Annonce
Del på Facebook   Print siden

Det er nemmere at vende en jolle end en supertanker

Fredag 3. november 2017 kl. 08:32

Det er nemmere at vende en jolle end en supertanker
Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat Liberal Alliance Randers.
LÆSERBREV Af Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat Liberal Alliance Randers.

Når Beboerlisten, Velfærdslisten, SF og Socialdemokraterne tordner mod Liberal Alliances forslag om mere konkurrenceudsættelse, er det en ideologisk kamp mod sund fornuft.

Med henvisning til at der de seneste år har været en række konkurser på hjemmehjælpsområdet, forsøger partierne med næb og klør er bilde vælgerne ind, at konkurrenceudsættelse er lig med privatisering af hele velfærdsstaten. Intet kunne være længere væk fra sandheden.

Den ideologiske kamp mod det frie valg af leverandør på hjemmehjælpsområdet, bygger på mavefornemmelse og manglende vilje til at prøve nye løsninger. Vi vil modsat førnævnte partier, indarbejde de pejlemærker for et styrket offentligt–privat samarbejde på hjemmehjælpsområdet, som Dansk Industri, KL, Ældre Sagen, Dansk Sundhed og Velfærd og Dansk Erhverv står bag.

For os er det ikke vigtigt om det er en privat eller offentlig ansat, der udfører opgaven, men at den ældre har mulighed for at vælge den leverandør, der er bedst for dem. Derfor vil vi i de kommende fire år arbejde for mere valgfrihed, når det kommer til leverandør af mad og hjemmehjælp. Samtidig kan jeg berolige partierne med, at regeringen har fremlagt et forslag til forebyggelse af konkurser på hjemmehjælpsområdet.

Registerdata fra Danmarks Statistik, viser at de leverede hjemmehjælpstimer fra de 40 konkursramte leverandører til borgerne udgør en begrænset del af de samlede visiterede hjemmehjælpstimer fra private leverandører - svarende til under 1% i 2010 stigende til 8% i 2016.

Konkret foreslår regeringen at der sættes krav om bankgaranti for de virksomheder der ønsker at byde ind på opgaverne på området. Det skal forebygge konkurser i virksomheder med spinkel økonomi og stor ansvar.

En ændring i serviceloven skal ligeledes sørge for at der bliver afregnet korrekt. En bedre leverandørstyring skal give kommunerne mulighed for at udarbejde bedre udbud og systematisk følge op på de leverandører der udføre arbejde for kommunen. Sidst men ikke mindst skal kommunerne oplyse borgerne om, at de har ret til at vælge en privat leverandør.

I Randers vil Liberal Alliance investere i kommunens udbudskontor. Jo bedre udbud vi laver, jo færre konkurser ser vi. Det er trods alt nemmere at vende en jolle end en supertanker. På samme måde er det nemmere at vende en mindre privat leverandør rundt end Randers kommune.

Prøver vi ikke noget nyt og udfordrer måden, vi gør tingene på, står udviklingen og velfærden stille.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Enig med Brian i dag vægter man økonomien højst i næsten alle udbud, selvom det i den sidste ende bliver dyrere da mange ikke kan leve op til kvalitet og krav efter de har vundet udbuddet, vi har set det i region Syd hvor ambulancekontrakter har kostet millioner af kroner der er spildte.
Med venlig hilsen
Svend Erik Højlund
Svend Erik Højlund , 04-11-2017 12:59:46

Har vi ikke set nok til private udbydere på det sociale område til, at vi kan konstatere, at det ikke virker. Senest har 16 sjællandske kommuner konkurrenceudsat døgnanbringelser for handicappede. Vinder af budrunden: TVIND. For ialt 500 millioner kroner døgnanbringelser direkte i Tvinds kasse, alt mens veluddannet personale og de fysiske rammer forsvinder - og de allermest skråbelige mennersker er overladt til tilfældige udenlandske praktikanter. Se det er vel sund fornuft i en liberal tankegang - eller er det???
Er du i tvivl, så se https://www.dr.dk/tv/se/afsloeret-tv/-/afsloeret-tvinds-nye-imperium-1-2
Helle Rasmussen, SocialListen, M, 04-11-2017 10:12:39

Når Liberal Alliance gang på gang slår på at konkurrenceudsættelse på ældreplejen, vil være en fordel for den enkelte ældre, som derved får mulighed for at vælge, den leverandør borgeren helst vil have, kan vi fra Sociallistens side ikke undgå at få den mistanke, at der ligger endnu en skjult besparelse på området bag?
Hvilke kriterier skal veje tungest i et sådan udbud??
Billigste pris?
Bedste kvalitet?
Bedste organisation?
Største økonomiske sikkerhed?
I det private erhvervsliv vil et udbud indeholde en prioritering af hvert enkelt af ovenstående elementer der vejer tungest -typisk efter en nøgle der hedder 50 - 30 - 10 - 10 % vægtning i nævnte rækkefølge.
Hvem skal så afgøre hvilket udbud der er bedst? Er det op til den enkelte borger?
Skal der i udbuddet stå, at vinderen kan risikerer at det kun er en vis %-del af det samlede udbud som kan komme til udførsel, da der er frit valg for borgeren hvilken leverandør der vælges?
Hvis ikke - vil der jo ikke være frit valg for den enkelte ældre medborger - men blive tvunget en flertals beslutning ned over hovedet på den enkelte!
Vil nogen privat virksomhed overhovedet være interesseret i at byde ind på en opgave under disse vilkår?
Hvor stor økonomisk sikkerhed skal en evt. byder på opgaven stille. Nok til at dække 1 eller 2 års drift af området?
Der er utrolig mange spørgsmål der skal afdækkes i et evt. udbud og vil besparelsen være risikoen værd???


Brian Højlund - byrådskandidat for Sociallisten, 03-11-2017 20:37:32


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder