Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Årets Randersborger er en frikadellemand

Lørdag 12. august 2017 kl: 11:30

Årets Randersborger er en frikadellemand
Claus Ørsted har også været en af initiativtagerne til den store kunst-frikadelle, der vandrede rundt i kommunen.
Årets Randersborger er en rigtig kunstkender. Hæderen tilfaldt Claus Ørsted, cykelsmed og ildsjæl i det randrusianske kunstmiljø, som RANDERSiDAG.dk fortalte fredag. Her er lidt mere om Claus Ørsted.

Den randrusianske cykelsmed er en lokal kulturpersonlighed, som har været med til at sætte Randers på landkortet med sin iderigdom.

Claus Ørsted har givet social omsorg til såkaldte skæve kunstnere i sit galleri 'Cykelbørsen'.

Årets Randersborger har også været kurator for Randers Kunstmuseum. Han er blandt andet stor fan af billedhugger Sven Dalsgaard. I den forbindelse har Claus Ørsted været initiativtager til at genskabe Dalsgaards værk "Pigen i Gudenåen". Derudover står den randrusianske cykelsmed bag happeningen med skulpturen 'Kunstkender', der bevægede sig rundt forskellige steder i kommunen for at beskue kunsten i det offentlige rum.

Som en politisk kommentar har han også været en af initiativtagerne til den store kunst-frikadelle, der vandrede rundt i kommunen.

Prisen som Årets Randersborger består af et diplom, en dansk designgave med en Kay Bojesen Abe og en flot buket blomster. Det er randrusianerne, der selv er med til at bestemme, hvem der skal være Årets Randersborger. Hvert år kan de indstille kandidater til prisen.

Randersborger-komitéen vurderer alle forslagene og finder den endelige prismodtager. Komitéen består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra VisitRanders, Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).

* Siden 1977 har Randers Kommune tildelt titlen til en person, som har gjort en særlig indsats for Randers. 'Årets Randersborger' er i definitionen en person, som har bidraget til at skabe positiv omtale og igangsætte udvikling af Randers både udadtil og indadtil. Det kan være inden for erhvervsliv, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller andet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Rockshow med verdens bedste publikum
- Cremen af blues hyldes på Værket
- De små sang
- Støvringgaard Festspil: Idémanden fik tæerne rettet ud
- Minecraft på museet
- HP Lange i domen før Blues Awards
- Bluesfestivalen slår rødder i midtbyen
- Medlevende musical hos Støvinggaard Festspil
- Biblioteket laver projekt med Havndal
- GAIA Museum og Akademi nu på film
- Michael Falch lander på Værket
- Kunstner med en del i bagagen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk