Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Anders Buhl-Chistensen, Arne Erikslev og skolepolitik

Fredag 8. september 2017 kl: 11:02

Anders Buhl-Chistensen, Arne Erikslev og skolepolitik
Finn Rytter Larsen, Blenstrupvej 30, Gjerlev.
LÆSERBREV Af Finn Rytter Larsen, Blenstrupvej 30, Gjerlev.

"Du er langt ude, hr. Rytter" skriver (nedladende?) Anders Buhl-Christensen (V), da jeg efter oplysninger fra kampagneleder, Arne Erikslev, skriver, at ABC gjorde en stor indsats for, at Romalt fik en friskole.

Jeg havde gjort den store fejl, at jeg troede på AE, da han skrev, at børnene i Romalt ikke havde nogen skole. Nej, selvfølgelig troede jeg ikke på det, for det ville betyde, at Romalt som det eneste sted i Danmark ikke tilhørte et skoledistrikt!

Alt det vrøvl, AE skriver om berøringsangste politikere, borgere, som tog skeen i egen hånd og en handlekraftig ABC, som derefter skaffede dem en (fri)skole, kræver nogle kommentarer.

Skolestrukturen skulle bl.a. sikre større enheder (skoler), for

Arne Erikslev Fra et forskningsresultat: "Men vi ved, at der på store skoler er en større faglig bredde, mere specialiserede lærere og ofte flere professionelle, der kan tage sig af de svage børn. Samtidig har skolelederen bedre muligheder for at sammensætte klasser optimalt, fordi der ikke kun er 'en klasse på hver årgang," forklarer professor Nina Schmidt.

Hvordan det så kan få V og Anders Buhl-Christensen til at arbejde for en meget lille friskole, har jeg svært ved at fatte.

Måske har de to venstremænd en forklaring?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Kommentarer til artiklen:
Dokumentation, Arne Erikslev!
Jeg vil nødig sige, at du LYVER, Arne Erikslev. Du gjorde det også for et stykke tid siden, da du var i udlandet og benægtede, at du havde sagt, at folk i landdistrikterne klynkede og bare kunne flytte ind til byen.
Her følger en kopi af din kommentar kl. 9.56 lørdag d. 2. september i "Randers med kurs mod KV17
Som det kan ses, indleder du med, at det ikke er muligt i Romalt at vælge folkeskolen!
Hvis det nu ikke skulle være dig, som har skrevet kommentaren, hvem er det så?

Arne Erikslev:I Romalt er der f.eks. ikke muligt at vælge folkeskolen, da tidligere byråd var berøringsangste for at forholde sig til at gøre noget ved skoleområdet. Her tog de lokale skeen i egen hånd og byggede en privat skole, hvor der allerede efterfølgende er sket tilbygning. I denne byrådsperiode med en Venstre borgmester har tre partiet V, S og DF med et markant flertal taget mod til at lave en nødvendig skolestruktur, som over tid vil bevise, at det var en god beslutning for eleverne, selvom nogle forældre ikke her og nu kan se det.
Randers Kommune har traditionelt altid været en kommune med mange elever i private skoler. Selv helt fra Sdr. Onsild rejste mange af mine skolekammerater til Harboes Realskole (nu Randers Realskole), mens jeg måtte cykle 8 km frem og tilbage til en folkeskole i Hobro, da min far, som lærer, ikke ville sende sine børn til en privat skole.
Når tilgangen til private skoler på landsplan stiger, så sker det selvsagt også i Randers.
Selvfølgelig har der også været forældre, der i protest over skolestrukturen har sendt deres børn i private skoler.
MEN, jeg hæfter mig også ved, at to forkæmpere for private skoler, nu er tilfredse med, at deres børn går i folkeskoler.
Man kan jo også se et konkurrenceelement i, at skoleformer kan tiltrække forældre/elever. Man kan i positive baner også lære af hinanden. Sådan er det jo, når der ikke er monopol på området.
Giv nu folkeskolen tid til at udvikle sig uden unødvendig indblanding, som jeg også ved fra flere undervisernes side er et stort ønske.
Så nej, jeg er ikke bange for udviklingen på skoleområdet, og fatter ikke, at Mogens Nyholm og få andre ønsker sig tilbage til "De gode gamle dage".
Synes godt omVis flere reaktioner · Svar · 1 · 2. september kl. 09:56

PS: Jeg synes, du skal afholde dig fra dine "dumsmarte" kommentarer om folks privatliv! Jeg er ganske rigtigt pensionist, og jeg er gift på 33. år med Kirsten Lorentzen, som du benævner som "samboende".
Med den absolut venligste hilsen, jeg kan få mig til at skrive.
Godnat og tag en pause i dit upassende skriveri!
Finn Rytter Larsen

PPS: Når jeg vågner i morgen, vil jeg skrive til borgmesteren og spørge ham, om Venstre virkelig ikke kan finde en bedre kampagneleder!
Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Gjerlev
08-09-2017 23:47:21

Total misforståelse
Nu er indlægsholderen pensioneret skolelærer. Så hvis hans indlæg var en stil, så var eleven dumpet.
"At ABC gjorde en stor indsats for at Romalt fik en friskole".
Jeg har aldrin påstået, at Romalt ikke havde tilknytning til et skoledistrikt (dokumentation efterlyses). Det har du nok fået galt i halsen ved at læse din samboende Kirsten Lorentzen udsagn herom.
Jeg har skrevet, at Randers Kommune udlagde en grund til at opføre en folkeskole herpå. Men der kunne ikke fra den socialdemokratiske borgmester træffes stilling hertil. ABC fik vedtaget en tidsfrist for stillingtagen til byggeri eller ej.
Da denne frist udløb fik lokale ildsjæle mulighed for at bygge Romalt Friskole med en så stor lokal opbakning, at der allerede er sket en tilbygning.
Altså, når der ikke sker handling, så tager ildsjæle over.
Endelig skete der så en nødvendig handling efter over 10 års snak, så et markant flertal fik vedtaget en skolestruktur med V, S og DF.

Arne Erikslev
Toldbodgade 21
8930 Randers NØ
08-09-2017 22:02:01


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk