Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Tag over hovedet først

Lørdag 7. oktober 2017 kl: 10:57

Tag over hovedet først
Louise Høeg, Randers - medlem af Randers Byråd, Venstre. Foto: Kurt Helge
LÆSERBREV Af Louise Høeg, Randers - medlem af Randers Byråd, Venstre.

Hjemløsheden i Danmark har været stigende i nogle år, men ikke længere i Randers kommune. Ifølge den nationale hjemløsetælling er der tværtimod sket et fald på 26 % i antallet af hjemløse borgere fra 117 i 2015 til nu 86.

Af de 86 er eks. de 14 % i udslusningsboliger, de 36 % bor på herberg, mens de 28 % bor midlertidigt hos familie og venner.

De flotte tal er resultatet af en bred indsats, hvor der for det første arbejdes forebyggende mod hjemløshed på tværs af forvaltningerne, med frontmedarbejdere samt i kommunens boligsociale enhed. Dernæst er der arbejdet hurtigt og intensivt for og med de borgere, der er havnet i hjemløshed.

Kommunen har lige nu tre igangværende projekter på området, der nu snart - efter tre år - slutter. Projektmidlerne er bl.a. brugt til at afprøve screeningsværktøj, samarbejdsmodel, bostøttemetoderne ICM og CTI kombineret med Housing First-tilgangen og midlertidige boliger. Bl.a. tilvejebringer boligforeningerne udslusningsboliger. der kan få unge ud af hjemløshed.

Der har været særligt fokus på de unge, og modsat landstallene så er antallet af unge hjemløse under 30 år faldet med næsten 20 % i Randers kommune.

90 % af alle hjemløse borgere og 97 % af de unge hjemløse vil gerne have egen bolig og hovedparten helst ”en lejlighed i en almindelig opgang”.

Med det at få og have sin egen bolig følger det at kunne indrette sit eget hjem og base, hvor man eksempelvis får styrken til at starte på uddannelse eller i job. Så derfor er Housing First så vigtig. Og derfor er jeg også utroligt glad for at V og DF i budgetforliget afsatte 1,3 mio. kr. årligt til at videreføre hjemløsestrategien.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Smartere og billigere
- Politik er kynisk og populistisk
- Stor ståhej for ingenting
- Find pengene og hit med dem!
- V og DF er uansvarlige, kyniske og populistiske
- S og DF forhindrer et Danmark i bedre balance
- En ny frikadelle?
- 16-15 afgørelse i økonomiudvalget forleden
- Landsbyerne kan blive et hit
- Alle muligheder skal afdækkes
- Skal vi bygge bro eller køre omveje?
- Kampen for handicappede og udsatte fortsætter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk