Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Randers har brug for mindre regulering

Tirsdag 8. august 2017 kl: 15:33

Randers har brug for mindre regulering
Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat, Liberal Alliance Randers.
LÆSERBREV Af Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat, Liberal Alliance Randers.

Torben Hansens debatindlæg (klik her og læs, red.), hvor der efterlyses billige ungdomsboliger, er en politisk løsning på et ikke-eksisterende problem.

Først og fremmest fordi Randers, modsat København og Aarhus, ikke har problemer med at unge ikke kan finde bolig. Dernæst fordi socialdemokratiets borgmesterkandidat selv, i slutningen af sit indlæg fremhæver, at der i forvejen er billige boliger i Randers midtby.

For Torben Hansen har naturligvis ret i, at der er billige boliger i Randers, da lejepriserne, modsat Aarhus og København, er uhørt lave. En opgørelse fra boligportalen fra 2015 viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Randers er 62 kr., mens den er 111 kr. i Aarhus og 136 kr. i København.

For mange unge er det dermed billigt at bosætte sig i Randers, og dermed er Torben Hansens forslag en løsning på et problem, der ikke eksisterer. Randers har brug for ressourcestærke borgere, så vi kan få flere penge i kommunekassen, uden at hæve skatten.

Randers er en af de mange kommuner i Danmark, hvor byrådet har besluttet at underlægge sig loven om regulering af boliger, hvilket gør Randers til det, man kalder en reguleret kommune. Det betyder, at man som udlejer ikke har et incitament til at forbedre sit lejemål, hvis din lejer efterfølgende kan trække dig i det lokale huslejenævn, og få en godtgørelse, selv om både lejer og udlejer er enige om huslejens størrelse.

Dermed har man fra politisk side aktivt sat markedskræfterne ude af spil, og har med en lokalpolitisk liste med en lejeadvokat i spidsen gennem mere end 25 år smadret lejemarkedet for udlejerne. Efterslæbet på renoveringer af lejemål i Randers kommune er kæmpe, og nybyggeriet af samme, i høj kvalitet, stort set udeblevet. Til skade for lejer og udlejer.

Liberal Alliance går til valg på at afskaffe den af byrådet fastsatte boligregulering. Det gør vi, fordi vi vil genoprette balancen mellem udlejer og lejer samt pris og kvalitet.

Hvis lejerne skal have nyistandsatte og flotte lejligheder, skal udlejerne også kunne se fordelen i at renovere sine lejligheder uden at tabe penge. For det kan også blive for billigt at bosætte sig i Randers, og skal vi kunne tilbyde attraktive lejligheder til studerende og tilflyttere, er det nødvendigt at skrotte den kommunale boligregulering.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Kræftbehandlingen skal blive endnu bedre
- Tiltrængt løft til ældreplejen
- KL må ikke kaste vores folkeskole ud i endnu en konflikt
- Frikadellefars når det er værst
- Begrænsning af borgmesterens samlede samlede vederlag
- En hyldest til den hårdtarbejdende dansker
- Hurra hvor er det godt
- Et stærkt værn om Danmarks sikkerhed
- Forslag: Munkdrup bliver til Paderup
- Der sker noget i Gjerlev
- Samarbejde har sikret 170 arbejdspladser
- Lad busterminalen blive

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk