Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Talentspejdere gør elever uddannelsesparate

Mandag 31. juli 2017 kl: 08:33

Talentspejdere gør elever uddannelsesparate
Morten Skivild, leder af UU Randers: 60 -70 elever om året kan hjælpes videre til en ungdomsuddannelse med en frivillig talentspejder.
Skoleelever i 8.-9. klasse, der ikke er uddannelsesparate, kan få hjælp af en mentor fra det lokale erhvervsliv. I Randers kommer 92 procent af en ungdomsårgang i dag ind på en ungdomsuddannelse.

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers - UU - samarbejder med organisationen Landsforeningen Talentspejderne. En ny evaluering viser, at mentorordningen har hjulpet 12 ud af 15 elever på en årgang.

Det særlige ved talentspejdernes mentorordning er, at der er fokus på at finde elevens talenter og evner. Det sker ved brug af frivillige mentorer - benævnt talentspejdere - på lokale virksomheder, der mødes med eleven halvanden time én gang om ugen i 24 uger.

"Vi oplever, at eleverne via samtaleforløbene hos talentspejderne finder ud af, at de er gode til noget. Ud af 15 ikke uddannelsesparate elever, som på en årgang har haft tilknyttet en talentspejder, er de 12 kommet videre til en uddannelse efter folkeskolen. Det svarer til en succesrate på 80 procent. Vi vil derfor tilbyde flere af de ikke uddannelsesparate elever et forløb. Min vurdering er at 60 - 70 elever om året kan hjælpes videre til en ungdomsuddannelse med en frivillig talentspejder," siger Morten Skivild, der er leder af UU Randers.

Den udmelding vækker glæde hos Tom Thinggaard Pedersen, der er sekretariatschef hos Landsforeningen Talentspejderne. I 2012 var han med til at etablere foreningen i Randers, som en af de første danske byer. I dag er talentspejderne repræsenteret i 14 danske byer.

"Forløbet med UU Randers har for alvor vist, hvor stor en forskel vores program og vores frivillige talentspejdere kan gøre. Nu kan vi også dokumentere, at de er et vigtigt redskab til at opfylde målsætningen om at få 95 procent af en ungdomsårgang i gang med en ungdomsuddannelse," siger Tom Thinggaard Pedersen.

* I Randers kommer 92 procent af en ungdomsårgang i dag ind på en ungdomsuddannelse - det svarer til landsgennemsnittet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Sunset åbner med et års gratis burgere
- Sparekassen Kronjylland åbner i Aalborg
- 102 nye biler til hjemmeplejen
- Nu kan du snart leje et vrag i Randers
- Hjælpemiddelbutik har vokseværk
- Svane Glas springer på jernhesten
- Apotek har fokus på et ømt emne
- Netværk i golfklubben kom godt ud af hullerne
- Lej din egen stjernekok
- Energipris til Havndal
- Nyt erhvervsnetværk
- Europcar i Randers bag nyt biludlejningskoncept

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk