Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Sosu-elever klar til DM

Mandag 9. oktober 2017 kl: 09:57

Camilla Andersen: Vi har øvet og terpet.
Camilla Andersen: Vi har øvet og terpet.

Sosu-elever klar til DM
Christina Friis: Rart at blive anerkendt.
Det handler om Danmarks bedste pleje, omsorg og rådgivning, når landets sosu-elever dyster om mesterskabstitlen i Sosu-skills. Det kan Camilla Andersen og Christina Friis, Randers, tale med om.

De mestrer social- og sundhedsfaget. Det viste de til det nordiske regionsmesterskab, hvor de fik en velfortjent førsteplads og dermed en plads til DM i januar 2018.

En kræftsyg borger kæmper med voldsomme smerter og bekymringer om døden. I lokalet ved siden af sidder en dement herre med forhøjet blodtryk og gemmer sin morgenmad, mens han smager på blomsterne og dagdrømmer om sin afdøde kone.

Hverdagen som social- og sundhedsassistent byder på mange forskellige opgaver lige fra smertelindring og medicinering til almen pleje og omsorg. Og det kræver sin faglighed og personlighed at docere morfin, mens man yder omsorgsfuld vejledning og pleje. Det blev bevist til de nordjyske regionsmesterskaber i Sosu-skills, hvor fem hold social- og sundhedsassistentelever blev udsat for den samme praksisinspirerede case.

Camilla Andersen og Christina Friis gennemførte casen så flot, at det resulterede i en førsteplads og dermed en plads til DM i Herning i januar 2018.

”Vi har terpet farmakologi, øvet nærværende vejledning, skiftet forbinding på hinanden og givet injektioner i skolens simulationsrum. Så det var en stor forløsning at gå på scenen i går. Det er altafgørende, at Christina og jeg arbejder så godt sammen, og så betyder opbakningen fra vores trænere og holdkammerater virkelig meget,” siger Camilla Andersen på 20 år. Christina Friis tilføjer:

”Det er helt vildt fedt at vinde og blive anerkendt for vores hårde arbejde. Og nu venter endnu mere hårdt arbejde, så vi kan blive klar til DM. Vi skal træne rigtig meget for at blive Danmarksmestre. Og det er jo det, vi går efter – Danmarksmesterskabet, altså.”

Et stolt og vigtigt fag
Social- og sundhedsassistenter er i dag en af de faggrupper, hvor det er sværest at finde medarbejdere. Det viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Camilla Anders og Christina Friis er enige om, at det er ærgerligt.

”Jeg er stolt af mit fag, og den forskel jeg gør. Det er en fed følelse at hjælpe andre, når de har allermest brug for det,” siger Christina Friis.

Randers Social- og Sundhedsskoles direktør, Maria Dyrberg Rasmussen, lægger ikke skjul på, at det er sådan nogle som Camilla Andersen og Christina Friis, samfundet har brug for:

”Vi er selvfølgelig rigtig stolte over, at vores elever for andet år i træk har kvalificeret sig til Danmarksmesterskaberne. Men vi er mest af alt stolte over, at motiverede elever som Camilla og Christina er med til at sprede budskabet om, hvor spændende og relevant vores fag er. Det engagement, som Camilla og Christina lægger i faget, er uvurderligt for de borgere, de kommer til at møde som social- og sundhedsassistenter,” siger hun.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Alle har ret til et fedt højskoleophold
- Hoptimister i nordbyen
- Tobias murersvend på krykker
- Østervold og kulturen kom til sin ret i bybilledet
- Pakhuset gentager festugesucces
- Idefasen for udbygning af E45 kører derudad
- Fuhr: Behandl buschaufførerne ordentligt
- Højt niveau både sportsligt og på gymnasiet
- Europæisk mad på Østervold
- Fisk har fundet den rette plads
- Mand i Doktorparken trodsede afbrændingsforbudet
- Så er der igen Formel 1 magi

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk