Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Lad boligejerne være i fred

Torsdag 13. juli 2017 kl: 10:27

Lad boligejerne være i fred
Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat Liberal Alliance Randers.
LÆSERBREV Af Anders Burlund, Østervold 36, Randers - spidskandidat Liberal Alliance Randers.

Socialdemokratiet vil lade skatten stige og oprette private fællesveje for at undgå besparelser på daginstitutioner, ældreplejen og folkeskolerne. Sandheden er dog, at de selvsamme grupper som socialdemokraterne vil belønne, er dem, der skal betale for at socialdemokraternes valgflæsk.

En privat fællesvej er en vej, kommunen overdrager til boligejerne på vejen. De udgifter, kommunen ellers har haft til at vedligeholde vejen, frigøres dermed til fri disposition for kommunen. Boligejerne får så ansvaret for at vedligeholde og holde vejen farbar. Derfor er det i realiteten en ekstra skat på borgere med en bestemt slags bolig.

Hos Liberal Alliance vil vi ikke være med til at oprette private fællesveje. Først og fremmest fordi de danske boligejere i forvejen betaler grundskyld, indkomstskat og boligskat, og derigennem bidrager til velfærden i Randers kommune. Derudover er det uretfærdigt, at nogle boligejere skal betale for deres veje, mens andre boligejere i samme situation ikke skal. Det er grundlæggende uretfærdigt. Opgaven med at vedligeholde vejene er en kommunal kerneopgave, og en af de ting der bedst klares i fællesskab.

Omvendt har Socialdemokratiet ingen problemer ved at sende regningen for ukonkrete velfærdsløfter helt ind i børneværelset. Medlem af socialdemokratiet Aage Stenz påpeger, at 500-1500 kr. om året ikke er ret mange penge, og at han ser mange flere af den slags ”velfærdsveje”. Det er måske ikke mange penge for Aage Stenz, men for børnefamilier og folkepensionister er 1500 kr. mange penge.

Dernæst forklares det at Socialdemokratiet vil bruge de ekstra penge på daginstitutioner, folkeskoler og ældreplejen. Her er det værd at påpege, at de selvsamme grupper, Socialdemokratiet vil friholde for velfærdsbesparelser gennem oprettelsen af private fællesveje, skal finansiere Socialdemokratiets ”velfærdsløft”. Besparelser på borgerne er ifølge Socialdemokratiet kun retfærdig, når det handler om asfalt, afløb, belysning og snerydning.

En hund bliver ikke større ved at spise sin egen hale, og på samme måde kan man ikke beskatte sig til rigdom eller velfærd.

Vi er sammen om Randers. Sammen om at gøre kagen større, og ikke kun dele stykker ud til højre og venstre, når der er kommunalvalg. Jeg vil kæmpe for at vi får en bæredygtig kommune, med vækst, arbejdspladser og sund økonomi. Det tager tid, mod og handlekraft, men er en langt bedre løsning end at sende regningen ind i børneværelset.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk