Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Liberal alliance ønsker huslejen i Randers fordoblet

Torsdag 10. august 2017 kl: 18:49

Liberal alliance ønsker huslejen i Randers fordoblet
Kim Kristensen, Niels Ebbesensgade 9, Randers - formand for Randers Lejerforening og byrådsmedlem for Beboerlisten.
LÆSERBREV Af Kim Kristensen, Niels Ebbesens Gade 9, Randers - formand for Randers Lejerforening og byrådsmedlem for Beboerlisten.

I et læserbrev i RANDERSiDAG.dk 8. august fremlægger Anders Buurlund fra Liberal Alliance en plan for, hvordan huslejen i de ældre udlejningsejendomme i Randers uden videre kan fordobles. Vi skal nemlig bare afskaffe reglerne om omkostningsbestemt leje.

Beundrende kan han oplyse, at den gennemsnitlige leje i Århus er 111 kr. pr. kvadratmeter (jeg går ud fra, at det er prisen pr. kvadratmeter om måneden), og at den i København er hele 136 kr. I Randers er den 62 kr.

Det vil Liberal Alliance gerne have gjort noget ved, så det kan blive lige så dyrt at bo i Randers. Og erfaringen viser, at metoden virker. Hvis byrådet afskaffer reglerne om omkostningsbestemt lejefastsættelse, vil lejen typisk stige til det dobbelte – uden at der i øvrigt er gennemført forbedringer på det lejede. Det kan vi f.eks. se i Herning.

Hans argumentation er, at udlejerne mangler incitamenter til at forbedre lejemålene, renovere dem og bygge nyt. Det er imidlertid helt forkert. Af Lejelovens §53 stk. 3 – 5 fremgår det udtrykkeligt at omkostningsbestemt leje ikke gælder for:

* Beboelseslejemål taget i brug efter 31.12.1991
* Erhvervslejemål, der er ombygget til beboelse efter 31.12.1991
* Lejemål indrettet i taglejligheder efter 1.9.2002

Af Boligreguleringslovens § 5 stk. 2 fremgår det, at lejen i lejemål, der er gennemgribende moderniseret ikke skal fastsættes efter omkostningsprincippet.

Alt det kan man læse sig til, Anders. Det kan anbefales.

Det betyder, at alle de lejemål, som Burlund taler om, allerede er undtaget fra reguleringen. Derfor har hans forslag ikke den fjerneste betydning for nybygninger, nyindretninger eller renoveringer – til gengæld er der en voldsom belønning til de udlejere, der intet foretager sig og intet har foretaget sig i årevis.

Det hænger slet ikke sammen, at man på den ene side fører en fattigdomsskabende politik samtidig med, at man fjerner de billige lejligheder.

Måske ville det give et større udbytte for hele kommunen, hvis vi kunne udnytte Randers’ lave boligpriser til at trække mennesker – specielt de unge – til byen.

* Læs også RANDERS HAR BRUG FOR MINDRE REGULERING - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Kommentarer til artiklen:
Kim: Tak for saglig info
Beundringsværdigt oplysnings- og sagsarbejde som du og andre laver i Randers Lejerforening.

Anders Burlund fra Liberal Alliance vil forurene vores kyster, udlicitere de offentlige områder og afskaffe den velbegrundede omkostningsbestemte husleje. Helt håbløs, kortsynet og forældet neoliberalistisk politik - prisværdigt, at Kim K tager sig tid til at rette op Burlunds misinformation.
Kalle Nielsen
Scandiagade 14
Randers
10-08-2017 21:20:32


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk