Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Finderiet har det nødvendige til studiestart

Tirsdag 22. august 2017 kl: 09:00

Tom Øvlisen har mange af de gode brugte ting i hænderne.
Tom Øvlisen har mange af de gode brugte ting i hænderne.

Finderiet har det nødvendige til studiestart
Der er masser af ting på lager i Finderiet på Grenåvej.
Du kender sikkert følelsen: Det er rart at være med til at gøre noget godt. Sådan har både borgere og medarbejdere det på Randers Genbrugsplads. Og det smitter af på Finderiets butik på Grenåvej i Randers.

"Nu er det tid for studiestart, og mange unge mennesker skal have indrettet sig med en studieplads. Derfor har vi fundet skriveborde, lamper, stole og blyantsholdere frem og sammensat nogle forslag, der er lige til at tage med. Det skal være indbydende for vores kunder at komme i butikken, og vi vil gerne inspirere dem til at købe genbrug i stedet for nyt", forklarer Mitten Ferrar, indretningsarkitekt og daglig leder af Finderiet.

Butikken har et par måneder på bagen, men der er hele tiden nye ting og oplevelser, der venter kunderne i Finderiet. Der er ikke noget, der står længere end en måned på hylderne. Bliver det ikke solgt, ryger det videre til andre genbrugsbutikker, der måske har bedre held. For en butik, der skal konkurrere med dem, der sælger nye varer, gælder det om at have spændende ting og gode idéer. Heldigvis er der nok af begge dele.

Ny skiltning og flere borde hjælper alle til at aflevere deres genbrugsting det rigtige sted, så det bliver nemmere for Finderiet at bevare overblikket over genbrugsguldet.

I april overtog Finderiet sortering og indsamling af ting til genbrug på Randers Genbrugsplads, og randrusianerne er flittige til at give deres gamle sager til velgørenhed, fortæller pladsmedarbejder Tom Øvlisen:

"Folk er jo lidt ærgerlige over at smide noget ud, der stadig kan bruges, så de er glade for at kunne give deres ting videre. Det er rigtig fint, at vi kan tilbyde den mulighed her på pladsen, og vi kan jo se, at der kommer mange fine ting til genbrug".

Finderiets koncept har gentænkt den måde, genbrug kan gavne samfund og støtte gode formål. Der er ikke en færdig manual for, hvordan samarbejdet skal køre, og det åbner op for at afprøve nye og anderledes idéer.

"Det er jo en ny måde at gøre tingene på, så her i opstarten er der mange ting at lære. Vi hjælper selvfølgelig med den viden vi har, når der er brug for en truck, eller hvis der er spørgsmål til, hvor de ting, der ikke kan sælges, skal hen", forklarer Tom Øvlisen, der er godt tilfreds med samarbejdet.

* Finderiet er en socialøkonomisk virksomhed, der hjælper mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, f.eks. flex- og skånejobbere og flygtninge.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Plads til flere da Bilka åbnede
- Cykelhandler tilbyder et gratis sikkerhedstjek
- Familien Damholdt Hyldal bliver de første kunder i Bilka
- Ny spilcafe lukker snart op i Randers
- Bilka er klar og åbner med kæmpe fest
- Huset Nyvang nu med egen købmand
- Føtex får apotek
- Den første is serveret i ny is- og kaffebar
- Nu åbner 'Slotspladsens is- og kaffebar'
- Randrusianerne cykler med børnene som aldrig før
- Læg arm med storcentret
- Mød forsidefruerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord