Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Skolerne har brug hjælp

Lørdag 12. august 2017 kl: 15:08

Skolerne har brug hjælp
LÆSERBREV Af Lise-Lotte Leervad Larsen, Vester Boulevard 29, Randers - mor til fem på Vestervangsskolen, næstformand for skolebestyrelsen samme sted.

På mandag starter et nyt skoleår. Vi glæder os til at komme i gang.
Som mor og skolebestyrelsesmedlem glæder jeg mig også til at komme i gang igen - i gang med det der er folkeskolens formål, at udvikle vore børn til hele mennesker, der er klar til yderligere uddannelsesmuligheder senere i livet.

Men jeg er bekymret.

Jeg læste en Voxmeter-undersøgelse (maj 2017). Den viser, at borgerne synes, at Randers kommune er landet dårligste til at drive folkeskole.

På Vestervangsskolen har vi længe påpeget vigtigheden af, at vi får vores skole færdig, at de fysiske rammer kommer på plads. Vi har sendt en mangelliste til byrådet, haft dem på besøg, vist dem rundt og haft en dialog om vores udfordringer. De lytter, men handlingen udebliver. Andre skoler har det sikkert på samme måde? Jeg synes ikke, vi kan være bekendt, at vore børns udeliv skal foregå på nedslidte legepladser og resterne fra en byggeplads.

Vi var mange der gik konstruktivt ind i arbejdet med en ny struktur for kommunens folkeskoler. Et bærende princip var, at de penge, der blev frigjort ved strukturændringerne, skulle blive i folkeskolen. Men hvad skete der? Et snævert byrådsflertal valgte at spare på folkeskolen!

Hos os har det betydet at vi måtte sige farvel til personale. Vi har meget svært ved at finde penge til den løbende drift. Skal der spares på personale, bøger, kantine, lejrskoler eller vedligeholdelse af bygninger?

Vi har alle – både personale, forældre og ledelse - gået konstruktivt ind i arbejdet med at få den nye struktur til at fungere. Vore børn har været utrolig tålmodige, og det har ikke været lige nemt for alle. Sammen har vi ydet en indsats langt ud over det, der kunne forventes.

Derfor er det også som forælder og skolebestyrelsesmedlem svært at holde ud, at der ikke leves op til de aftaler, der var stillet i udsigt i forbindelse med skolestrukturen. Jeg har svært ved at have tillid til byrådsflertallet, der ikke vil leve op til aftaler og intentioner om skolernes økonomi.

Jeg kunne i høj grad ønske mig et samlet byråd, der vil binde sig til at få løfterne i skolestrukturen indfriet. Et byråd, der vil sikre den bedste udvikling af vore skolebørn. Et byråd, der viser at man ønsker en velfungerende folkeskole, ikke kun i skåltalerne, men også når de svære budgetter skal besluttes.

Jeg ønsker mig landets bedste folkeskole i Randers.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Kommentarer til artiklen:
Buksetrolden
Kære Nils
Tak for ordene - vi har valgt folkeskolen til med de udfordringer det giver. Jeg kan sådan set godt forstå dit valg men ikke alle har den mulighed. Jeg ønsker at alle skal have mulighed for at få en god skolegang, god undervisning i ordenlige omgivelser - jeg ønsker mig landets bedste folkeskole i Randers. Derfor kæmper jeg og bliver ved med at kæmpe for, at vore børn skal have en ordentlig hverdag - også i kommunens folkeskoler.

Bedste Hilsner Lise-Lotte
Lise-Lotte Leervad Larsen
Vester Boulevard 29
Randers NV
16-08-2017 08:32:43

Forvent ikke svar
Du har så evigt ret Lise-Lotte, flot skrevet og stor respekt for jeres arbejde, jeg må erkende vi var heldige at få vores børn på privatskole efter nogle år i kaos på Vestervang, utroligt der stadig er nogle lære og forældre der tager kampen, stor respekt.
Desværre får du nok samme svar fra de ansvarlige som vi fik til møderne inden sammenlægningen, nemlig intet eller et "vi har fuld tiltro til de embedsmænd der ser på sagen" ja de fleste af dem er jo så stoppet nu, hvorfor mon.....
Niels Larsen
Helsted
Randers
13-08-2017 22:34:29


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk