Annonce
Del på Facebook   Print siden

Virksomheder er venner – ikke fjender

Tirsdag 19. september 2017 kl. 20:53

Virksomheder er venner – ikke fjender
Jan Buus Larsen, Byskrivervej 3, Randers - byrådskandidat, Venstre.
LÆSERBREV Af Jan Buus Larsen, Byskrivervej 3, Randers - byrådskandidat, Venstre.

Jeg bliver så træt, når jeg hele tiden skal høre om, at Venstre ikke ønsker velfærd.

Nogle partier og ikke mindst lister anfægter gang på gang vores visioner for Randers kommune. Det hænger efter min opfattelse sammen med, at de grundlæggende er dybt mistænksomme overfor private virksomheder og initiativer.

De bryder sig slet ikke om ’det private’, og de indser ikke, at netop et godt samarbejde med vores virksomheder er den lige vej til mere velfærd i Randers.

I Venstre er vi dybt uenige med mistænkeliggørelsen overfor alt, hvad der ikke er offentligt. Hos os er virksomhederne lig med venner og gode samarbejdspartnere – og ikke fjender.

De seneste fire år har Venstre haft succes med at skabe et solidt sammenspil med det private arbejdsmarked, så flere er kommet i arbejde og uddannelse. Er det så på grund af opsvinget generelt, kunne man fristes til at spørge. Ja, det er en del af forklaringen. Men ikke den hele. I Randers har vi trods alt formået at få flere i arbejde end andre kommuner i Østjylland. Ledigheden i Randers er faldet til landsgennemsnittet, der er skabt 1000 nye arbejdspladser, og vi har formået at få statslige arbejdspladser til Randers. Så det er jo ikke helt skidt endda.

De erhvervsfaglige uddannelser og virksomhederne skal mere i spil, så flere unge får et job og en uddannelse. Alt for mange unge i Randers er i aktivering og på ungeydelse.

Også når det gælder at få de mest sårbare unge på arbejdsmarkedet, kan jeg se, at det betaler sig at arbejde tæt sammen med ikke bare de kommunale instanser, men i lige så høj grad det private arbejdsmarked.

I mit daglige virke har min kollega og jeg formået at oprette utallige elevkontrakter mellem unge og virksomheder. Og det er vel at mærke unge, der normalt har svært ved at komme i gang med en uddannelse. Lige pt. har vi 90 unge i gang med en uddannelse (EGU), og det kunne vi slet ikke uden et godt og solidt samarbejde mellem alle parter. Flere i arbejde og uddannelse er lig med flere skatteindtægter til kommunen. Skatteindtægter, der kan bruges på mere kernevelfærd.

Velfærd kan dybest set kun skabes af skattekroner, et system vi alle er en del af, men nogle ønsker ikke at bidrage til dette. De mener, at løsningen blot er, at de bedst stillede skal betale endnu mere i skat, eller at vi bare skal op i skat alle sammen. Hvad er dette dog for en urimelig behandling af virksomheder og mennesker, der arbejder og betaler skat?

Vi skal hjælpe de svage og udsatte i kommunen, men det kan vi kun, hvis vi passer på vores private virksomheder, ligesom alle friske og raske skal arbejde.

Er det fair at snakke velfærd, hvis man hverken ønsker private initiativer eller selv at bidrage? I min verden nej.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Jeg fristes så til at spørge, er det et fald i ledige/sygemeldte på overførselsindkomster, eller dækker det tal også over ledige der bare ikke længere har en indtægt eller er forsørget af ægtefælle/samlever.

Selv ærkeliberale tænker sig i dag ekstra godt om inden boligen rykkes til Randers, da selv disse ikke har lyst til at bo i en kommune, hvor skoler, daginstitiutioner, og familieafdeling har endog meget svært ved at levere en ordentlig service.

Vi socialister ser ikke de provate initiativer som mostandere men som en nødvendig del af samfundet, men de store projekter og skjulte støtttekroner til alt muligt mærkeligt er ikke på vores dagsorden. Tværtimod, mener vi at der skal være konkurrence på lige vilkår, at det i bund og grund kun bør være geografi der er afgørende for hvor en virksomhed vælger at etablere sig/flytte til.

Men venstre mener jo til stadighed at der skal være fri konkurrence på offentlige services, og for at sikre det, er det så tilsyneladende nødvendigt med en voksende skare af DJØF`fere til at sikre den offentlige sektors effektivitet, det er jo det rene Sovjet, som i ellers er så skrækslagne foR.

Konklusion : Jeg forstår jer ikke.

Søren Langberg, 20-09-2017 17:09:18


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder