Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

'Velfærdsveje' og/eller besparelser på børn og ældre?

Tirsdag 11. juli 2017 kl: 13:46

'Velfærdsveje' og/eller besparelser på børn og ældre?
Aage Stenz, Bjarkesvej 21, Randers - medlem af Socialdemokratiet.
LÆSERBREV Af Aage Stenz, Bjarkesvej 21, Randers - medlem af Socialdemokratiet.

I et læserbrev i Amtsavisen den 11. juli under overskriften ”Tøsedrengepolitik”, valgflæsk, hvorfor? skriver Jens Vestergaard, medlem af Hald Lokalråd, Kondrups Vænge 16, Hald, at jeg skal stikke piben ind og lade være med at være en tvær gammel mand.

Det er en plat og useriøs måde at argumentere på, bare fordi jeg ikke er enig med ham i spørgsmålet om private fællesveje eller kommunale veje. Jeg kunne bestemt ikke finde på at kalde Jens Vestergaard for en naiv og tvær gammel mand, der er bange for nytænkning i landsbyerne. Det ville ligge mig meget fjernt.

Uanset hvad J.V. mener om private fællesveje eller ej, så er det min helt klare holdning, at den meget velovervejede beslutning om harmonisering af vejene i kommunen ud fra lighedsprincippet, som 30 ud af 31 byrådsmedlemmer tog i 2011, ville være blevet ratificeret af et flertal i byrådet til september, hvis ikke der var kommunevalg den 21. november i år. Sådan er det bare.

Det kan da godt være, at der er specielle udfordringer vedrørende nogle veje i kommunen. Men det kan da løses ved en konkret vurdering. Vi har i forvejen 200 km private fællesveje i kommunen, så der er sikkert fortilfælde, man kan sammenligne med.

J.V. skriver, at det er noget pjat, når jeg fremfører, at det koster mellem 500,00 kr. og 1500,00 kr. om året pr. grundejer for vedligeholdelse m.m. for private fællesveje. Det er oplysninger, jeg har fra det virkelige liv. J.V. kan da bare selv tjekke efter.

I slutningen af Jens Vestergaards læserbrev 'truer' han indirekte med, at hvis byrådet i september ikke stemmer for at droppe privatiseringen af villaveje i Randers Kommune, vil det blive et tema på valgmøderne rundt om i kommunen. Men kære Jens Vestergaard det er da demokratiets vilkår. Heldigvis for det. Og hvad så?

Det er så op til de forskellige byrådskandidater, om de vil blive bange for sådan en trussel, eller de vil fortsætte med en retfærdig harmonisering af vejene i kommunen og styrke det kommunale ligheds- og retfærdighedsprincip. Eller de foretrækker fortsat at finde besparelserne på daginstitutionerne, folkeskolerne og ældreplejen? For der skal desværre findes rigtig mange millioner kroner i besparelser til efteråret, hvis ikke byrådet bare skubber det store underskud til efter valget. Det ville i givet fald være at føre vælgerne bag lyset.

Jeg ser bestemt hellere mange flere private 'velfærdsveje' end flere besparelser og uanstændige økonomiske overgreb på børnene og de ældre.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup
- Randers kommune bør ikke bidrage til øget ulighed

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk