Annonce
Del på Facebook   Print siden

Kender du Sukkerfar & Flødedreng?

Onsdag 16. august 2017 kl. 08:00

Kender du Sukkerfar & Flødedreng?
Sukkerfar & Flødedreng.
På en tilrøget bodega i Dronningborg løber jeg ind i to karikerede mænd, der, blandt andet, er iført iøjnefaldende ikoner som glimtende guldkæder, mørke solbriller, slidte kasketter og tonsvis af attitude.

Sådan skriver Tanja Anita Vesterskov.

Den ene snakker uafbrudt, den anden sidder upåvirket bag sine solbriller og fortrækker ikke en mine. At der er stjernestøv omkring dem, er ikke kun noget, jeg bilder mig ind – de har blandt andet for nylig takket nej til en pladekontrakt. De er også på koncertplakaten i Randers Ugen. Og de lyder navnene Sukkerfar og Flødedreng.

De satte sig for, at de ville lave noget sjovt, noget man kan grine med, af eller til, men begge drenges intellekt indgyder til at lave noget, der ikke er plat, men som er samfundssatirisk, dog i en plat indpakning.

”Vi går meget op i det overfladiske”, fortæller de. Det man hører og ser tolkes, som det vises, men hvis man lægger et øre til, så vil man opleve mere end et overfladisk budskab – mere en skildring af det samfund, som primært de unge i dag skal kunne navigere i.

Fandt musikken i en rød Seat Ibiza
For to år siden mødtes de to unge mænd tilfældigt i studiet. Flødedreng, eller Fløde som han også kaldes, var i gang med at indspille. Sukkerfar, som vi kan kalde Sukker, var i færd med at finde sig selv i musikken.

Drengene fandt hurtigt ud af, at de havde samme passion og samme drive, og at de begge var inspireret af ”Drengene fra Angora”.

En sommerdag skete der noget i Flødedrengs mors røde Seat Ibiza.

”Vi fandt noget af den gamle musik, vi kendte fra de helt unge dage”, fortæller Sukkerfar. Og det var på en eller anden måde så perfekt lige der midt i Ibiza’en, fortæller de.

”Du er min store kærlighed”, synger Flødedreng, og bliver afbrudt af Sukkerfar, der med stoneface nøgternt slipper ud af hans ellers hermetisk forseglede læber:

”Men det er da dig, der er min store kærlighed?”

”Vi startede i minus, og nu er vi snart i nul.”
Kort tid efter deres skæbnesvangre køretur blev første udspil ”Tinder (Første gang jeg så dig)” til. 1. track med video var lang tid undervejs.

”Og det blev virkelig dårligt”, skyder Sukker ind bag de sorte glas og fortsætter:

”Men det blev trods alt et færdigt produkt, man kunne arbejde videre ud fra. Vi startede på bunden, og så kan det kun gå en vej.”

”Vi startede i minus, og nu er vi på nul”, konkluderer Fløde med et af sine karakteristiske grin og tilføjer:

”Vi sendte det faktisk til Anders Hemmingsen, der også syntes, det var sjovt, og som følte sig så underholdt, at han sagde, han ville dele det, hvilket var ret fedt, selv om han så ikke gjorde det.”

Det er ikke kun glitter og glamour
Da det andet udspil fra herrerne, D!ckpic, udkom, oplevede Sukker og Fløde, at det blev svært at samarbejde, fordi de for første gang ikke var enige om retningen for duoen. De var ikke længere samme sted. Fløde mente, det hele skulle være mere seriøst, mens Sukker stod et andet sted i sit liv privat, som gjorde, at hans fokus var et andet sted.

”Vi snakkede om tingene, og jeg fik ret igen, og så gik vi videre i samme stil”, griner Fløde og fortsætter:

”Vi er faldet til ro efter D!ckpic – rent musikalsk. Dog har vi været mere produktive end før, og det er fedt!”

Uenigheden rykker lidt ved begges opfattelser og giver i sidste ende et mere gennemtænkt produkt, vurderer de.

Afslog pladekontrakt
Det er en drøm for mange upcomings at få tilbudt en pladekontrakt. Da D!ckpic var blevet afspillet 5000 gange, blev de kontaktet af et pladeselskab, som tilbød en pladekontrakt. Men de ville lave om på drengene som sagde nej, for det var ikke et tilbud, der var sukker&flødeværdigt.

”Selv om vi ikke altid er enige, så holder vi altså ved os selv,” fortæller Sukker.

Spiller for 1500 kroner konfetti og dansk vand
Som soloartist blev Fløde tilbudt et spillejob på Kaosambassaden i Randers Ugen. Men han takkede nej og sagde, at Sukkerfar og Flødedreng havde gang i noget fedt, og at han derfor anbefalede at de tilbød dem jobbet i stedet.

Sådan kom den koncert i stand. De forlangte kr. 4000 for deres optræden på en halv time, men i stedet bliver de betalt i danskvand og for kr. 1500 konfetti. De spiller i 30 minutter.

”Jeg håber, opvarmerne har øvet sig", siger Sukkerfar. Uden tvivl kommer drengene til at sætte ild i publikum med deres karakterer og energi.

”Alle burde komme”, griner de to drenge.

Nyt materiale til koncerten i Randers Ugen
Selv om der har været stille fra de to drenge efter D!ckpic, har de ikke ligget på den lade side. De har lavet 4-5 nye numre, som alle vil blive præsenteret i Randers Ugen, hvor de spiller deres første officielle koncert.

Som optakt til selve koncerten, er et nyt nummer udkommet i søndags, det hedder ”Jeg Er Din Store Kærlighed”, det kan høres på både Youtube og deres Facebookside.

Hvad så efter koncerten?
”Efter koncerten er det planen at købe et piratskib. På afbetaling. For vi går tydeligvis ikke op i penge”, griner Sukker.

”Og så er det meningen, at vi i vores ”vinterhi” går i studiet og rider på koncertens adrenalinindspark. Vi håber, koncerten bekræfter vores følelse af, at vi stadig har fat i den lange ende”, slutter han og Fløde tilføjer:

”Og så satser vi på at få langt flere trofaste følgere efter koncerten. Vi satser på at fange nogle af de mennesker, der reagerer på vores statusopdateringer på de sociale medier eksempelvis, og få dem gjort til mere loyale fans, som kan tjene som opinionsdannere. Vi tror på, vi har fat i et segment, som vi gennem vores samfundssatiriske tekster kan vække og røre.”

* Koncerten finder sted på Kaosambassaden, Stemannsgade 9D, 8900 Randers C, lørdag den 19. august kl. 20:00.

Af Tanja Anita Vesterskov.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


Invitation til pressen samt kontaktoplysninger.

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Kultur

Trio i luksusudgave hos Jazz Randers
Trio i luksusudgave hos Jazz Randers
Kultur
Afgangsforestilling på Randers Teaters Talentskole
Afgangsforestilling på Randers Teaters Talentskole
Kultur
Zar Paulo bringer Randers Festuge tæt på paradis
Zar Paulo bringer Randers Festuge tæt på paradis
Kultur
Spot på en ny og spændende sæson
Spot på en ny og spændende sæson
Kultur
Guldregn til Real Linedance
Guldregn til Real Linedance
Kultur
Best of Bowie er tilbage i Randers
Best of Bowie er tilbage i Randers
Kultur
Randers Kammerorkesters blæserkvintet spiller op på lørdag
Randers Kammerorkesters blæserkvintet spiller op på lørdag
Kultur
Varm velkomst med unikke oplevelser i kulturlivet
Varm velkomst med unikke oplevelser i kulturlivet
Kultur
Randers kan glæde sig til en helt ny musikfestival til oktober
Randers kan glæde sig til en helt ny musikfestival til oktober
Kultur
Randers byforening vælger ny strategisk retning med nyudnævnt citychef
Randers byforening vælger ny strategisk retning med nyudnævnt citychef
Kultur
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder