Annonce
Del på Facebook   Print siden

Retro i vinyllange baner

Lørdag 14. oktober 2017 kl. 16:23

Retro i vinyllange baner
Mikkel købte bl.a. The Jimi Hendrix Experience og et dobbelt-album med 29 hits fra The Four Seasons. Foto: Kurt Helge


Retro i vinyllange baner
Lars Petersen har erhvervet sig en juke-box derhjemme, og den skal nu fyldes med singlehits fra 60’erne til i dag. Foto: Kurt Helge
Det var virkelig muligt at finde fantastiske originale vinylplader, da Finderiet på Grenåvej, Randers, i dag holdt Retro Music Day.

Her blev de sædvanlige opstillinger af møbler, tøj og nipsgenstande suppleret med grammofon, forstærkere, højttalere og ikke mindst de lækre single- og LP-plader, som der i den grad var rift om.

Lars Petersen var på jagt efter ”næsten hvad som helst”. Han har erhvervet sig en ægte juke-box derhjemme, og den skal nu fyldes med singlehits fra 60’erne til i dag. The Singing Nun – den franske nonne soeur sourire, der i de tidlige 60’ere fik et verdenshit med sangen ”Dominique” – blev købt for en rund 5’er, og det var ikke det eneste, Lars fik med hjem. En lille samling på 10 singler i en serie var under overvejelse, men de fik lov at ligge. Man kan ikke danse til et sprogkursus, som det viste sig at være.

Unge Mikkel havde taget turen helt fra Brande for at se på vinylplader. Han har gået til guitarundervisning i 6 år og spiller også banjo, men det er ikke nødvendigvis den musik, som han selv spiller, der trækker, når der skal købes vinyl. Mikkel købte bl.a. The Jimi Hendrix Experience og et dobbelt-album med 29 hits fra The Four Seasons, og så er bredden i musiksmag mere end antydet.

Mens godtfolk jagtede sjældenheder i pladekasserne, underholdt DJ Kristian Dreier med at vende vinyl på en rigtig DJ-pult blottet for digitale filer og CD’ere, men med grammfoner, så man både kan se og høre, hvad der spilles. Et smukt album med Isaac Hayes fandt han selv i en af salgskasserne, og så kunne der blive tid til en dybdegående samtale om den plade og alt muligt andet musik med andre vinylfans og –fanatikere.

Det var en god dag, for musik skal altså spilles fra vinyl, og der var masser af den slags at finde i Finderiet.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Lars Petersen har erhvervet sig en juke-box derhjemme, og den skal nu fyldes med singlehits fra 60’erne til i dag. Foto: Kurt Helge

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Butiksliv

Samarbejdet mellem Sorelle og FLAPH: En hyldest til fællesskab og bæredygtighed
Samarbejdet mellem Sorelle og FLAPH: En hyldest til fællesskab og bæredygtighed
Butiksliv
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder