Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Preben er rickshawpilot: Livet er dejligt

Mandag 10. juli 2017 kl: 08:02

Preben og Ole - et godt makkerpar, når de slår fælles front i rickshawen.
Preben og Ole - et godt makkerpar, når de slår fælles front i rickshawen.

Preben er rickshawpilot: Livet er dejligt
Preben Nielsen: Det er fantastisk at se, hvordan det liver beboerne op at komme ud, og jeg nyder selv cykelturene og den glade stemning.
For godt et år siden mistede Preben Nielsen sin livspartner gennem 50 år, og pludselig var der ikke meget mening tilbage i livet. Det ændrede sig, da han så en rickshawcykel.

Preben Nielsen fik øje på cyklen, da han besøgte tidligere kolleger på plejecenteret Kildevang i Langå.

Cyklen blev ikke meget brugt, men det gør den nu. Preben kører 2-3 ture om dagen med beboere på plejecenteret. Det bringer liv og solskin ind i deres hverdag og i Prebens liv.

Foran plejecenteret sidder Ole Quist Rasmussen, der også gerne booker en tur i cykeltaxaen med Preben.

"Vi kører ud i naturen, får en bajer og fortæller hinanden masse løwn," griner Ole og dementerer med det samme det sidste.

I sin tid var han både fisker og jæger, og han nyder muligheden for at komme ud i det grønne nu, hvor benene ikke så godt kan bære længere.

"Jeg har kørt med en blind mand, som nød følelsen af vinden i ansigtet og lyden af fuglekvidder. Jeg kører også af og til med en meget forsagt beboer, der er svær at lokke udenfor - men han er ikke holdt op med at tale om den snog, der snoede sig over vejen lige foran os, og vi diskuterer stadig, om den var én eller to meter lang," fortæller Preben Nielsen.

"Det er fantastisk at se, hvordan det liver beboerne op at komme ud, og jeg nyder selv cykelturene og den glade stemning omkring mig på plejecenteret. Jeg har også fået nogle gode kammerater i de andre rickshawchauffører i kommunen. Jeg har fået lyst til livet igen," understreger Preben.

En gave for de ældre
Preben Nielsen har kørt næsten 2.000 kilometer med ældre borgere på det år, hvor han har været frivillig rickshawpilot. Det er imponerende og usædvanlig godt gået, mener Randers Kommunes frivilligkoordinatorer.

"En mand som Preben er virkelig en gave for et plejecenter som Kildevang, og vi ved, at beboerne elsker turene i vores rickshawcykler. Det giver dem en anderledes oplevelse, som de taler om med glæde længe efter," fortæller frivilligkoordinator Birgitte Saksø.

* Over hele landet er der efterspørgsel på frivillige rickshawpiloter, og man kan tilmelde sig via hjemmesiden www.cyklingudenalder.dk Man behøver ikke køre så meget, som Preben gør.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre sigtelser til knallertkører
- Lukket skole springer ud som borgerhus
- Lejerforeningen fejrer 100 år med gårdfest
- Vandkamp i nordbyen
- Alenemor til tre plus handelselev
- Perfekt vejr til adoption
- Vejvrede i Kristrup
- Nu åbner naturparken
- Politiet stormede massageklinik
- Hej nabo, skal vi gå en tur i Randers
- Så løber klovnene
- Sidste skoledagselever tager ansvar for fællesskabet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk