Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Burde burkabeklædning bandlyses?

Onsdag 11. oktober 2017 kl: 15:00

Burde burkabeklædning bandlyses?
Jesper Bræmer, R. Hougårds Vej 66, Randers SØ - Fusion Randers. Foto: Kurt Helge
LÆSERBREV Af Jesper Bræmer, R. Hougårds Vej 66, Randers SØ - Fusion Randers.

Frihed. Det er en svær størrelse. For hvornår bliver friheden til tvang, og tvang til frihed? Det er en svær debat, vi har gang i på den landsdækkende politiske manege for tiden.

Et flertal af frihedshyldende partier vil lave forbud mod bestemt beklædning. Ikke bestemt religionsbeklædning, da dette er ulovligt jf. menneskerettighederne, men bestemt beklædning som kan tildeles en særlig værdi.

Man vil forbyde det for at mænd i muslimske hjem ikke kan undertrykke deres kvinder ved at tvinge dem til at bære burka eller niqab. Og for at komme disse såkaldte undertrykte kvinder til livs, og sørge for de ikke bliver tvunget en bestemt beklædning, vil man nu tvinge dem til ikke at bære den.

I samme omgang bliver der pointeret, fra selvsamme frihedshyldende partier, at der selvfølgelig skal være plads til, at man til diverse højtider kan udklæde sig på vanlig vis, således at julen ikke mangler sin julemand, og fastelavn ikke mangler sin spidermanudklædning. Dog må en temafest med arabisk kultur ligge i gråzonen for, hvad vi kan tillade i dette religionsfriheds- og ytringsfrihedshyldende land. I al fald ifølge de såkaldte frihedshyldende partier.

Det er vigtigt at huske på, hvad burka og niqab er. Mange danskere forveksler disse med almindelige slør. Niqab'en dækker hele ansigtet til, så kun øjnene kan ses. Burkaen har samme udformning, men med slør eller net foran øjnene også.

Sidst man fik lavet en undersøgelse om, hvor mange kvinder der bar burka eller niqab, var i 2010, hvor tallet blev anslået til at ligge mellem 150 til 200 kvinder. I Danmark er der omkring 300.000 muslimer. Ud fra denne betragtning kan vi regne os frem til, at omkring 0,06 % af den muslimske befolkning og 0,003 % af den totale danske befolkning bærer burka eller niqab. I Randers vil det betyde, at der i gennemsnittet er 1,8 kvinder i burka eller niqab.

Hvis man ser det som en historisk frihedssejer, at man frarøver 1,8 kvinder i Randers retten til at bære burka eller niqab, og derved sætte den lokale og i forvejen hårdt pressede ordensmagt ind, for at jagte disse 1,8 kvinder, så føler jeg, vi har et godt bevis på, hvorfor der er så stor politikerlede i vores land.

Vi lever stadig i et frit patriarkalsk samfund. Et samfund, hvor de kvinder der selv har bestemt at de vil dække sig selv til, faktisk har lov til det, og hvor vi selv kan vælge, om vi vil have svin eller ej i vores madpakker.

Vi skal væk fra disse populistiske sager, hvor den eneste taber er vores samfund og den enkelte borger og i stedet fokusere på realpolitik, der kommer borgerne til gavn.


© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- En røgfri kommune
- Ja tak til røgfri arbejdstid
- Penge til transport til landsbyskolerne
- Tankstationsgrunde: Miljøministeren løber fra sit ansvar
- Det sikreste sted at bo er på landet
- Penge til materialer på skolerne
- Giv håb for en bedre fremtid
- Mange roser til Plejehjemmet Rosenvænget
- Mere faglighed og kortere skoledag
- Rent vand, tak!
- Socialdemokratisk nej til midtbyudvikling
- Klimasikring og mere natur en billig løsning

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk