Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

De er konkurrenter og træner sammen til VM

Onsdag 13. september 2017 kl: 07:57

Rikke Nielsen Støvring (t.v) og Britta Agergaard træner intensivt for at blive klar til VM for frisører i Paris.
Rikke Nielsen Støvring (t.v) og Britta Agergaard træner intensivt for at blive klar til VM for frisører i Paris.

De er konkurrenter og træner sammen til VM
Rikke Nielsen Støvring (t.v) og Britta Agergaard finpudser de sidste detaljer inden afrejsen til VM.
Britta Agergaard og Rikke Nielsen Støvring, Tradium, er udtaget til VM i Paris for frisører og er i fuld gang med at træne i disciplinen brudehår.

”Kreativitet og perfektionisme. Det er mine styrker, som jeg håber kan være med til at afgøre forskellen, når vi på søndag står i Paris og skal dyste mod nogle af verdens bedste frisører”, siger Britta Agergaard, der er er i gang med sin uddannelse hos Tradium og Harmonii Hair i Stoholm.

Hun er 21 år, og stammer fra Skjern, men flyttede til Haderup, da hun kom i lære. Hun havde forinden tjekket alle landets frisørskoler, og valgte Tradiums efter at have været på besøg og fået et godt indtryk.

”Jeg har altid drømt om at blive frisør og nyder at kunne udfolde min kreativitet og være i et fag, hvor man altid kan lære nyt og aldrig bliver færdigudviklet, fortæller Britta Agergaard, der er udlært til april 2018.

Rikke Nielsen Støvring, der er 21 år og bor i Hobro, går også på Tradiums frisøruddannelse og er i lære hos Hårgalleriet i Skødstrup. Hun har også altid drømt om at blive frisør og har to år tilbage af sin uddannelse. Så det er gået stærkt med at nå så langt.

”Det bliver en kæmpe oplevelse at være med i Paris. Jeg har heldigvis oplevet presset ved DM og prøvet at blive bedømt at en dommer. Så jeg håber, at de erfaringer kommer mig til gode”, siger Rikke Nielsen Støvring.

Begge frisørelever træner intensivt for at blive klar, for alle detaljer skal være på plads. Selv om de er konkurrenter, træner de sammen. I Paris skal de dyste mod 25 andre frisører fra hele verden og lande som Italien og Kina er der stort respekt for.

”Jeg glæder mig helt vildt, især til at blive inspireret af det gode håndværk, som det bliver muligt at nærstudere hos nogle af verdens allerbedste i vores fag”, siger Rikke Nielsen Støvring.

Brudehår på 25 minutter
Både Britta og Rikke stiller op i disciplinen brudehår. De skal sætte et langt hår op i en renfriseret frisure på kun 25 minutter. Derfor træner de i døgndrift, dels på skolen og dels hjemme foran spejlet, hvor de har et dukkehoved at øve på. De har selv udviklet frisurerne og også lavet et kostume, dukken skal klædes i.

Lige nu er det VM, der fylder alt. Et kig i krystalkuglen for fremtiden er for Britta, at hun på sigt drømmer om at kunne undervise andre, mens Rikke drømmer om at arbejde i udlandet, gerne i en storby, hvor der er basis for at lave nogle mere vilde frisurer.

På Tradiums frisøruddannelse er stoltheden stor over at kunne stille med to elever til VM.

”Vi er meget meget glade for at vi har så talentfulde og engagerede elever som Britta og Rikke, der både kan håndværket og samtidigt udfolder sig selvstændigt og med sans for alle detaljer. Derudover har de en helt særlig vilje og vedholdenhed, og det skal der til, for at nå så langt og holde motivationen. De er samtidig nogle gode rollemodeller for vores fag og det synlige bevis på, at man kan nå langt med en erhvervsuddannelse, siger Mads Almdal, der er uddannelsesleder på Tradiums frisøruddannelse.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Børnene tyvstartede på byens nye legeplads
- Rock i Søndergade
- Vandsport på skoleskemaet
- Brugt legetøj på trapperne
- Lokal æggefestival bliver større
- 10. klasse samler ind til hjemløse
- Lærere vinder cykeldyst
- Falsk betjent på Facebook
- Tilbud: Få en fortælling og en tur på Gudenå
- TV-vært taler sankthansaften
- Kirkecenter med x-factor
- Møbelmangel før studiestart

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk