Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Var det mon det de tænkte?

Tirsdag 12. september 2017 kl: 14:54

Var det mon det de tænkte?
Jesper Bræmer, R. Hougårds Vej 66, Randers - Fusion Randers.
LÆSERBREV Af Jesper Bræmer, R. Hougårds Vej 66, Randers - Fusion Randers.

Efter systemskiftet i 1901 og grundlovsændringen i 1915, var den endelige demokratiske lighed danskere imellem en realitet. Grundlaget for indflydelse ikke kun fra adelen og eliten kunne nu realiseres, og muligheden for at danne det velfærdssamfund, vi kender i dag, hvor man for alvor fik indført mange af de grundydelser, vi kender i dag – så som løn ved sygdom, dagpenge, invalidepension etc.

Et samfund hvor vi tager medansvar for vores medborgere, samtidig med vi giver hinanden en lige mulighed for at udrette det fulde potentiale af individets liv til at være og blive den, man har lyst til. Nemlig et samfund baseret på næstekærlighed.

De forfædre til det velfærdssamfund vi kender i dag, de havde næppe forestillet eller fantaseret sig til, hvordan vi behandler borgere i vores system i dag.

De havde næppe regnet med, at hovedfokus på ressourcerne ville være at sikre, at borgerne skulle smides rundt i systemet, til man fandt en kasse, der passede til dem. De havde næppe forestillet sig, at livsinvalide skulle piskes rundt til aktiveringsprojekter for at holde statistikker og bureaukrater tilfredse. Eller havde forestillet sig, at vi i velfærdens tegn, skulle smide hjemløse, der tiggede, 14 dage i fængsel for at få fem kroner til kaffen. Næppe.

Men hvorfor er vi så, så bange for at gå systemet til bunds og gentænke tanken: Hvad kan vi gøre for vore medmennesker, for at løfte de svageste op?

Lad os tage de store visionære briller på i stedet. Hvordan skal vi drive vores jobcenter? Skal vi overhovedet have et jobcenter? Hvordan hjælper vi bedst folk, der ikke kan arbejde, og hvordan aktiverer vi bedst de, som kan, men som heldigvis fåtalligt ikke vil?

Jeg tror på, vi alle sammen kan se, der er noget galt med systemet. Jeg tror, vi alle gerne vil gøre det anderledes. Lad os påtale elefanten i rummet og i fællesskab finde de visioner frem, som vi ønsker baseret på fornuftsbetonet næstekærlighed og forståelse for forskellighed og individet.

Lad os gøre Randers kommune til forgangseksemplet på, hvordan vi behandler hinanden.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk