Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Krakamarken: Den glemte naturperle

Fredag 14. juli 2017 kl: 09:30

Kun et godt stenkast fra Randers' bymidte finder du Brusgård mv. Et åndehul. Foto: RANDERSiDAG.dk
Kun et godt stenkast fra Randers' bymidte finder du Brusgård mv. Et åndehul. Foto: RANDERSiDAG.dk

Krakamarken: Den glemte naturperle
Selv om Krakamarken officielt ikke eksisterer, så er den absolut et besøg værd. Foto: Kurt Helge
Mail os dit billede/r fra din favoritplet i Randers og omegn. Så opretter vi et billedgalleri og viser dine skud. Det behøver ikke være kunst. Fortæl blot hvor det er henne. Og måske hvorfor du holder af din plet.

Bare ni km fra Rådhustorvet ligger et af Randers kommunes smukkeste naturområder - næsten glemt. Det er Krakamarken, der blev etableret i 1988 som en naturskulpturpark ved Brusgård Produktionshøjskole.

Parken blev opført på en 27 hektar stor grund med kunstneren Jørn Rønnau som initiativtager. 30 internationale kunstnere lavede kunstværker i organisk materiale som træ og jord. Meningen var, at klima og bevoksningernes udvikling skulle påvirke kunstværkerne, så de til sidst selv blev en del af naturen.

* Mail os dit billede/r fra Randers og omegns dejlige pletter og åndehuller. Så opretter vi et billedgalleri og viser dine skud. Det behøver ikke være kunst. Fortæl blot hvor det er henne. Og husk dit navn, så du kan foto-krediteres. Og helst mobilnummer, som ikke offentliggøres. Mvh. RANDERSiDAG.dk - info@randersidag.dk

Og sådan blev det. I 1999 blev parken officielt lukket, men den er der endnu og fremstår som en naturperle, hvor man kan bevæge sig frit imellem træer og buske, op og ned af små bakker og omkring et smukt vandhul. Kun vinden bryder stilheden. Det er et åndehul for både børn og voksne.

Men glemt er den, næsten. En lokal mand, der luftede sin hund (i snor), kunne fortælle, at der stort set aldrig kom mennesker på Krakamarken mere. Og det er synd. Fred og ro, og man kan stadig ane og fornemme de oprindelige kunstværker spredt ud over det store areal.

Officielt findes Krakamarken ikke
Prøv at søge Krakamarken på Krak. Den findes ikke. Ifølge Museet for Dansk Kunst eksisterer Krakamarken ikke mere - i virkeligheden. Men netop i virkeligheden eksisterer den i bedste velgående som et naturtilbud, som ikke findes magen til til randrusianere og turister.

* Mail os dit billede/r fra Randers og omegns dejlige pletter og åndehuller. Så opretter vi et billedgalleri og viser dine skud. Det behøver ikke være kunst. Fortæl blot hvor det er henne. Og husk dit navn, så du kan foto-krediteres. Og helst mobilnummer, som ikke offentliggøres. Mvh. RANDERSiDAG.dk - info@randersidag.dk

Krakamarken ligger lige overfor Brusgård på Brusgårdvej. Her er der i dag Skandinavisk designhøjskole, Mimers Brønd og den økologiske produktionshøjskole samt Danmarks Center for Vildlaks. Der er smukke bygninger i og omkring Brusgård, som ligger gemt mellem træerne. Det gamle møllehus står som for 200 år siden, og hele området er et besøg værd.

Værsågod: Naturperle og åndehul klar til brug. God fornøjelse.

* Bybus nr. 15 kører til Brusgård. Man kan køre så at sige til lågen, men man kan også vælge den 1.7 lange spadsere- og cyklesti til Stånum, hvor man føres gennem et landskab, som ikke kan opleves fra landevejene.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Rummelighed ligger dybt i Randers' DNA
- TV2 live på ny måde
- Små sang for store
- Forårsudstilling på tøjhuset
- Arkitekturværksted på J. O. Krags Plads
- Kreativ sommerferie
- Store Familiedag er tilbage
- Kriblekrableboks indvies
- En anderledes koncert
- Rejs med litteraturen ind i oldtiden
- Her er navnene til Rockshow 2018 i Randers
- Cirkus og Randers på eventyr

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk