Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Bæredygtig Randers Kommune til borgermøde om byggeri ved Vorup Enge

Tirsdag 10. oktober 2017 kl: 19:10

Bæredygtig Randers Kommune.
Bæredygtig Randers Kommune.

Bæredygtig Randers Kommune til borgermøde om byggeri ved Vorup Enge
LÆSERBREV Af Mette Øllegaard på vegne af Bæredygtig Randers Kommune (Repræsntanterne fremgår af teksten).

Mandag 9. oktober var der borgermøde om John Frandsens byggeri på Bojesvej ved Vorup Enge. Bæredygtig Randers Kommune var til stede i salen med flere repræsentanter. Dette er vores vurdering efter mødet:

Der er ingen tvivl om, at Randers også skal have nye tidssvarende boliger, og at vi har mange skønne områder, der har god udsigt, som kunne gøre disse boliger attraktive. Dog er der mange hensyn at tage, inden man bygger. Ikke mindst til de omkringboende familier og til naturen.

Det nye byggeri på Bojesvej vil være på en grund, hvor der i dag er virksomhed. Bliver byggeriet ikke opført, vil man måske fortsætte med virksomheden, en vognmandsforretning til tung last. Der er lavet en geoteknisk rapport, der viser, at der er blødbundslag 2 meter nede i jorden. Derudover er der et højtliggende grundvandsspejl, der er derfor behov for at sænke vandet. Dette kan give skader i de omkringliggende bygninger.

Bæredygtig Randers Kommune lyttede til borgerne, der i særdeleshed var bekymrede for skygge, sætningsskader og forsikringspenge i forbindelse med sætningsskader.

Der har i forvejen været dårlige oplevelser med byggeri i området, som har givet store skader, uden at borgerne fik udgifterne erstattet. Fx. kunne en af deltagerne berette om, at han havde været fraflyttet sit hjem i 11 måneder pga. skader, der skulle udbedres, og der var flere lignende historier. Der er derfor ikke meget tillid til affotografering af nuværende huse og forsikringer.

En borger sagde: "Her taler man om at trække gode borgere til Randers, men der bor jo allerede gode borgere her på Bojesvej." I Bæredygtig Randers Kommune er vi enige i dette udsagn, skal Randers ikke bygges for randrusianere?

Der var også mange spørgsmål og meninger om trafikken og undren over, at der ikke er lavet en ordentlig undersøgelse af denne, før man kigger på projekter, der skal bygges. Projektet kan betyde, at der bliver kørt ca. 200 gange på vejen hver dag i forhold til ca. 50 i dag.

Bæredygtig Randers Kommune vil anbefale, at man laver bedre studier af trafikbelastningen på området og af jordbunden og vandspejlet på grunden, inden man tager yderligere stilling til byggeriet. Derudover anbefaler vi generelt, at man bygger med miljøvenlige materialer.

Flere borgere foreslog, at man bygger på havnen i Randers, og det er da nærliggende at tage dette gamle industriområde og lave om til smarte boliger, hvor man bevarer byens DNA.

Vi mener, at det er på sin plads, at der bliver en højere grad af borgerinddragelse omkring udviklingen af Randers kommune.

Randers kommune er for randrusianere, vi skal involvere borgerne i udviklingen af byen, for også at have fælles visioner om nyt byggeri i Randers. Dette kan blive tilfredsstillende både for byens borgere og investorer, hvis man har fælles mål.

Bæredygtig Randers Kommune:

* Henrik Konradsen (Velfærdslisten)
* Henrik Leth (Socialdemokratiet)
* Kalle Nielsen (Enhedslisten)
* Kim Kristensen (Beboerlisten)
* Mette Øllegaard (Alternativet)
* Palle Bertelsen (SocialListen)
* Pia Christensen (En Bæredygtig Randersegn)
* Signe My Scharling Bernberg (Socialistisk Folkeparti)
* Tine Vinstrup (Velfærdslisten)

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- De blå busser: Aarhus byegoisme, når det er værst?
- Apropos Lions billotteri
- Sluk telefonen og giv hjernen ferie
- Grådighedsrummet ødelægger miljøet
- Stadig vigtigt med udflytning af statslige arbejdspladser
- Neutral nyhedsformidling?
- Medieforliget gavner Østjylland
- S vil afskaffe uddannelsesloftet
- Bedre lægedækning
- V forsøger at sælge besparelser som prioriteringer
- Vi styrker erhvervsuddannelserne
- Opbakning til landmands sagsanlæg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk