Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

'Hvorfor har de sådan noget hud?'

Torsdag 6. juli 2017 kl: 09:30

Jonas på fem år får en tur på 80-årige Ellys rollator.
Jonas på fem år får en tur på 80-årige Ellys rollator.

'Hvorfor har de sådan noget hud?'
Der tjekkes plader i dagens gå-bankospil.
Ældrecenteret Møllevang i Randers genlyder af løbende barnefødder og begejstrede udbrud fra både børn og ældre, når de finder et nummer, der passer på bankopladen.

Aktivitetstilbuddet Humørklubben på Møllevang har inviteret storebørnsgruppen fra Jennumparkens børnehave til gå-banko omkring centret.

"Vi kan godt være venner, selv om de drikker kaffe og vi drikker saft. Og det er sejt, når de kører os rundt," siger femårige Jonas.

Jonas fik en tur på 80-årige Elly Adolfsens rollator, da de sammen spillede gå-banko.

"Det er dejligt, at de er her. Jeg kan godt lide børn, og det giver mere humør," siger Elly Adolfsen, der kommer i Humørklubben en gang om ugen.

Humørklubben
Humørklubben er et aktivitetstilbud for ældre borgere, hvor programmet står på både oplevelser og fysisk- og mental træning. Tilbuddet fik sit navn, da en ældre herre udtalte, at han måske ikke altid var i godt humør, når han kom, men han var det altid, når han tog derfra.

"Vi laver aktiviteter som gå-banko, hvor de ældre slet ikke opdager, at de træner fysikken ved at gå på forskellige underlag - og det giver ekstra energi og glæde, at børnene er med," fortæller aktivitetsmedarbejder Karin Anette Madsen.

Humørklubben tager desuden på ture med centerets minibus Møllebussen til forskellige steder, hvor de kan gå ture og nyde formiddagskaffen.

En blomst til mor
I det forløbne år har Humørklubben haft et samarbejde med Børnehaven Jennumparken, og første onsdag i hver måned besøger børnene fra storebørnsgruppen og de ældre hinanden.

"Vi har holdt fastelavn sammen, og så var de på besøg hos os i foråret, hvor vi såede karse og lavede påskepynt. Børnene nyder at være sammen med de ældre, og det giver anledning til en masse spørgsmål som hvorfor går de med sådan én (rollator) og hvorfor har de sådan noget hud," fortæller Natalie Strømberg, pædagogisk assistent i Børnehaven Jennumparken.

Dagens arrangement med gå-banko på Møllevang er ved at være til ende, og Alexander på fem år er den første, der får banko.

"Du har vundet en blomst," siger Karin Anette Madsen.
"Den er ikke til mig, den er til min mor," svarer Alexander.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Line dance EM-bronze
- Bolden givet op for midtbyen
- Fem mænd anholdt til fogedretten
- Afbrændingsforbuddet ophævet
- Omsorgs- og værdighedspolitik i høring
- Mellerupbørn blev dus med naturen
- Halvdelen af Parkboulevarden spærres
- Sprit og narko bag rattet
- Nyheder fra byrådsmødet
- Enigt byråd: Ny lokalplan for Langå
- Yoga med rockmusik
- Børnene tyvstartede på byens nye legeplads

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk