Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Luther toner i Enghøj

Tirsdag 3. oktober 2017 kl: 14:57

Luther toner i Enghøj
Duo Danica er Merete Hoffmann og Asger Troelsen.
Enghøj Kirke byder til musikalsk aften i Luthers og reformationens navn. På programmet er en koncert med Duo Danica og sognepræst Emmy Haahr.


I år er det 500 år siden, at vor kirkes reformator, Martin Luther, slog sine 95 teser på Slotskirkedøren i Wittenberg - med store reaktioner til følge. Martin Luther ønskede bl.a. at afskaffe pavekirkens misbrug af dens position, så folk selv skulle kunne forstå det bibelske budskab.

Luther skiftede derfor det latinske sprog ud med det tyske, altså med modersmålet. Martin Luther blev en reformator, som har betydet meget for den måde, vi i dag forstår kristendommen på.

Koncerten vil veksle mellem oplæsning af Luthers teser v. Emmy Haahr, sognepræst i Malling, Beder, og musik skrevet for obo og orgel ved Duo Danica samt fællessang.

Komponisten Bo Grønbech har skrevet musikken, som indeholder bearbejdelser af 4 af Luthers kernesalmer: ”Af dybsens nød”, ”Behold os, Herre, ved dit ord”, ”Nu fryde sig hver kristen mand” og ”Vor Gud han er så fast en borg”. Alle fire salmer synges som fællessalmer, og Duo Danica spiller bearbejdelser. Duo Danica er Merete Hoffmann, obo og Asger Troelsen, orgel.

* Torsdag 5. oktober kl. 19 opføres i Enghøj Kirke et LUTHER-program med musik af Bo Grønbech. Billetsalg ved døren, som åbner kl. 18.30. Entre: 50 kr.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Karmens Kvartet hos Jazzens Venner
- Masser af mennesker til tyrolerfest i Storegade
- Nye salmer på plakaten
- H.P. Lange og Olga
- Irsk stuvning og musik i Romalt
- Koncert i Essenbæk Kirke
- Årets Randers Revy er et festfyrværkeri
- Kunst i skrottet
- Irsk singer/song writer i Randers for 5. gang
- Det var en kanon fest i Doktorparken
- Harbour Challenge: De gik på vandet
- Traditionel efterårsstart hos Jazzens-Venner

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk