Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Beboerlisten lever på en anden planet

Søndag 13. august 2017 kl: 12:12

Beboerlisten lever på en anden planet
Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat, Liberal Alliance Randers.
LÆSERBREV Af Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat, Liberal Alliance Randers.

Kim Kristensen laver i sit indlæg omhandlende Liberal Alliances forslag om at løsrive Randers fra boligreguleringsloven et kæmpe stråmandsargument.

Han påstår, at årsagen til at Liberal Alliance vil fjerne skadelig boligregulering, er fordi, vi vil fordoble huslejen, og vil gøre flere mennesker fattige. Det er noget sludder. Beboerlistens byrådsmedlem og formand for Randers Lejerforening, Kim Kristensen, vælger dermed at trække debatten om boligregulering ned på et uhørt lavt niveau, uden selv at levere skyggen af bevis for at huslejen vil blive fordoblet over natten.

Har man en smule forståelse for mikroøkonomi, vil man vide, at Kim Kristensens udokumenterede påstand ikke giver mening. Den mest grundlæggende form for mikroøkonomi gælder også i Randers, og når udbud møder efterspørgsel, findes der en pris. Uden at levere skyggen af bevis for at priserne i Randers vil fordobles, harcelerer Beboerlisten på mest usaglige vis mod Liberal Alliance. Derfor er det åbenlyst for enhver at huslejen i Randers, grundet en lavere efterspørgsel, aldrig kommer i nærheden af huslejen i København, sådan som Kim Kristensen påstår.

Når vi vil afskaffe boligreguleringen er det først og fremmest fordi, vi ikke tror på planøkonomi. Ønsker man fra politisk side at holde huslejen lav, og udbuddet af lejligheder stor, skal man i stedet lette de administrative byrder for udlejerne, hvilket man eksempelvis kan gøre ved at afskaffe boligreguleringen.

Dernæst giver boligreguleringen udlejerne en række ekstra omkostninger, man sagtens kunne være foruden. Samtidig lægger de regler og restriktioner man finder i boligreguleringsloven samt lejeloven en dæmper på udbuddet af boliger.

Lejeloven, der udelukkende tjener lejernes sag, betyder, at mange lejesager ender i huslejenævnet, hvor man som udlejer kan blive tvunget til at sætte huslejen ned, ikke bare fremadrettet men med tilbagevirkende kraft. Det på trods af at både lejer og udlejer af egen fri vilje har indgået en aftale om huslejens størrelse, hvilket afskrækker mange investorer. Af disse årsager vil Liberal Alliance fritage Randers kommune fra den skadelige boligreguleringslov og gøre markedet mere gennemskueligt for både lejer og udlejer.

Vores forslag er sund fornuft, og behøver ikke at blive pakket ind i stråmænd og udokumenterede påstande om fordoblinger af huslejen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Kommentarer til artiklen:
Afskrækker det
mange at man ikke må snyde folk? Nå ja, det er vel kun en god ting. Det betyder vel bare at loven virker!

Michael Nielsen
Århusvej 24C, 2tv
Randers
13-08-2017 17:24:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk