Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Værdierne i spil

Lørdag 1. juli 2017 kl: 15:30

Værdierne i spil
Frederik Glerup, Randers - spidskandidat, Alternativet Randers.
LÆSERBREV Af Frederik Glerup, Randers - spidskandidat, Alternativet Randers.

Når vi bevæger os ind i den kommende kommunalvalgkamp, så syntes jeg, at det er vigtigt for os at have en debat om hvilke værdier, vi gerne ser udvikle sig med Randers Kommune.

Det er vigtigt, fordi de udtalte værdier siger meget om den linje, man som politiker eller parti ønsker at tegne. Tre vigtige værdier, der for mig er vigtige at have i mente og arbejde med, er mod mod, empati og åbenhed.

Mod: Vi skal være modige, når vi afprøver og eksperimenterer med nye politikker og former i Randers Kommune. Vi skal have mod på at åbne os op for omverdenen, lade os inspirere af andre og udvikle os i fællesskab. Vi skal have mod til at være tillidsfulde - fordi det kræver meget mod at ryste trangen til kontrol og mistillid af sig. Tillid er fundamental for, at vores samfund kan hænge nogenlunde sammen, og det må vi ikke tabe undervejs.

Empati. At kunne sætte sig i andre menneskers sted, er vigtigt for udviklingen af ny politik. Hvis vi ikke har mennesket som helhed for øje, når vi udvikler og nytænker, så er der en overvejende stor sandsynlighed for, at vi rammer helt forbi. Empati er menneskelighed, og med menneskelighed kommer vi langt. Vi bør i højere grad end nu være fælles om at udvikle og træffe beslutninger om politik, og det skal vi indtænke i Kommunens fremtidige arbejde.

Åbenhed. For hvis borgere møder lukkede døre, så trækker de sig fra demokratiet. Derfor er det en af vor tids vigtigste opgaver at åbne demokratiet endnu mere op for alle de mennesker, der har lyst til at deltage. Vi skal være mere åbne med vores politiske processer, og ikke være bange for at lukke nogle mennesker ind, der har viden og erfaring. Vi skal være åbne overfor nye løsninger, nye mennesker og bekendtskaber - for i fællesskab kan vi mere, ved vi mere og gør vi mere.

Alternativet Randers er allerede i gang med at efterleve disse værdier. Sammen med Socialistisk Folkeparti stillede Alternativet et forslag om borgerdrevne forslag til behandling i byrådssalen - og idéen blev vedtaget og udvikles nu på.

I Alternativet er vi heller ikke bange for at drømme store drømme om vores kommune - og vi er heller ikke bange for at tænke i nye løsninger på morgendagens udfordringer. Derfor kunne det være spændende for Randers Kommune, at blive en frikommune på en række områder, hvor vi så har mulighed for at eksperimentere endnu mere - og reelt bringe hverdagens eksperter i spil. Tænk sig, hvis vi kunne få en folkeskole, der ene og alene var ledet af folkeskolen - fri for politikere og bureaukrater.

I fællesskab kan vi tegne en helt ny retning for Randers kommune, hvor vi bringer værdierne aktivt i spil til det fælles bedste.

Har du lyst til at være med?

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- EU har ikke lært noget efter Brexit
- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk