Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

1 ud af 10 uden afgangsbevis: Vi skylder at gøre noget

Onsdag 13. september 2017 kl: 14:07

1 ud af 10 uden afgangsbevis: Vi skylder at gøre noget
Charlotte Broman Mølbæk, Randers, byrådsmedlem for SF i Randers.
LÆSERBREV Af Charlotte Broman Mølbæk, Randers, byrådsmedlem for SF i Randers.

Kedelige nyheder, man kunne åbne op for på skoleområdet. Randers kommune med en ny, sørgelig førsteplads i Østjylland.

Flest folkeskoleelever, der ikke fik deres afgangsbevis i 2016. Hver 10. elev i 9. klasse får ikke deres afgangseksamen i Randers kommune, og på Nørrevangsskolen klarer de sårbare elever sig skidt. Mon ikke det er en af konsekvenserne ved besparelserne, ved skolereformen og ved skolestrukturen, der begynder at vise sig nu?

Folkeskolerne i Randers Kommune har været meget igennem i de seneste 4 år. Først ramte en landsdækkende skolereform og en katastrofal lockout af lærerne. Dernæst rullede skolestrukturen, hvor 5 skoler og en del overbygninger blev lukket. Elever og personale blev rykket rundt og skulle indenfor meget kort tid omstille sig til en helt ny hverdag. Samtidig har Venstre og DF valgt at pålægge skolerne besparelser. Skolestrukturen og den forhastede implementering har kostet dyrt og skabt store udfordringer på skolerne.

På den måde har man skabt nogle meget svære rammer for personalet og for eleverne på skolerne. Jeg kender ikke de mange elever, der nu står uden afgangsbevis. Men jeg forestiller mig, at unge mennesker, der reagerer på de her omvæltninger, er nogen, der har manglet den ekstra hjælp fra deres lærer, som har haft travlt nok med at holde samling på hele klassen. Der har savnet kammerater i skolen. Der har savnet hjælp fra forældrene til at forstå pensum og til at forblive motiveret. Unge, som, hvis de bare havde fået den ekstra hjælp, kunne have stået med et afgangsbevis i hånden nu sammen med deres venner. Nu risikerer vi, at de i stedet forbliver tabt på uddannelsesgulvet.

Det er for dyr en pris - for eleverne og skolens personale. Det kræver handling nu.

Derfor vil SF i Randers gå til budgetforhandlinger med forslag om at styrke folkeskolerne væsentligt. Vi vil tilføre flere penge til fler-voksne-undervisning - særligt i indskolingen, hvor den tidlige indsats giver eleven ressourcer hele vejen op gennem folkeskolen.

Vi skal prioritere samarbejde på tværs af faggrupper. Vi skal prioritere udvidet forældresamarbejde, inklusion, og ikke mindst vil vi afsætte en pulje til kompetenceudvikling. Derudover skal Nørrevangsskolen have en en større pulje til mange flere timer med flere voksne i undervisningen, som skal være med til at understøtte opgaven med at styrke de sårbare elever endnu mere.

Vi skal gøre det nu, for eleverne har ikke råd til, at vi venter. Det gælder deres fremtid og muligheden for at få et godt liv - hele livet. Politikerne i Randers kommune må tage ansvar og skabe optimale rammer for eleverne og for personalet på skolerne.

Vi har oplevet et stort tilbageskridt – men sammen kan og skal vi videre.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Kommentarer til artiklen:
Det bliver et langt sejt træk.
Vi er helt enige, men det bliver desværre et dyrt sejt træk.
Det tager ufattelig kort tid at ødelægge noget som fungerer, men desværre meget lang tid at få dannet noget nyt der dur !

Som forældre til 3 børn i vores lokale folkeskole, oplever jeg på første hånd en del af de følgevirkninger som "massakren" på skoleområdet har medført.

Vi ser massive indeklima problemer, voldsom skift i personalegrupperne, (5 tysklærer på et skoleår, vi var fremme ved den 34 skole uge, i sidste skoleår før et af vores børn havde en vikarfri uge)

Jeg støtter den kæmpe indsats, lærere og ledelse på skolen yder.
Jeg forstår ikke hvordan det er faldet såkaldt ansvarlige politikkere ind, at gennemføre skolestrukturreformen.
Det har efterladt et morads menneskeligt, fagligt og økonomisk.

Få nu øjnene op, invester i kommunens fremtid, det kræver så få ekstra kroner pr skatteyder, vi har ikke råd til at lade det her fortsætte.

Søren Mikkelsen, Sociallisten
Østermarksvej
Gjerlev
13-09-2017 17:52:45


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk