Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Er blødningen stoppet, Kjærsgaard?

Fredag 11. august 2017 kl: 11:45

Er blødningen stoppet, Kjærsgaard?
Mikael Mouritsen, Randers - byrådsmedlem for Socialdemokraterne, medlem af Børn og Skoleudvalget.
LÆSERBREV Af Mikael Mouritsen, Randers - byrådsmedlem for Socialdemokraterne, medlem af Børn og Skoleudvalget.

3. maj kunne læserne af Amtsavisen læse et debatindlæg forfattet af næstformanden for børn- og skoleudvalget (Christina Kjærsgaard, red.) under overskriften ”Folkeskolen bløder”.

I indlægget indrømmede Venstre for første gang de enorme konsekvenser, deres økonomiske nedprioritering har for folkeskolerne i Randers. Venstre var og er fortsat godt på vej med at styrke søgningen til privatskolerne yderligere. Besparelserne på folkeskolerne går selvfølgelig heller ikke ud over deres egne børn, eftersom de er sendt på privatskoler.

Nu er et nyt skoleår startet og det er da dejligt med optimisme fra Venstres side. Det store spørgsmål er så, hvad er der sket med folkeskolen fra maj til august. I maj blødte den og i august bliver det et jomfrueligt skoleår. Det er i hvert fald det billede venstre forsøger at tegne.

Realiteten er dog, at siden maj har V i vanligt tæt samarbejde med naive DF indlagt yderligere rammebesparelse i basisbudgettet og planlægger massive besparelser på specialundervisningen. V går dermed forrest i kampen for at fjerne midler fra vores hårdt pressede skoler som i maj blødte.

Jeg ser med stor bekymring og alvor på de massive udfordringer, vores skoler står overfor og arbejder konstruktivt for at forbedre forholdene.

Som socialdemokrat kan jeg ikke acceptere, at skolen udhules økonomisk, samtidig med at vi aldrig har været mere ambitiøse for skolens målsætning og indhold.

Såfremt vi forventer dygtige motiverede medarbejdere, gode bygningsforhold og et tilvalg af folkeskolerne, må vi som politikere sikre, at rammerne er hertil. Jeg vil også fremadrettet være garant for at i kampen for en styrket folkeskole.

* Læs også ET JOMFRUELIGT SKOLEÅR VENTER - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Kommentarer til artiklen:
Svar til Christina - nogen skal jo sige sandheden
Christina nævner mig i sin kommentar og skriver:
"Men, Michael, Bo og Kalle, hvor har vi haft nogle gode dage på skolen - om I synes om det eller ej."

Svar: Jeg håber da, at du har haft nogle gode dage på skolen i løbet af et skoleår. Det er jo lige som meningen med at være på en folkeskole. Og i modsætninge til Venstre, så vil Enhedslisten folkeskolen. Så forhåbentlig får du og andre mange gode dage fremover...

Christina skriver også:
"Produktet "Min Uddannelse" fejler ikke noget, Kalle."

Svar: Jeg har beskæftiget mig med elæringsplatforme siden cirka 2005, og jeg kan sige med 100% sikkerhed, at de to dominerende danske læringsplatforme udviklet til folkeskolen stadig er på et meget rudimentært niveau.
Der er stort set ingen funktioner til rådighed i forløbsbyggerne for lærerne i forhold til hvad moderne læringsplatforme har haft i mange år som standard. Så at sige, at "produktet fejler ikke noget" må bygge på ren uvidenhed om, hvilket niveuau moderne læringsplatforme befinder sig på.

Og "produktet" er det som lærere og elever møder i praksis, da "produktet" er et netbaseret produkt hostet centralt med udbyder som host-ansvarlig.

Så når 'produktet' end ikke kan klare, at underviserne bruger systemet (eleverne er jo ikke mødt ind endnu) uden at det går ned og udbyderen må lukke centrale funktioner helt ned for at få 'produktet' til at virke... så er 'produktet' IKKE i orden. Og det er jeg sikker på, at de tusindvis af undervisere, der fik deres forberedelsestid ødelagt imens er enige i.

Kalle Nielsen
Scandiagade 14
Randers
12-08-2017 21:43:23

Et jomfrueligt skoleår venter, Michael
Jeg læste Bo´s indlæg igår - og måtte blot smile. Når jeg i foråret skrev et indlæg om, at Folkeskolen bløder i Danmark generelt, så ved både Bo, Kalle og ikke mindst Michael, at det var hele specialundervisningsområdet, der var i fokus. Det område af folkeskolen koster rigtig mange penge - penge som desværre skal finansiere via almenområdet. I det perspektiv skal daværende tekst læses og ikke mindst forstås. Men det skriftlige medie er taknemligt, fordi I, der ikke har et ønske om, at positive budskaber skal ud til den randusianske befolkning, vinkler og tolker enhver skrift ud fra jeres egen negative tankegods. Michael, tag nu for pokker det ansvar på dig, opfør dig som et mandfolk, du var med i skolestrukturforliget, om du vil det eller ej. Det tror jeg såmænd dine potentielle vælgere, synes er mere reelt og ærligt, at du tør sige højt. Så, til de ganske få negative kommentarer, der var til mit læserbrev "Et jomfrueligt skoleår venter", blot nogle ganske få bølgeskvulp fra de sædvanlige "fans"- ja, så har jeg bestemt ikke glemt, hvad jeg skrev om Folkeskolen i foråret. Specialundervisningsområdet og de økonomiske udfordringer det giver os, er ikke forsvundet med sommerregnen. Men, Michael, Bo og Kalle, hvor har vi haft nogle gode dage på skolen - om I synes om det eller ej. Positive lærere, pædagoger og ledere, der trods økonomiske udfordringer tager opgaven på sig. KMD burde dog have taget de lidt større maskiner i brug. Produktet "Min Uddannelse" fejler ikke noget, Kalle. God weekend til jer alle.
Christina Kjærsgaard
Jadedalen 19, Dronningborg
Randers
11-08-2017 16:03:50

Rettelse.
Kommunalvalget er tirsdag den 21. november, og ikke den 17. Undskyld fejlen.
Knud Precht
R. Hougårds Vej 12.B.
8960 Randers SØ
11-08-2017 12:25:15

Folkeskolens blødninger.
Jeg håber ikke du, Mikael, taler for døve ører. Men 13+3=V og DF, er ikke let at hamle op med for nærværende. Dette rettes forhåbentligt den 17. november, når der bliver et nyt flertal i Randers Byråd.
Knud Precht
R. Hougårds Vej 12.B.
8960 Randers SØ
11-08-2017 12:16:03


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk