Annonce
Del på Facebook   Print siden

Ros til danske landmænd

Torsdag 20. juli 2017 kl. 17:51

Ros til danske landmænd
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers.
LÆSERBREV Af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers.

Det er helt fint, at den unge spidskandidat fra Enhedslisten (EL) Frida Valbjørn Christensen i medierne bekymrer sig om, at landmændene også i Randers kommune sprøjter mod ukrudt.

Hendes påstand går på, at det skulle skade grundvandet og vores kroppe.
Derfor hendes opfordring til kommunen om at gribe ind.

For det første, så er det ikke et kommunalt anliggende direkte, idet lovgivningen på området dikteres fra Christiansborg og EU. Jeg savner dokumentation for, at sprøjtning skulle skade grundvandet, da landmænd, gartnere og andre brugere af sprøjtemidler skal bruge den dyrkningsløsning, der belaster miljø og mennesker mindst, og som skal leve op til de EU-krav, som alle øvrige EU-lande også skal.

På det lokale område kan jeg oplyse, at jeg ikke har hørt om problemer med drikkevandskvaliteten, men jeg er bekendt med, at Verdo netop har kørt en kampagne for at få nedbragt anvendelsen af sprøjtegifte fra private husstande.

Nu kommer EL's repræsentant ikke ind på fødevare- og landbrugspakken, hvor den samlede kvælstofudledning faktisk er mindsket, da reguleringen er blevet mere målrettet og intelligent, så råvaregrundlaget øges, og de økonomiske rammer for landbruget styrkes samtidig med, at der tages hensyn til sårbare naturområder.

Formanden for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, er netop nu i medierne med, at dokumentere, at ”EU er bibragt en forkert forståelse af de dansk grundvandstilstand, og tallene, der er indberettet (fra ministeriets embedsmænd), er mangelfulde”. Der anvendes misvisende modeller uden brug af konkrete målinger.

Hvis EL's påstand om, at sprøjtning skulle skade kroppen, så står det dem jo frit for at vælge økologisk mad.

Det er i øvrigt en rigtig Venstre-holdning at have valgmuligheder og selv at betale for det. På samme måde kan forældre jo også vælge at betale for at sende deres barn/børn til en privat skole.

For at forstå EL's påstande og ønsker blot et citat fra deres valgprogram:
”Et nyt og reelt demokratisk samfundssystem forudsætter grundlæggende ændringer i ejendomsretten over produktionsmidlerne, som virksomheder, jord og naturressourcer”.

De drøfter også internt, hvorvidt der skal ske en demokratisk eller en voldelig revolution i Danmark.

Det som EL vil bortskaffe / nationalisere er for landbrugs- og fødevareerhvervet:

Erhvervet står for 25 pct. af den samlede danske vareeksport, der svarer til over 150 mia. kr. hvert år. En stor del af eksportgrundlaget sikres i de danske yder- og landkommuner. Erhvervet sikrer dermed arbejdspladser steder i Danmark, hvor der i særlig grad er behov for økonomisk vækst.
Det svarer til 97.000 af de knap 188.000 beskæftigede.

Glemmes skal heller ikke lokalt, at Danish Crown og Tulip har deres hovedkontor her i Randers.

Så stor ros til de danske landmænd, der trods modstand fra visse røde lister og partier, bidrager til vores høje velfærd her i landet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Nu slår propagandør göbbels til igen med løgn og latin fra ende til anden. Han er jo også klogere end samtlige forskere og videnskabsmænd. Tænk at man roser et erhverv som udelukkende lever af tilskud. Der var sgu noget at rose dem over den dag de kunne klare sig selv som hovedparten af den danske industri
Hans Hansen, 23-07-2017 09:29:04

Efter eget udsagn er han en mand, som "ikke lyver" og altid anvender "fakta".
Derfor må hans læserbrev udvise stor uvidenhed og manglende evne til at undersøge emner, så hans oplysning om, at han IKKE har hørt om problemer mht Efter eget udsagn er han en mand, som "ikke lyver" og altid anvender "fakta". Derfor må hans læserbrev udvise stor uvidenhed og manglende evner til at undersøge emner, så hans oplysning, om at han IKKE har hørt om problemer mht drikkevandskvaliteten er nok "fakta".
Imidlertid vil jeg opfordre ham til at læse "Landbrugsavisen" fra d. 28. januar 2016, "Nyhedsmagasinet Ingeniøren fra 3. april 2016, samt på mfvm.dk d. 5.
april 2017 "Udbredt ulovligt salg af pesticider".
Jeg kunne nævne flere eksempler.
Et relevant spørgsmål til Arne Erikslev: Du mener (giver udtryk for), at EL påstår, "at sprøjtning skulle skade kroppen".
Hvis det ikke er tilfældet, hvorfor har Verdo så "kørt en kampagne for at få nedbragt anvendelsen af sprøjtegifte fra private husstande"?
Finn Rytter Larsen, 21-07-2017 10:44:56

Der mangler logik.
Hvorfor dyrkes der næsten ikke brødkorn i Danmark mere ?
Hvorfor bages det meste af vores brød af korn importeret fra lande hvor man ikke har den samme kontrol af udledningen og kvaliteten af landbruget ?
Hvorfor brokke sig når det væsentligste parameter for fødevarer er pris og ikke kvalitet ?
Med et lille kig på kornpriserne, nægter jeg at tro på at nogen overhovedet anvender mere gift end absolut nødvendigt. Det er der simpelthen ikke plads til !
Dansk landbrug styres af for lidt fakta baseret viden, for meget DJØF.
Vi skal ikke bruge et gram gift forkert, men kigge på helheden, som forbrugere tænke os om ved køledisken.
Vi kender ofte ikke de fulde konsekvenser af de stoffer der dannes under nedbrydningen af de stoffer vi sprøjter med. Derfor er det logik at vi skal bruge mindst muligt, så godt som muligt.
Stordrift er nødvendigvis ikke lig med dårlig drift!
Tal og data er taknemlige, de tænker ikke, argumenterer ikke og anvendes ofte i nærmest religiøse debatter.
Brug dog omtanken og logikken.
Søren Mikkelsen, 21-07-2017 08:45:01

Industrilandbrug produktion metoder er skadelige for befolkningen, grundvandet, naturen og insekterne som de selv er meget afhængige af.
Priser vi aldrig får oplyst er hvad Industrilandbruget koster samfundet. Vi høre altid om hvor meget de bidrager samfundet med ikke hvad prisen er for alle bivirkningerne.

https://ing.dk/artikel/danske-raps-smoeres-bi-draebende-pesticid-eu-vil-forbyde-201929?utm_medium=email&utm_source=ing.dk&utm_campaign=tipenven


Regeringens landbrugspakke giver landmændene lov til at gøde væsentligt mere, men hvis den ekstra nitrat truer drikkevandet, skal vandforbrugerne betale landmændene for at gøde mindre. Det vil ifølge Aarhus kommune koste vandforbrugerne et milliardbeløb.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/landbrugspakke-koster-vandforbrugere-milliardbeloeb


Insektlivet er et af naturens store undere. Bierne f.eks. har været på kloden i over 100 millioner år, og har vist sig i stand til at overleve og tilpasse sig meget betydelige ændringer i naturen. Men i dag udsætter menneskeskabte ændringer i naturen bierne for prøvelser, som både de vilde bier og honningbierne i flere tilfælde har vist sig ikke at kunne klare

https://gylle.dk/bi-eller-kartoffel-hvad-vaelger-regeringen/
Henrik Konradsen, 21-07-2017 00:17:03


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Læserbrev: Vi tager nye, vigtige skridt mod et grønnere Danmark
Læserbrev: Vi tager nye, vigtige skridt mod et grønnere Danmark
Debat
Læserbrev: Pyt med lidt blod ... eller
Læserbrev: Pyt med lidt blod ... eller
Debat
Læserbrev: Når løgnen står over samvittigheden
Læserbrev: Når løgnen står over samvittigheden
Debat
Læserbrev: Rekrutteringsudfordringer truer velfærden og den grønne omstilling
Læserbrev: Rekrutteringsudfordringer truer velfærden og den grønne omstilling
Debat
Læserbrev: Bureaukrati og pseudoarbejde har gennemsyret kommunerne længe nok
Læserbrev: Bureaukrati og pseudoarbejde har gennemsyret kommunerne længe nok
Debat
Debat fra SF: Ældreplejen bløder - Vi skal gribe ind nu!
Debat fra SF: Ældreplejen bløder - Vi skal gribe ind nu!
Debat
Debat: SU-reformen er vanvittig usympatisk
Debat: SU-reformen er vanvittig usympatisk
Debat
Læserbrev: Farligt udslip fra myndighedspersoner om klima
Læserbrev: Farligt udslip fra myndighedspersoner om klima
Debat
Læserbrev: Vis os dokumentationen
Læserbrev: Vis os dokumentationen
Debat
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder