Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Vi udfordrer plejer

Tirsdag 4. juli 2017 kl: 13:49

Vi udfordrer plejer
Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup - spidskandidat til kommunalvalget for Kristendemokraterne i Randers.
LÆSERBREV Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup - spidskandidat til kommunalvalget for Kristendemokraterne i Randers.

I RANDERSiDAG.dk synes Frederik Glerup, Alternativet, at det er vigtigt med en tilkendegivelse af ,hvilke værdier vi som kandiderer til byrådet, vil arbejde for skal være kendetegnene for udviklingen af Randers Kommune. Han nævner selv mod, empati og åbenhed. Ganske fornuftigt, som vi i Kristendemokraterne (KD) kan støtte op om.

For os i KD, vil vi også arbejde for ordentlighed, dialog, konstruktivt samarbejde, nytænkning, forebyggelse og størst muligt hensyntagen til mindretallets synspunkter.

Ordentlighed betyder for os i KD, at vi ønsker at behandle politiske kollegaer og modstandere med respekt og tiltaler hinanden respektfuldt. Vi ønsker, at højne den politiske debat, og vi vil fægte med åben pande samt forfægte vore politiske synspunkter med saglige argumenter

Dialog betyder for os i KD, at samtale og dialog er afgørende og vigtige i bestræbelserne på, at nå frem til et politisk resultat, der kan bringe Randers kommune fremad - og gøre en god kommune til en endnu bedre kommune at være borger i.

Konstruktivt samarbejde betyder for os i KD, at man som kandidat/politiker lægger sig i selen for, at bidrage konstruktivt til det politiske arbejde for at være til at udvikle Randers kommune og tager positivt del i det politiske arbejde.

For os betyder samarbejde også, at man som politiker respekterer det kommunale demokrati og må acceptere (om end nødtvunget), at har man ikke flertal for en sag, så har man så heller ikke politisk ansvar for sagen.

Nytænkning er for os i KD pænt vigtigt, for vi vil gerne afprøve nye måder, at gøre tingene på – gerne ved pilotprojekter hvorefter man evaluerer efter en periode.

Det med, at sådan ”plejer vi at gøre”, vil vi udfordre.

Fx kunne det være ret så interessant, at involvere borgerne langt tidligere i en proces i en form for en forhøringsproces og ikke som nu hvor en beslutning er truffet, og der så kommer en høringsperiode.

Vi mener, at borgerne skal have mulighed for, at komme på banen langt tidligere i forløbet i erkendelsen af, at den der har skoene på ved bedst hvor, den trykker.

På området om forebyggelse, vil vi i den kommende valgkamp sætte turbo på, at sætte fokus på det forebyggende arbejde, idet vi mener, det forebyggende arbejde bør sættes helt op aller øverst på den politiske dagsorden. ”Vi vil forebygge her til lands”.

Vi vil arbejde for, at komme væk fra den kommunale skadestue og hen til det kommunale fitnesscenter – indenfor fx. familieområdet, de udsatte familier med børn, og de sårbare borgere – fx med langt mere fokus på bostøtte. Det sidste, fordi der er gode erfaringer med en forholdsvis beskeden indsats som kan gøre, at fx en psykisk sårbar borger kan ”komme sig” og igen i et vist omfang kan tage del i fx arbejdsmarkedet eller uddannelser og på den måde være en del af arbejdsfælleskabet.

Helt overordnet set, vil vi arbejde for oprettelsen af et decideret forebyggelsesudvalg under byrådet, som udelukkende kun skal arbejde med fokus på forebyggelse – bredt set. Efter vores opfattelse betaler social investering sig selv – først og fremmest menneskeligt og dernæst økonomisk.

I KD ser vi frem til en valgkamp præget af værdierne ordentlighed, respekt, dialog og ikke mindst en positiv vilje til en konstruktivt politisk debat til gavn for Randers kommunes ca. 98.000 indbyggere, og må det så i sidste ende munde ud i, at de nye/gamle 31 byrådsmedlemmer, der bliver valgt må være dem, som bærer disse værdier ind i det nye byråd.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

Klik venligst

Flere nyheder i denne sektion:

- Smartere og billigere
- Politik er kynisk og populistisk
- Stor ståhej for ingenting
- Find pengene og hit med dem!
- V og DF er uansvarlige, kyniske og populistiske
- S og DF forhindrer et Danmark i bedre balance
- En ny frikadelle?
- 16-15 afgørelse i økonomiudvalget forleden
- Landsbyerne kan blive et hit
- Alle muligheder skal afdækkes
- Skal vi bygge bro eller køre omveje?
- Kampen for handicappede og udsatte fortsætter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk