Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Randers Bryghus har sorte tal på bundlinjen

Søndag 5. november 2017 kl: 10:25

Martin Frederiksen og ambassadør Henrik Sørensen, Lillebjørns Venner, præsenterer 3 varianter til Hvidsten Kro. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
Martin Frederiksen og ambassadør Henrik Sørensen, Lillebjørns Venner, præsenterer 3 varianter til Hvidsten Kro. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk

Randers Bryghus har sorte tal på bundlinjen
Martin Frederiksen stormiler, når han kommer tæt på malt-kedlen. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
BILLEDGALLERI Når øl ikke bare er en bajer lavet på et industrielt bryggeri, men godt gedigent håndarbejde, ja, så kan det meget vel være fra Randers Bryghus. Og det går faktisk rigtigt godt.

Randers Bryghus ligger i moderne industribygninger på Langelandsvej 4 i Randers SV. Her står kobberkedlerne side ved side og syder af gær.

Nyinstalleret kontrolleret udsugning sørger for der ikke er uønskede bakterier i gæringskarrene, samtidig forsvinder duften af malt, humle og øl. Ja, nu blev der ikke kogt korn til malt i dag, så måske der alligevel dufter lidt ”Thoragtigt” på de rigtige dage.

Martin Frederiksen læste markedsføringsøkonomi tilbage i 2015 og var i en tremåneders praktik i Randers Bryghus. Unge Frederiksen blev så glad for huset, at han fortsatte. Han skulle egentlig studere videre i Aarhus og have et 25 timers studiejob ved siden af.

"Men i januar 2017 kom Søren Bach, der er hovedaktionær i firmaet, med et tilbud, jeg lige kort måtte overveje, og her er jeg nu, 50+ timer om ugen og jeg har det skønt – vil du med ud at se bryggeriet?"

Det vil RANDERSiDAG.dk's ølglade levemand og medarbejder rigtigt gerne.

Vel, det er fredag eftermiddag, men der er ikke mange mennesker, som man forestiller sig, når de gamle optagelser flimrer for det indre blik - der er ingen flaskevaskeri og kontrol, der bruges nye flasker hver gang og det eneste fuldautomatiske her er maskinen, der sætter kapsler på, når øllet er hældt på flaske, ellers skal der hænder til at hjælpe.

Kun mænd bliver øl-ambassadører
Der er mange ambassadører, f.eks. Lillebjørns Venner, folk fra Randers HK og andre med lyst til at give en hånd, når der kortvarigt er fysiske opgaver. Hvordan bliver man ambassadør?

"Du skal kende, og være glad for øl og du skal være mand. Vi har intet mod kvinder, men ambassadører er mænd, basta - og vi holder nogle gevaldige fester og laver andre tiltag, det er ikke kun øl" lyder meldingen.

Vi kommer rundt i bryghuset, og Martin siger, 'den er klar,' og han peger på en kobberkedel og fortæller, at det er noget helt nyt.

Øl på kirsebær er helt nyt
"Fra Cold Hand Winery har vi fået nogle overskudskirsebær til et forsøg med øl, og den er klar nu , den skal du smage", og straks kommer Henrik Sørensen, der er ambassadør, med 3 glas.

Det er et forsøg, og da jeg ikke er ølspecialist ved jeg ikke, om jeg skal kalde det en dessertøl, en nippetilglassettiltvøl eller noget helt andet. Kirsebærøllet smager udmærket, men flere glas eller til sild, der vil jeg sige nej tak.

Skum på toppen og sorte tal på bundlinjern
"Sammen med andre aktionærer købte Søren Bach resterne af konkursboet incl. navnet, og i dag kører vi med sorte tal på bundlinien," beretter Martin Frederiksen, stadig begejstret:

"Du skal lige se her," fortsætter han og finder Hvidsten Kro øllen frem:

Tre varianter du kan få på kroen, og i deres fadølshaner er det også Randers Bryghus der flyder. Vi har en aftale med Randers HK, som har Randers Bryghus i fadølshanerne, ja, og på Mc Ale er der smagedage. Det lyder spændende, og det er lige henne om hjørnet, men jeg er bange for at hjemturen kan blive lang.

Lokalt øl i Rema1000
"7. december vil der være udstilling og salg fra 9 lokale Remabutikker og så har vi en pæn eksport til Norge".

Man skal virkelig hænge i for at følge med Martin, husk lige der er et ølglas og et kamera at holde styr på.

Super hygiejne
Der er ansat to bryggere, vi mødte den ene, Valentin Ciocan, der er fra Rumænien og har nogle evner til tilbringelsen af øllet og ikke mindst til hygiejnen. Da det er et mindre bryggeri og håndværk laves øllet upasteuriseret. Det stiller store krav til hygiejnen. Det vigtige for os forbrugere er, at det smager fortrinligt, og det gør det.

"I 2017 har vi fået 1 guld- og 5 sølvmedaljer", fortsætter Martin, og så må der være flere, der kan lide det.

Der er også piger i firmaet: Bella Merrild sidder i forreste linie, når du kommer ind, Bella Merrild er cand.mag i retorik og sørger for, at der kommer gode tekster og billeder af glæden ved øl.

* Se lille BILLEDGALLERI - klik her.

Af John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

Klik venligst

Flere nyheder i denne sektion:

- Netværk i golfklubben kom godt ud af hullerne
- Lej din egen stjernekok
- Energipris til Havndal
- Nyt erhvervsnetværk
- Europcar i Randers bag nyt biludlejningskoncept
- Glæde i Arbejdernes Landsbank
- Lærlingen Per på date hos Prodan
- Fremgang på Randers Havn
- Lokale virksomheder nomineret til prestigefyldt pris
- Markante ændringer i toppen af Randers FC
- Det kører: 40 gazellevirksomheder
- Lokal ejendomsmægler sælger huse i Afrika

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk