Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Frk. Jensens Gård åbnet i regnvejr

Fredag 8. september 2017 kl: 15:48

Formand for Kultur- og fritidsudvalget, viceborgmester Mogens Nyholm (R) stod for åbningen af gården. Foto: Kurt Helge
Formand for Kultur- og fritidsudvalget, viceborgmester Mogens Nyholm (R) stod for åbningen af gården. Foto: Kurt Helge

Frk. Jensens Gård åbnet i regnvejr
Uffe Kristensen pakkede det flotte nye Jensen-skilt ud. Foto: Kurt Helge
BILLEDGALLERI Så er det officielt, at Randers har fået et byrum til ære for Danmarks mest berømte kogebog skrevet af Kristine Marie Jensen i 1901. Frk. Jensens Kogebog, selvfølgelig - solgt i næsten en halv mio. eksemplarer.

Underværket står for etableringen af Frk. Jensens Gård, der er en sand oase af bede og altankasser med krydderurter, som Frk. Jensen har brugt og anbefalet i sine opskrifter.

Formand for Kultur- og fritidsudvalget, viceborgmester Mogens Nyholm (R) stod for åbningen af gården, og han kunne fortælle, at den berømte kogebog var en vigtig del af hans barndomshjem på Djursland. Der var masser af retter, som han havde smagt, men mindst lige så mange retter, som han ikke har prøvet endnu. Så Frk. Jensens Kogebog har også sin fremtid i det nyholmske hjem i Aalborggade.

Leder af Underværket Poul Jeberg var i tvivl om Frk. Jensens hensigter med at lade det styrtregne under åbningen. Men stolt af 'let it grow'-projektet var han tydeligt:

"Det er det, vi måske er bedst til på Underværket: Ud af ingenting lade en idé få sin plads, og så lade den gro yderligere med tiden, så ingen af os for alvor ved, hvad det ender med", sagde Poul Jeberg, der ikke kunne lade være med at fortælle, at hans næste ønske vil være et orangeri i bygningen, der danner 'bagvæg' til Frk. Jensens Gård. Der, hvor der tidligere har været biograf og bowlingcenter.

Underværkets næstformand, Svend Thøgersen, ønskede sig en talerstol i gården, så den kunne få funktion som et 'speaker's corner':

"Kom bare med nogle ideer", sagde Thøgersen, inden kokken fra Det Gamle Apotek, Bjarke Belmann, serverede oksesteg med kartoffelsalat, og forfatteren Helle Juhl i tørvejr i Underværkets sal fortalte historien om den ugifte husbestyrerinde frk. Jensen, der levede fra 1858 til 1923 og blev berømt langt ud over sin tid.

Åbningen af Frk. Jensens Gård bliver i øvrigt fulgt op af Cafe Jens Otto, der også er en del af Underværket. Her serveres der dansk mad i frk. Jensens stil og ånd - som buffet med vin hver fredag, og på onsdage og torsdage som portionsanrettede menuer:

"Vi starter i dag og selvfølgelig med flæskesteg og alt det, der hører til, fortæller Dorthe Bjørn fra Cafe Jens Otto. Herefter får hver uge sin ret fra Frk. Jensens Kogebog, der jo er ganske fyldig, så der bliver mange spændende retter på menukortet".

Ideen er også, at randrusianere kan hente lidt til madlavningen.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Rockshow med verdens bedste publikum
- Cremen af blues hyldes på Værket
- De små sang
- Støvringgaard Festspil: Idémanden fik tæerne rettet ud
- Minecraft på museet
- HP Lange i domen før Blues Awards
- Bluesfestivalen slår rødder i midtbyen
- Medlevende musical hos Støvinggaard Festspil
- Biblioteket laver projekt med Havndal
- GAIA Museum og Akademi nu på film
- Michael Falch lander på Værket
- Kunstner med en del i bagagen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk