Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

De skal arbejde videre med Lysbroen Randers

Mandag 2. oktober 2017 kl: 09:06

De skal arbejde videre med Lysbroen Randers
Randers har allerede en lysende hest, som i juletiden tager imod folk, der kommer sydfra over Randersbro. Foto: John Jyldahl/RANDERSiDAG.dk
Efter Watermusic og afsløringen af byens lysende Randers-logo, løfter Randers Kommune og kræfterne bag 'Lysets by' sløret for hvilke tre lyskunstnere der skal byde endeligt ind på 'Lysbroen Randers'.

"Lysbroen Randers" er et lyskunstprojekt, som skal glæde de mange der dagligt passerer cykel- og gangbroen fra Havnegade over Gudenå og gennem Tronholmparken til Grenåvej.

Ni lyskunstnere har budt ind i konkurrencen om at blive blandt de tre prækvalificerede, der skal arbejde videre med deres bud på "Lysbroen Randers". Juryen består af Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune, Lise Jeppesen, museumsdirektør på Randers Kunstmuseum, repræsentanter fra Randers Kommune og fra interesseorganisationen Forum Randers, der arbejder med at fremme Randers som "Lysets by".

Juryen har netop løftet sløret for valg af prækvalificerede.

"Der var flere gode kandidater, så valget var ikke let, men det er en enig jury, som står bag de tre valgte, og i øvrigt meget forskellige, ansøgere. Kandidaterne er valgt på deres idé og motivation, deres erfaring med lyskunst samt deres øvrige kunstneriske praksis," fortæller Lise Jeppesen, som repræsenterer den kunstfaglige del af juryen.

De tre lyskunstnere
Det er erfarne kunstnere og designere, der skal komme med deres bud på "Lysbroen Randers". Elle-Mie Ejdrup Hansen er den ene af de tre lyskunstnere. Elle-Mie Ejdrup har lavet flere interessante lyskunstværker i Aarhus og er blandt andet kendt for lysinstallationen "Lys, landskab og stemmer", som hun og Marie Højlund skabte i den Østjyske natur i 2011.

Den anden af de tre er det københavnske designbureau YOKE, som arbejder med nyeste teknologier både inden for lys og interaktion.

Endeligt er det det aarhusianske bureau Kollision, som beskriver deres arbejde som værende et sted mellem kunst, forskning og forretning. Kollision står blandt andet bag den midlertidige designinstallation "Rabbit hole" i Sallings P-hus i 2016.

* Den endelige vinder af konkurrencen udpeges medio november. "Lysbroen Randers" forventes at stå færdig i løbet af 2018 og skal sprede lysglæde, når den mørke tid indtræder.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Drømme og visioner fra Kaj & Stjernerne
- Amerikansk topnavn giver sommerkoncert
- Fotoudstilling om byen og arkitekten
- En aften om Bob Dylan
- Solnedgang med musik i
- Kalima på gaden for 19. gang
- Følelser på lærred
- Er tredje gang lykkens gang for bluesfestivalen?
- Country-succes på Memphis Mansion
- Blues: Mike og kvinderne
- Bluesfestivalen skudt i gang
- Publikumsrekord da Bastian indtog Oust Mølle Rock

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk