Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Tradium åbner test- og kursuscenter

Onsdag 9. august 2017 kl: 08:53

Kursus- og testcentret er indrettet i et topmoderne miljø for lasersvejsning viser Kalle Rosenberg. Foto: Michael Peis
Kursus- og testcentret er indrettet i et topmoderne miljø for lasersvejsning viser Kalle Rosenberg. Foto: Michael Peis

Tradium åbner test- og kursuscenter
Svejsekoordinator hos Tradium, Kalle Rosenberg: Vi bliver et testcenter samtidig med, at vi også er en kursusvirksomhed.
Som en af de første skoler i Norden åbner Tradium et nyt test- og kursuscenter i lasersvejsning med udstyr fra USA. Udstyret er udbredt i USA, men nyt i Danmark.

Lasersvejsning bruges bl.a. i forbindelse med bil-, fly og rumfartindustri. For at bane vejen har Tradium åbnet et topmoderne test- og kursuscenter, der skal gøre lasersvejsning mere tilgængelig for danske virksomheder.

”Vi bliver et testcenter samtidig med, at vi også er en kursusvirksomhed. Her kan virksomhederne komme med deres emner og få hjælp hos os til at teste dem af over for lasersvejsning. Samtidig kan de sende deres folk på kursus, så de kan lære processen af kende,” siger svejsekoordinator hos Tradium, Kalle Rosenberg. Han tilføjer:

”Dermed kan virksomhederne og deres medarbejdere blive fortrolige med lasersvejsning, før de investerer i nyt svejseudstyr. På den måde forventer vi at nå den del af industrien, der er på vej over i lasersvejsning. Ikke bare i Danmark, men også i Sverige og Norge.”

Tradium helt fremme i skoene
”Vi er blandt de allerførste skoler i Norden, der tilbyder kurser og tests i lasersvejsning, som er fremtiden. Derfor forventer vi klart, at vores center vil blive mødt med stor interesse,” pointerer Kalle Rosenberg.

En af de helt store fordele ved lasersvejsning er, at der ved svejseprocessen tilføres meget lidt varme til emnet i forhold til andre svejseprocesser. Derfor bruges lasersvejsning typisk til svejsning af eksempelvis tynde emner eller materialer, hvor varmepåvirkningen skal reduceres til et minimum.

I udlandet vinder lasersvejsning mere og mere frem på områder, der spænder lige fra fremstilling af biler til smykker. Målgruppen er alt lige fra elektronik til tung industri, hvor der skal svejses stål, aluminium, sølv, guld og andre metaller, men også plast og kompositter.

* Lasersvejseren er installeret i et tempereret lokale med ventilation og uden vinduer. Udenfor kan kursister, der ikke betjener udstyret, følge svejsningen fra en stor monitor, der sidder på væggen ind til lokalet. Samme filmklip kan følges via en Youtube-kanal, (Tradium Metal) hvor interesserede kan se metodens potentiale.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Der kommer nok nogen og henter skraldet
- Anmeldelse om stenkast fra motorvejsbro
- Fem personer sigtet efter superligakamp
- Hurtigt ud af toget med al din bagage, og hvad så?
- The Funky Forest får EU-penge til udbygning
- Alle har ret til et fedt højskoleophold
- Hoptimister i nordbyen
- Tobias murersvend på krykker
- Østervold og kulturen kom til sin ret i bybilledet
- Pakhuset gentager festugesucces
- Idefasen for udbygning af E45 kører derudad
- Fuhr: Behandl buschaufførerne ordentligt

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk