Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Mere skov i Randers kommune

Fredag 6. oktober 2017 kl: 13:46

Mere skov i Randers kommune
Iben Sønderup, Havevej 9, Langå - byrådsmedlem og byrådskandidat (S). Foto: RANDERSiDAG.dk
LÆSERBREV Af Iben Sønderup, Havevej 9, Langå - byrådsmedlem og byrådskandidat (S).

At gå en tur i skoven er godt for sjælen. Det giver livskvalitet og glæde. Om sommeren kan man spise hindbær der. Om efteråret kan man plukke hyldebær til saft. Om vinteren kan man få kulde i kinderne og se træerne med sne på. Og om foråret kan man se de smukke træer springe ud i lysegrønt. Skoven er et skønt sted.

Samtidig er skoven et vigtigt levested for vores planter og dyr. Jeg bor selv tæt på skoven, og jeg bruger den meget, både til gåture og som et sted at samle tankerne.

Men udover at være et dejligt sted at gå tur, kan skoven også noget andet: Den kan hjælpe med at beskytte vores grundvand.

I Randers kommune har vi ikke ret megen skov, og det er en skam. For vi går glip af både rekreative områder, biodiversitet og grundvandsbeskyttelse. Det ville ellers være nyttigt med mere af det sidste, for vi har rigtig meget landbrugsjord i vores kommune. Og det belaster vores grundvand, både pga. sprøjtegift og forhøjede nitratniveauer.

Søndag 1. oktober var jeg med til indvielsen af den nye Luther-lund ved Årslev Kirke. Efter en fin gudstjeneste blev plantningen af den nye lund påbegyndt ved at plante fem træer. Hvor er det dejligt med den slags initiativer i vores kommune.

Folkeskovene i Spentrup og ved Oust Mølle har involveret mange borgere og er en stor succes. I Socialdemokratiet vil vi arbejde for mere skovrejsning i vores kommune. Både for at fremme biodiversiteten og beskytte grundvandet. Men også for at give flere mennesker adgang til oplevelser i skoven.

Skoven giver livskvalitet – det kan vi ikke få for meget af.

* Læserbreve og anden debat er flyttet fra forsiden til 'Debat'. 'Debat' findes i menuen til venstre på forsiden af vor netavis. Undtagelsesvis vil læserbreve kunne findes på forsiden. Vi har truffet beslutningen ud fra, at al andet stof drukner i de politiske budskaber. Vi lægger fortsat læserbreve mv. ud på Facebook, og der kan fortsat kommenteres på både netavis og Facebook.

* Ved du, at når du skriver DEBAT i søgefeltet på forsiden af netavisen RANDERSiDAG.dk, så kan du læse 3000 læserbreve?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

Klik venligst

Flere nyheder i denne sektion:

- Smartere og billigere
- Politik er kynisk og populistisk
- Stor ståhej for ingenting
- Find pengene og hit med dem!
- V og DF er uansvarlige, kyniske og populistiske
- S og DF forhindrer et Danmark i bedre balance
- En ny frikadelle?
- 16-15 afgørelse i økonomiudvalget forleden
- Landsbyerne kan blive et hit
- Alle muligheder skal afdækkes
- Skal vi bygge bro eller køre omveje?
- Kampen for handicappede og udsatte fortsætter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk