Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Mere frihed og selvbestemmelse til lærere, ledere og skoler

Mandag 11. september 2017 kl: 19:05

Mere frihed og selvbestemmelse til lærere, ledere og skoler
Peter Brown, Gl. Jennumvej 11, Randers - byrådskandidat, Liberal Alliance Randers.
LÆSERBREV Af Peter Brown, Gl. Jennumvej 11, Randers - byrådskandidat, Liberal Alliance Randers.

Det lokalpolitiske landskabs helt store slagmark efterlader et skoleområde, der henover de senere år har været igennem en større omvæltning, hvis efterdønninger vi stadig mærker og derfor må forholde os til.

Hvor det kan vise sig umuligt at genskabe tidligere tiders tilstande, kan vi som minimum forbedre måden, hvorpå vi tillader de ansatte at agere, i en verden der evig og altid er til debat, og som er under konstant forandring for at kunne følge med tiden og tilpasse sig samfundets sammensætning.

Helt grundlæggende mener vi i Liberal Alliance Randers, at folkeskolen skal sættes mere fri, fordi frihed og selvforvaltning giver plads til, at skoleledelsen og lærerne bruger ressourcerne på faglighed frem for kontrol, hvilket i sidste ende betyder dygtigere og klogere elever, der er godt rustet til livet efter folkeskolen.

Ved at flytte beslutningerne om folkeskolen væk fra byrådet og ud til folkeskolerne, skaber vi rammerne for et bedre læringsmiljø, hvor der er plads til faglighed, forskellighed og frihed. På den måde kan både elever, forældre og lærere få mere for pengene.

Med mere frihed følger der også et større ansvar for at opnå resultater. Det betyder støre handlefrihed for den enkelte skole. Skolelederne og skolebestyrelserne skal have mulighed for selv at tilrettelægge undervisningen inden for de givne økonomiske rammer. Jeg må her tilføje, at jeg selv har præsteret markant bedre i job, hvor jeg har haft frihed under ansvar. Således er jeg overbevist om, det også er det rette miljø for skolelærere og deres ledere.

Ydermere bør forældrebestyrelserne gives kompetence til at afskedige en skoleleder, der ikke løser sin opgave, ligesom selv samme skoleleder skal have frihed til ansætte og afskedige lærere for at kunne sammensætte sit foretrukne hold (i dag er det formelt kommunen, der har ansvar for dette). Denne model bruges på stort set alle andre arbejdspladser og kan også fungere i skolesystemet.

Sidst men ikke mindst bør privat- og friskolerne (ligesom folkeskolerne) have de bedste vilkår, vi kan give dem. I Randers har vi over de seneste år set, at pladserne på byens friskoler bliver revet væk. Godt hjulpet af Liberal Alliance er den kommunale koblingsprocent for forældrene med børn i privat- og friskoler hævet fra 71 til 75 % (og bør komme højere op!). Derfor er det nu billigere for forældre at sende deres børn i privat- og friskoler.

Som forælder til et skolebarn har jeg selv været i løbende berøring med både privat- og folkeskoler og ved således, at der ikke er én type skole, der passer alle familier. Frie valgmuligheder afspejler det øvrige samfund, og konkurrencen i blandt aktørerne vil skærpe deres tilbud til borgenes gavn.

Uanset hvordan landskabet ser ud, i årene der kommer, vil disse forslag sikre et mere fleksibelt skoleområde i Randers.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk