-
-Klik venligstKlik venligst

Sundhed og social kapital på arbejdspladsen

Tirsdag 7. november 2017 kl: 08:29

Medarbejderne er i gang med at øve sig i at stå i 'planken' på gulvet.
Medarbejderne er i gang med at øve sig i at stå i 'planken' på gulvet.

Sundhed og social kapital på arbejdspladsen
Lars Johansen: Det unikke er, at medarbejderne får lov til at bruge arbejdstiden på øvelser, der relaterer til deres arbejdsstillinger.
Ved første øjekast ser frokoststuen på DAKA i Assentoft ud til at være tom, men sætter man sig på hug, opdager man, at alle medarbejderne er der - de er bare i gang med at øve sig i at stå i 'planken' på gulvet.

Og det er blot én ud af den række øvelser, som medarbejderne i fællesskab skal lave hver dag fremover.

Træningssessionen i arbejdstiden er resultatet af et nyt samarbejde mellem DAKA og Sundhedshøjskolen i Randers kommune.

"Vi har mange forskellige arbejdsopgaver, hvor nogle ansatte sidder bag skærme og nogle har hårdt fysisk arbejde, og vi vil gerne bidrage til at forebygge de skavanker, det kan give efter mange år på arbejdspladsen," siger John Jensen, fabrikschef på DAKA i Assentoft.

"Det unikke er, at medarbejderne får lov til at bruge arbejdstiden på øvelser, der relaterer til deres arbejdsstillinger. Det er en investering i de medarbejdere, man har, og vi ved fra undersøgelser, at det har en effekt på trivsel, sygefravær og forekomst af arbejdsskader," siger Lars Johansen, projektleder for Sundhedshøjskolen.

Payback på social kapital
Sundhedshøjskolen har lokale afdelinger i Assentoft, Harridslev, Øster Tørslev, Havndal og Asferg/Gassum, og målet er nu at skabe et samarbejde med en lokal virksomhed i hver af de fem lokalområder. Formålet er at geare virksomhederne til at fremme sundhed og trivsel for medarbejderne.

"Vi har uddannet trivselsambassadører og hjulpet dem med at implementere relevante øvelser i en travl hverdag. Det handler ikke om at tabe sig og komme i form. Hvis man ønsker det, kan man forsætte i sin fritid i Sundhedshøjskolens tilbud i lokalområdet," siger Lars Johansen.

Værkførerassistent på All Creative i Havndal, Lene Bang, er blandt de medarbejdere, der har meldt sig som trivselsambassadører.

"Der er stor opbakning blandt medarbejderne til initiativet - over 90 procent af de ansatte har tilkendegivet, at de gerne ville være med, og indtil videre har vi også haft det rigtig sjovt med det," fortæller Lene Bang, og tilbagemeldingen fra DAKA er den samme:

"Vi gør det for at forbedre den generelle trivsel på arbejdspladsen. Det bidrager både til at forbedre sundheden, og så giver det payback på den sociale kapital, at vi laver øvelser i fællesskab hver dag," mener fabrikschef John Jensen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Bæredygtige boliger for verdens mest udsatte
- Sparekassen i rødt og hvidt
- Smarteyes sponsor for håndboldlandshold
- Fysioterapi særligt for mor, barn og baby
- Hudplejeinstituttet nu 10 år med Jytte ved roret
- 42 nye gazeller
- Har du en god ide?
- Grønvang udvider med spisepavillon og tarteletter
- Er du frisk på øl?
- Biografen i Randers sætter ny rekord
- Randersbureauet Buchs køber sig ind i Skabertrang
- Flere af QuickPots kunder booker tid på nettet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk