Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Vi vil tage ansvar og er ikke til salg

Tirsdag 1. august 2017 kl: 15:19

Vi vil tage ansvar og er ikke til salg
Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat Liberal Alliance Randers.
LÆSERBREV Af Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat Liberal Alliance Randers.

Som spidskandidat for Liberal Alliance er jeg meget forundret over Jens Peter Hansens forslag om mellemformstyre (Læs KRYDSER BØR AFGØRE FORDELING AF FORMANDSPOSTER - klik her).

Det rejser naturligvis en række spørgsmål, herunder om Venstre, med baggrund i Jens Peter Hansen’s indlæg, ønsker en ændring i styreformen, der ifølge borgmesteren i Aarhus betyder, at man bl.a. her driver sit folkestyre 75 mio. kr. dyrere årligt end med udvalgsstyre. Om forslaget også indbefatter fuldtidsansatte rådmænd, som man ser det i de tre største danske byer, er ligeledes et interessant spørgsmål.

Som spidskandidat er jeg naturligvis også interesseret i at vide, hvem Venstres byrådsmedlem mener, der bruger udvalgsformandsposterne som ”handelsvarer”. Er det noget Venstre, eller andre lister i Randers Byråd har erfaring med? Har Jens Peter Hansen kendskab til byrådsmedlemmer, der vil være kede af at miste muligheden for at ”handle” med politiske poster?

For mig er en udvalgsformandspost bestemt ikke noget, man handler med. Det er i stedet en mulighed for at kunne sætte sit politiske aftryk i udvalgsarbejdet. Med posten som udvalgsformand følger der også et stort ansvar, og hvis man ser dét ansvar som en handelsvare, burde man overveje, om man bør lægge sin tid og kræfter andre steder.

Vi vælger at støtte den borgmesterkandidat, der vil gennemføre mest af Liberal Alliances politik. Samtidig er vi klar til at tage ansvar. Både i budgetforhandlinger og i udvalgsarbejdet. Politik er det muliges kunst, og det kan undre mig at flere partier tilsyneladende kun vil have udvalgsformandsposten, men ikke tage politisk ansvar.

I budgetforhandlingerne har vi set, at partier, der sidste gang pegede på borgmesteren, har været i direkte opposition til den borgmester, de selv har peget på. Tidligere har vi set et nuværende medlem af byrådet, der først var medlem af et folkesocialistisk parti, siden løsgænger og nu medlem af en lokalliste, i flere konstitueringer har budt sig til forskellige sider i byrådssalen og fået en fin ”betaling” for det.

Derfor vil jeg gerne slå fast: Liberal Alliance stiller op for at få gennemført politik for at tage ansvar, og ikke for udvalgsformandsposternes skyld.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Færre på passiv forsørgelse
- Hjerteligt tillykke til Gjerlev
- Larmende tavshed
- Omkonstitueringsdom et vigtigt signal til direktionen
- Vedligeholdelse af vandløb
- Red skolerne - drop spareplanerne
- Hvad er gået galt?
- Nej til opgravning af Gudenå
- Har vi fået en bedre folkeskole?
- Trafikminsterens opfattelse af rigtigt og forkert
- Røver med pistol truede sig til penge
- Ordene ghetto og parallelsamfund

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk