Del på Facebook Print siden
Skolekøkkenet på Tirsdalens Skole emmede af dufte fra råvarerne og de mange forskellige sprog, som de unge fra hele norden talte, da venskabsbyerne fra Norge, Sverige, Finland og Island gæstede Randers.
Ingredienserne ved den nordiske venskabsuge NOVU var stemning og sprog krydret med nye venskaber.
Bo Høj Laursen, der er faglærer på 'Hotel, køkken & restaurant' på Tradium, var rykket ud for at samle de unge om madkunsten.
"Jeg er imponeret over det gå-på-mod, alle de unge mennesker har vist. Selv om mange er gode til engelsk, er det noget helt andet, når vi skal tale sammen om ingredienser. For hvad hedder grahamsmel lige på engelsk. Vi har klaret os med fingersprog og glimt i øjet, og det er gået rigtig godt, og vi har hver dag serveret nogle små retter mad for 120 mennesker".
Venskaber i gryderne
"Vi har fået mange nye venner ved at arbejde i skolekøkkenet, og vi har stået sammen om, at få alt klar til tiden. Nogle har aldrig prøvet at lave mad til så mange, mens andre har prøvet lidt. Fælles er, at alle har lært noget nyt om, hvad de forskellige råvarer kan bruges til, og det kan vi også tage med hjem", fortæller Pall Runar Bjarnason, der er fra Island.
* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Faglærer Bo Høj Laursen med Julian Heiononen, Pall Runar Bjarnason og Veeti Salomaa, der fik knyttet nye venskaber via madlavningen.
Skriv din kommentar:
Forside
Venskaber på tværs af opskrifter
Torsdag 6. juli 2017 kl. 13:30Faglærer Bo Høj Laursen med Julian Heiononen, Pall Runar Bjarnason og Veeti Salomaa, der fik knyttet nye venskaber via madlavningen. |
|
Ingredienserne ved den nordiske venskabsuge NOVU var stemning og sprog krydret med nye venskaber.
Bo Høj Laursen, der er faglærer på 'Hotel, køkken & restaurant' på Tradium, var rykket ud for at samle de unge om madkunsten.
"Jeg er imponeret over det gå-på-mod, alle de unge mennesker har vist. Selv om mange er gode til engelsk, er det noget helt andet, når vi skal tale sammen om ingredienser. For hvad hedder grahamsmel lige på engelsk. Vi har klaret os med fingersprog og glimt i øjet, og det er gået rigtig godt, og vi har hver dag serveret nogle små retter mad for 120 mennesker".
Venskaber i gryderne
"Vi har fået mange nye venner ved at arbejde i skolekøkkenet, og vi har stået sammen om, at få alt klar til tiden. Nogle har aldrig prøvet at lave mad til så mange, mens andre har prøvet lidt. Fælles er, at alle har lært noget nyt om, hvad de forskellige råvarer kan bruges til, og det kan vi også tage med hjem", fortæller Pall Runar Bjarnason, der er fra Island.
* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
Faglærer Bo Høj Laursen med Julian Heiononen, Pall Runar Bjarnason og Veeti Salomaa, der fik knyttet nye venskaber via madlavningen.
Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes! |
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale. |
Forside