Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Mennesket i centrum

Fredag 13. oktober 2017 kl: 09:35

Mennesket i centrum
Anni Andersen, Platanvej 108, Randers - byrådskandidat for Alternativet i Randers.
LÆSERBREV Af Anni Andersen, Platanvej 108, Randers - byrådskandidat for Alternativet i Randers.

Alternativet i Randers vil nedbryde bureaukratiet i sagsbehandlingen. For os er det vigtigt at sætte mennesket i fokus. Vi skal have gjort op med kassetænkningen, hvorfor vi vil prioritere mennesketænkning over kassetænkning i hele det offentlige system. Der skal være mere plads til tillid og empati.

Vi skal turde investere i mennesker. Jeg foreslår derfor, at der gives større kompetencer til sagsbehandlere og socialrådgivere. Mød borgere hvor borgeren er. Personer er forskellige og har derfor også brug for fleksible løsninger. Lad borgeren være mere medbestemmende overfor egen fremtid og hav tillid til at de berørte ved, hvad der er bedst for dem selv.

For at det kan lade sig gøre, vil vi foreslå, at der søges om mulighed for at lave frikommuneforsøg, hvor f.eks. kravene til 225 timer og aktiveringstilbud sættes til side. I stedet frigøres der ressourcer til at hjælpe jobparate borgere direkte ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. Det lønner sig på sigt, fordi personen kommer hurtigere i gang igen end fastlåst i et system, hvor tiden går med krav om aktivering og kravet om 225 timers arbejde.

Alternativet ønsker en direkte indsats og i Alternativet arbejdes der på en kontanthjælp uden modkrav. Men indtil loven laves om, vil vi derfor have, at Randers søger om friforsøg på området.

For de personer, som har særlige vanskeligheder, ønsker Alternativet, at man gør mere brug af muligheden for brug af revalidering. Jeg har selv tidligere arbejdet med revalidering, og det er en fantastisk mulighed for at få personer med fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser til at komme tilbage eller ud på arbejdsmarkedet eller i gang med en uddannelse. I Randers kommune bruger man disse bestemmelser alt for lidt eller næsten ikke.

Alternativet tør investere i mennesket, fordi det lønner sig både for den enkelte og for kommunen.

Vi går til valg i håbet om mere demokrati, dialog og borgerinddragelse.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- En røgfri kommune
- Ja tak til røgfri arbejdstid
- Penge til transport til landsbyskolerne
- Tankstationsgrunde: Miljøministeren løber fra sit ansvar
- Det sikreste sted at bo er på landet
- Penge til materialer på skolerne
- Giv håb for en bedre fremtid
- Mange roser til Plejehjemmet Rosenvænget
- Mere faglighed og kortere skoledag
- Rent vand, tak!
- Socialdemokratisk nej til midtbyudvikling
- Klimasikring og mere natur en billig løsning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk