Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Flyt affaldet tættere på vejen

Tirsdag 10. oktober 2017 kl: 11:13

Flyt affaldet tættere på vejen
Affaldschef Jørgen Niemann: Den tid skraldemanden bruger på at gå frem og tilbage koster både for miljøet og økonomien.
Det giver bedre miljø og økonomi. Der er ifølge Affaldskontoret i Randers Kommune god karma at hente hos skraldemanden og det forkorter skraldebilens tid i tomgang.

15 meter lyder ikke af meget, men de kan gøre en stor forskel. Det er budskabet bag en kampagne fra Affaldskontoret, opfordrer skraldespandsejere til at være søde ved deres skraldemand og flytte skraldespanden tættere på vejen.

"Det kan sagtens være en lille ting for den enkelte, men det har enorm betydning, når man ser på det i større skala, for hver enkelt skraldemand tømmer op mod 300 beholdere om dagen, fortæller sektionsleder i Affaldskontoret, Jørgen Niemann Jensen.

De nye beholdere og øgede krav til sortering har ikke kun betydning for borgernes hverdag. Det giver også mere arbejde for skraldemændene, der går langt med de tomme beholdere, når de skal stilles på plads.

Skraldebilen i tomgang koster miljø
"Den tid skraldemanden bruger på at gå frem og tilbage koster både for miljøet og økonomien. Skraldebilens tid i tomgang kan nedbringes markant, hvis vi alle flytter skraldespanden 15 meter tættere på vejen. Det vil også spare hver skraldemand for 10 kilometer om dagen. Og det er tid, der kunne være brugt på at tømme skraldespande i stedet for at flytte dem frem og tilbage, forklarer Jørgen Niemann Jensen.

"Vi har en velfungerende affaldssektor i hele landet, og vi er godt med i Randers. Men som så mange andre steder, er der hele tiden priser, der skal forhandles, og her kommer vores appel til borgerne til at få betydning. Hvis vi har en velfungerende ordning med gode arbejdsforhold for skraldemændene, vil vi også i fremtiden kunne sikre god service til en god pris.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Mød Gurli Gris og ta' feriebilletten
- Kolleger og familie tog afsked med betjent
- Randers BMX kørte fantastisk
- Kampagne og politi mod uopmærksomme trafikanter
- Sønderup: Iværksætteri skaber arbejdspladser
- Svampetur i Doktorparken
- Største salgsudstilling af kunst fra Andeby
- Poul Thomsen inviterer til reception
- 10.000 ved alt om affald og genbrug
- Foredrag om E-numre og junkfood
- Aastrup og Merrild til åbent landbrug
- 1910 tog fire sejre

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk