Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Design i bybilledet

Mandag 3. juli 2017 kl: 16:26

Faglærer Rene med gul hjelm og elev Alexander med hvid hjelm. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
Faglærer Rene med gul hjelm og elev Alexander med hvid hjelm. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk

Design i bybilledet
Her fra Dytmærsken. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
OPDATERET I samarbejde med kommunen opstiller lærer og elever fra den Skandinaviske Designhøjskole arbejder rundt omkring i Randers.

Det er elever og undervisere fra linjen Arkitektur & Bydesign på Den Skandinaviske Designhøjskole på Brusgård, der har designet, bygget og opstillet de seks arkitektur-installationer, som altså er placeret rund omkring i Randers midtby indtil midten af august.

I Dytmærsken fangede vi lærer i arkitektur og bydesign Rene Thorup Kristensen, der sammen med en af skolens elever, Alexander Saabye, var ved at færdigmontere en kreation for enden af p-pladsen.

Med tiden kunne p-pladsen her godt skydes lidt østpå, så der kunne blive plads til et lille torv.

"Vi opstiller forskellige arkitektoniske designs rundt omkring i byen. De er alle forskellige og tilpasset stedet hvor de bliver placeret," fortæller Rene Thorup Kristensen og tilføjer stolt, at alle elever på årgangen er optaget på arkitektskole.

Der kommer noget på Laksetorvet. Foreløbig har vi fanget gule figurer foran Svaneapoteket, på Slotspladsen og altså i Dytmærsken.

De seks installationer er midlertidige og har til formål at skabe en positiv debat om brugen af byens pladser - nu og i fremtiden. Placeringen af værkerne er udvalgt af kommunen.

De tager designmæssigt udgangspunkt i det netop det sted, hvor de er placeret og forholder sig til den kontekst de er en del af.

Designhøjskolens elever og underviser præsenterer værkerne:

Grab Your Square
En gravko eller hånd putter sig på et lille felt af belægning. Måske den ønsker at anlægge lidt mere plads til de bløde trafikanter på dette aktive sted i form af en ny pladsdannelse for enden af Dytmærsken? Den står i hvert fald klar!

Life is Swirl
Du tager en tilfældig smutvej igennem Helenestræde og bliver lidt forvirret, da noget ikke er, som det plejer at være. Det er sundt at blive forvirret over, at noget ikke er, som det plejer, for det gør, at man stiller spørgsmål ved det vante. Vi mennesker har brug for at stille spørgsmål, for bedre at forstå vores til tider forvirrende liv. Eller måske kan denne gule, spiralende forvirring betragtes som et hus til skulpturen Happy Man, som står lige ved siden af... Be a friend, be a happy man or woman.

Cubestick
En stor, åben plads har brug for forhindringer. Steder hvor skalaen skifter og menneskestørrelsen kan søge til og finde sig til rette. Store kugler er strøet ud over Slotspladsen, og en kube vil gerne være med i flokken. Kuben er dog også i geometrisk familie med kuglen, en slags artsfælle. Men hvad kom først? Hønen eller ægget, blommen eller hviden, hullerne eller emmentaler-osten omkring dem?

Order & Chaos
Laksetorvet er en forholdsvis stor og åben plads. Den tilstedeværende, sorte skulptur og det smukke træ er nedslag på pladsen og skaber rumligheder. En ny konstruktion kommer til for at skabe mere rum på den åbne plads. Denne installation kan ses som et rumligt billede på byens stramme arkitektur og menneskernes liv og færden i rummene imellem arkitekturen. Prøv at gå en tur langs installationen og søg efter orden og uorden, som opstår og forsvinder, når du bevæger dig forbi.

Roadhouse
Her ligger et hus midt i vejen og giver tag over hovedet. Sådan er byer opstået; en sti er gået til, og en beboelse er blevet lagt ud til stien, fordi det var smart. Et spidst tag er også smart, fordi så løber vandet af taget og væk fra huset, når det regner.
Sacral Shaping

En leg med kirkelige former. En kirke består ofte af et hovedskib, sideskib og et tårn. Den er ofte bygget op af mursten lagt i system. Denne installation er en leg med disse elementer; hovedskibet, sideskibet, tårnet og sten. Den lægger sig tæt til Skt. Mortens Kirke, åbner sig op og blotter sit indre som kontrast til kirkens smukke, men lukkede ydre.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

Klik venligst

Flere nyheder i denne sektion:

- Watermusic i Blodprøvetagningen
- Skygger rocker Olga
- L.O.C. i Turbinen
- Underværket bag bog om flygtninge i Randers
- Børn sang ved festmiddag
- Sci-fi succes forlænges
- Husflid eksisterer i bedste velgående
- Kammerorkestret klar med nyt program
- Studerende oplevede sang formidle kultur
- Sang bygger broer
- Rock’n’Roll på plejehjemmet
- Se oldtidens vildeste fund og få mærkelige historier

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk