Annonce
Del på Facebook   Print siden

Ja tak til et økologisk Danmark

Fredag 21. juli 2017 kl. 10:00

Ja tak til et økologisk Danmark
Kalle Nielsen, Scandiagade 14, Randers - byrådskandidat for Enhedslisten Randers.
LÆSERBREV Af Kalle Nielsen, Scandiagade 14, Randers - byrådskandidat for Enhedslisten Randers.

Arne Erikslevs læserbrev "Ros til danske landmænd" (RANDERSiDAG.dk 20. juli 2017 - klik) viser, hvorfor vælgerne berettiget flygter fra Venstre, der også på miljøområdet gik i stå for 30-40 år siden.

Vælgere, der interesserer sig for deres børns eller børnebørns fremtid, stemmer på de partier, der driver den økologiske udvikling, i praksis vil det sige Enhedslisten, SF, Alternativet og Radikale - af nogle kaldet 'forandringsblokken' med rette.

Alle, der har set en globus, ved, hvor lille Danmark er. Alle, der læser de daglige nyheder, ved også, at butikkerne har svært ved at skaffe økologiske fødevarer nok, og at det samme er tilfældet i mange andre lande. Et økologisk Danmark har alle muligheder for at blive en lille økonomisk succes - en lille økologisk plet på globussen, som andre vil lægge mærke til og spejle sig i.

Enhedslisten er ikke alene om visionen om et økologisk Danmark. Og kan der skaffes et robust og mangeårigt flertal, så tror jeg også, at Socialdemokratiet laver analysen og kommer frem til, at et økologisk Danmark er godt for såvel os, miljøet, og i de kommende 20-30 år også en stensikker økonomisk succes.

Nogle enkelte kommentarer til Arne Erikslevs (V) absurde påstande:

1. Arne fra V påstår, at grundvandsbeskyttelse mod sprøjtning ikke vedrører kommunen. Det er til at græde over det niveau - og jeg vil anbefale alle læsere at google 'grundvand randers kommune' - hvis nogen skulle være det mindste i tvivl om, at Randers Kommune naturligvis er dybt involveret i forsøget på at sikre sprøjtefri zoner om vandboringerne og om muligt sikre de særligt følsomme vandindvindingsområder.

2. Arne fra V har lagt mærke til, at Verdo prisværdigt støtter Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende ordning giftfri-have.dk. Det er ikke kun Verdo, der støtter Giftfri Have. Enhedslisten, akkurat som alle andre partier og mennesker, der tænker sig blot en smule om, gør det naturligvis også. For giftfrie haver er vejen til det økologiske Danmark, som er både en smuk, klog og realistisk fælles vision og grundlag for fremtidens Danmark.

3. Arne fra V skriver, at det står Enhedslisten frit for at vælge økologisk mad. Og det er helt korrekt. Hvad Arne glemmer (eller er uvidende om), er, at de fleste mennesker i dag spiser og drikker økologiske produkter, og gør det i stærkt stigende omfang. De økologiske landmænd tjener godt, og flere og flere landbrug omlægges til økologisk drift. Det er godt for biodiversiteten, miljøet, økonomien - og så er det godt for vores børn, børnebørn og dem, som følger efter.

Arne fra V forsøger også i sit læserbrev at dæmonisere Enhedslisten, som han så ofte før har forsøgt at dæmonisere borgere i kommunen. Der er ingen grund til at bidrage til den slags, så det vil jeg undlade.

Enhedslisten er et demokratisk socialistisk parti, der har en snusfornuftig og årligt medlemsafstemt politik. En politik, der fremmer ligheden og det medmenneskelige i samfundet, styrker åbenheden samt styrker de demokratiske institutioner og folkelige bevægelser. Og ikke mindst, så har Enhedslisten en politik, der gør miljøet, naturen og klimaet bedre år efter år.

I Enhedslisten tror vi ikke på sprøjtemidler, store monokulturer eller store MRSA-befængte svinefarme som hverken løsningen i dag eller i fremtiden. Det er åbenlyst at Venstre-alene-i-verden ikke kan se andre løsninger, men det kan vi andre.

Fremtiden er økologisk - fremtiden vil byde på et mere varieret landskab med større biodiversitet - og fremtiden vil byde på et økologisk Danmark. Det har vi i Enhedslisten arbejdet for i mange år sammen med fremsynede landbrugs- og miljøfolk, og andre partier arbejder naturligvis og glædeligt for samme vision.

Det bliver uden Venstre - det ved vi godt. For Venstre ved vi, hvor vi har i forhold til øget sprøjtning, øget gødskning, ødelæggelser af grundvandsboringer, forringet vandkvalitet, samt pencillin- og MRSA-skandaler i landbruget.

Kommunalt, så vil Enhedslisten arbejde for øget skovrejsning i relevante følsomme vandindvindingsområder og sprøjtefri/økologisk drift. Enhedslisten ønsker også fokus på, at kommunens åer og vandløb/bække snarest bringes i god økologisk tilstand, fordi dette arbejde har en række positive afledte effekter, og kan være et skridt mod en økologisk kommune (eller så tæt på, som vi nu i fællesskab kan komme det mål).

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Det lyder til at vi er enige om retningen, og det er det vigtigste i forhold til at optimere forbedringsprocessen.

Tingene hænger sammen - og jo mere vi taler, skriver og handler i forhold til at udvikle Randers Kommune til en bæredygtig retning - jo bedre kan vi se sammenhængene og samarbejde om at komme så langt, som det er muligt i praksis. Vi skal have et andet byrådsflertal - det må være førsteprioritet de kommende måneder.
Kalle Nielsen, 23-07-2017 14:37:18

Tingene bør hænge sammen.
Der er mange delelementer som skal tages i ed.
Det er ikke bare økologi, hvad med de rå mængder af importeret kød fa lande uden kontrol, herunder bøfferene fra f.eks Argentina med hormoner.
Brødhveden fra lande uden de samme restriktioner som vi har.
De tusindvis af slagte dyr som køres ud af landet, det er co2 tåbeligt.
Sommergrønt året rundt.
Økologi er bare en lille brik, hvad med om vi i stedet satser på den store helhed, hvor vi alle er med hvor det virkelig gør en forskel.
Vi skal selvfølgelig ikke acceptere hverken gift- eller medicin-rester i vores mad.
Det er med kredsløb som en gammel trætønde, hvis selv den mindste pind falder ud, så tømmes tønden for vand, derfor skal helheds tanken på banen.
Og Venstre aner vi alligevel ikke hvor vi har !
Søren Mikkelsen, 22-07-2017 09:16:39

Det har altid være meget vigtigt for mig, at vores miljø har det godt.

Rent vand er ikke en mulighed, hvis bonden gøder for meget eller forkert. Og sprøjtemidler vil jeg i modsætning til Venstre, helt af med. Alle sammen. Og vi skal under ingen omstændigheder have sprøjtemidler ned i vores grundvand og dermed i det vand, vi drikker.

Fra EU's side er der opstillet målsætninger for vores vandløb. Jeg mener, at disse målsætninger som minimum skal overholdes, og jeg vil desuden arbejde for, at endnu flere af de mindre vandløb og bække kommer med i rækken.

Tingene hænger sammen – derfor ønsker jeg også, at der vælges økologisk, når kommunen og institutionerne køber ind.

Som kommune skal vi understøtte de landbrug der ønsker at omlægge til økologi både af hensyn til miljø og økonomi.
Henrik Leth, 22-07-2017 08:51:45


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Læserbrev: Vi tager nye, vigtige skridt mod et grønnere Danmark
Læserbrev: Vi tager nye, vigtige skridt mod et grønnere Danmark
Debat
Læserbrev: Pyt med lidt blod ... eller
Læserbrev: Pyt med lidt blod ... eller
Debat
Læserbrev: Når løgnen står over samvittigheden
Læserbrev: Når løgnen står over samvittigheden
Debat
Læserbrev: Rekrutteringsudfordringer truer velfærden og den grønne omstilling
Læserbrev: Rekrutteringsudfordringer truer velfærden og den grønne omstilling
Debat
Læserbrev: Bureaukrati og pseudoarbejde har gennemsyret kommunerne længe nok
Læserbrev: Bureaukrati og pseudoarbejde har gennemsyret kommunerne længe nok
Debat
Debat fra SF: Ældreplejen bløder - Vi skal gribe ind nu!
Debat fra SF: Ældreplejen bløder - Vi skal gribe ind nu!
Debat
Debat: SU-reformen er vanvittig usympatisk
Debat: SU-reformen er vanvittig usympatisk
Debat
Læserbrev: Farligt udslip fra myndighedspersoner om klima
Læserbrev: Farligt udslip fra myndighedspersoner om klima
Debat
Læserbrev: Vis os dokumentationen
Læserbrev: Vis os dokumentationen
Debat
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder