borgere bliver igen svigtet. Dette er sket for de samme borgere i samme distrikt inden for 6 år.

Og ikke nok med at de ældre mister deres faste personale, de mister også deres faste sygeplejersker, der hørte til området.

Dette havde kunnet klares med en lederombytning på områderne. Men igen er det de ældre, der må få deres trygge hverdag hevet op.

Og ikke nok med det, hvad ligner det af slå et bydistrikt Rosenvænget sammen med et landdistrikt Dronningborg. Det hænger slet ikke sammen med al den tid, der bruges på vejen, og på cykel tager det mere tid, end den borgeren får, inden man skal videre igen.

Rosenvængets udegruppe er nu med i Dronningborgs der dækker Lem, Mejlby, Støvring, Albæk osv. Det tager nu ca. et kvarter på cykel at komme fra Dronningborg til Rosenvænget, hvor det før tog 5 minutter fra Bakkegården - en tid, der kunne bruges bedre hos borgerne.

Den megen vejtid, der bruges, går nu ud over borgernes pleje og rengøring.

Dette er omsorgssvigt, fortvivlelse og forringelse af de ældres livskvalitet.
Dette kunne være løst med en lederrokade. Men igen er det de ældre der må lide under det.

Dette er en stor forringelse og et stort omsorgssvigt overfor vores ældre borgere i Rosenvænget området og for medarbejderne, der bliver slidt ned og får stress over denne løsning.

Vh. en SOS-hjælper i 15 år i Randers kommune.

Susie Astrup Nielsen

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Har Østjylland råd til at negligere cykling?
- Bygherrens afkast styrer lokalplanlægningen
- Budgetaftalens konsekvenser - ikke kun de positive
- Børnene glemmes bevidst i budgettet
- Forkerte prioriteringer
- Skal vi have planøkonomi, naturfredningsforening?
- Nej til havremælk på Cornflakes
- Bliver i morgen bedre end i går?
- Vi kan bevare en god velfærd
- En fars beretning fra det virkelige liv
- 10 millioner til et nyt Dronningborg Idrætscenter
- Skurken

Kommentarer til artiklen:
Omsorgssvigt af ældre
Hej

Jeg er også "Forpligtet"til at kommentere ændringerne i ældreplejen Østbyen tidligere Rosenvænget/Bakkegården.
Jeg arbejdede med servicearbejde hvor vi skulle servicere rekvirenter og dette kunne kun "Kører rigtig" hvis vi medarbejdere og ledelsen snakkede sammen og i fællesskab fik tilrettelagt arbejdsgang m. m. og der har tillidsrepræsentanten et stort ansvar for at medarbejdere og ledelse finder den rette sammenhæng, så både medarbejdere og Randers Kommune bliver/er tilfredse med samarbejdet.

Hvordan skulle den ændring som ledelsen har ""Tromlet igennem" uden forhandling med tillidsrepræsentant vedrørende, hvordan får vi det til at fungerer best, som det blev lovet ved at flytte medarbejdere fra Rosenvænget/Bakkegården til Dronningborg, så Østbymedarbejdere kom til at servicere borgere i landdistrikt hvor de ikke er kendt (Manglende hus numre m. m. i landdistrikt) og Dronningborg medarbejdere servicere borgere i Østbyen, uden hensyntagen om medarbejderen kører bil eller på cykel.
Hvorfor kan det ikke som åbenbart blev lovet, faste borgere/klienter, så vidt muligt af hensyn til os borgere og Sundheds personalet?

Vi bliver selv, min kone og jeg, serviceret af Sundheds personalet.

Jeg vil videresende disse oplæg/svar til vores Bormesterkandidater Torben og Claus, så de har mulighedfor kommentar inden valget d. 21. november
Knud B. Høpfner
Mærsk Andersens Vej 30 st.tv.
Randers NØ
12-11-2017 10:42:34

Omsorgssvigt af 200 ældre i rds. Kommune
Dejligt at nogen har mod til at fortælle om utrolig dårlig ledelse og planlægning indenfor hjemmeplejen, endnu bedre hvis nogen kan forklare hvorfor man har rørt den forkerte vej i gryden så resultatet bliver som forklaret i indlægget .

Men vi kan jo være fortrøstningsfulde, for alle, og jeg har hørt ALLE politikere i randers vil gøre SÅ meget godt for ældre efter kommunalvalget at alt nok skal blive godt.
Lone Drejer
Lemvej 44
8930 randers
09-11-2017 09:04:14

Stærkt Susie
Godt brølt
måske skulle lederne foruden politikerne, tage en del af ansvaret for dette forkasteligt svigt af vores ældre.
Dette kan Randers Kommune ikke være bekendt.
Pia Colère
Mellerup
Randers
08-11-2017 17:26:46


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk