Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Frivilligt forlig eller frivillig tvang?

Torsdag 3. august 2017 kl: 17:12

Frivilligt forlig eller frivillig tvang?
LÆSERBREV Af Allan Andersen, Under Bakken, Sødring, Havndal.

I starten af april måned blev beboerne Under Bakken i Sødring kontaktet af en discipel fra Wind Estate A/S, som skal være opstiller af en del af Danmarks største landstående vindmøllepark.

Wind Estate A/S ønsker at inddrage beboerne i området? Man ønsker helt konkret en dialog om frivilligt forlig, om erstatning for støj og gener forsaget af den ny kommende vindmøllepark. Vi afholder to møder
med en udsendt discipel fra Wind Estate A/S, hvor vi kan høre, at eneste formål er at lukke munden på os. Vi foreslår, at Wind Estate køber vores ejendomme, da vi ikke ønsker at blive nabo til Danmarks største vindmøllepark.

Købet vil dreje sig om tre ejendomme alle beliggende Under Bakken i Sødring. Vi bliver da bedt om at oplyse en forhandlingspris på vores ejendomme, hvilket vi gør skriftligt. Efter det får vi opringning fra disciplen fra Wind Estate A/S,. Han oplyser, at der er for langt imellem os, og med den begrundelse sender han mail med følgende tekst: ’’Vi ser ikke grund til at forsætte forhandlingerne om et frivilligt forlig’’.

Vi står helt uforstående over for den fremgangsmåde, man fra Wind Estate A/S lægger for dagen. Hvordan kan de tillade sig denne holdning og fremtoning over for borgere i Randers kommune? Når Wind Estate selv
kommer og tilbyder et ’’Frivilligt forlig’’, så er det jo nok ikke for at priserne på vores huse vil få boligmarkedet i yderområdet til at eksplodere i positiv retning.

Vi prøver at sende en mail med krav om skriftligt tilbud, men får i stedet for mail med ordne (citat): ’’De har fået svar (på telefon) i tirsdags og (afslag) på mail i dag. Og jeg har ikke lovet dem mere. Så de kan bare køle af".

Hvis det er måden, man ønsker at inddrage beboerne i lokalområdet til en positiv dialog om frivilligt forlig, så vil jeg nødig opleve, hvordan det er, hvis der bare blev trukket noget ned over hovederne på os.

En ting mere: Hvordan kan politikerne i Randers kommune tillade, at man nedtager otte år gamle møller, fordi tilskuddet er ophørt? Nye vil betyde nye tilskud, som igen belaster samfundet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Grøn omstilling løser ikke trængslen på vejene
- Forurening: Benzinselskaber nægter at rydde op
- De blå busser: Aarhus byegoisme, når det er værst?
- Apropos Lions billotteri
- Sluk telefonen og giv hjernen ferie
- Grådighedsrummet ødelægger miljøet
- Stadig vigtigt med udflytning af statslige arbejdspladser
- Neutral nyhedsformidling?
- Medieforliget gavner Østjylland
- S vil afskaffe uddannelsesloftet
- Bedre lægedækning
- V forsøger at sælge besparelser som prioriteringer

Kommentarer til artiklen:
1968
Til Jens Peter Hansen. Du er kommunalpolitiker i Randers Kommune, og Danmarks Vindmølleforening har ansat dig med start den 2. januar 2017. Derfor sidder der nu i kommunalbestyrelsen i Randers en vindmøllelobbyist fra Danmarks Vindmølleforening med dit navn.

Den 22. december 2016 stillede du, Jens Peter Hansen, forslag om "gennemførelse af helhedsorienteret og sammenhængende planlægning for hele vindmølleområdet ved Overgaard."
Helhedsplanen indebærer en udskiftning af 10 vindmøller fra 2008.

Dermed har Poul Bjarne Andersen også ret i, at du arbejder på at "fjerne vindmøller der kun er nået halvdelen af deres levetid, men er løbet tør for støtte". De ti vindmøller er blot 8 år gamle. De har en levetid på 20-25 år.
Henriette Vendelbo
Sorvadvej 11
8961 Allingåbro
12-08-2017 01:43:47

Randers kommune er planmyndighed
Kommunerne har ansvaret for den fysiske planlægning - også for områder til vindmøller, hvilket omfatter VVM, kommuneplantillæg og lokalplan.

Som kommune blander vi os i forbindelse med fysisk planlægning ikke i virksomhedernes forretningsmæssige dispositioner. Hvorvidt en virksomhed, som vi giver mulighed for via vores fysiske planlægning, producerer noget noget tåbeligt; benytter ny eller gammel teknologi eller vil generere over- eller underskud, er ikke noget, der indgår i den fysiske planlægning.

Faktisk vil det være magtfordrejning, såfremt vi politisk lagde sådanne overvejelser til grund for en beslutning i relation til fysisk planlægning.
Jens Peter Hansen
Asfergvej 13
Spentrup
05-08-2017 12:29:47

Godt nok en fremsynet Vindmølleforening
Danmarks Vindmølleforening har da godt nok været fremsynet, hvis Poul Bjarne Andersens påstand står til troende. Så fremsynede, at de godt tre år inden de ansatte mig, sørgede for at få mig placeret i Randers Kommunalbestyrelse.

Imponerende skarpt set af Poul Bjarne Andersen (ironi kan forekomme)
Jens Peter Hansen
Asfergvej 13
Spentrup
05-08-2017 12:04:43

Grøn omstilling blot et alibi...
I Randers Kommunalbestyrelse har Vindmølleforeningen fået placeret deres vindmøllelobbyist Jens Peter Hansen, som skal sikre maksimal udnyttelse af støtteordningen til vindenergi - fjerne vindmøller der kun er nået halvdelen af deres levetid, men er løbet tør for støtte, og sætte nye op med maksimal støtte.
Vindindustriens grønne omstilling bygger alene på samfundets støtteordning som tydeligvis fortsat bliver misbrugt.

Poul Bjarne Andersen
Lyngdalvej 63
Grenaa
04-08-2017 07:56:23


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk