Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Loft over forkerte oplysninger

Onsdag 28. juni 2017 kl: 16:10

Loft over forkerte oplysninger
Christian Brøns, Fyensgade 10, Randers - byrådsmedlem, Venstre.
LÆSERBREV Af Christian Brøns, Fyensgade 10, Randers - byrådsmedlem, Venstre.

Enhedslistens spidskandidat Frida Valbjørn er i et læserbrev ude at foreslå et lønloft for borgmesteren. Det er et helt fair politisk standpunkt, som på ingen måde kan overraske, når man kender Frida Valbjørns partipolitiske baggrund.

Dog er det på ingen måde fair, når Valbjørn udtrykker sig på følgende måde:

”I Enhedslisten (EL) Randers, undrer vi os over de signaler, som borgmesteren sender ved at give sig selv lønforhøjelser, for derefter at svinge sparekniven over børnene i Randers Kommune.”

Faktum er, at den nylige lønstigning, der blev givet til landets 98 borgmestre, blev bestemt centralt på Christiansborg, da der ikke havde været nogen regulering af lønnen i 22 år. Derfor holder det ikke, når Enhedslisten anklager borgmesteren for at give sig selv lønforhøjelser.

Samtidigt kan det undre, at Enhedslisten beskylder det politiske flertal for at svinge sparekniven over børnene i Randers kommune. Venstre og Dansk Folkeparti har som de to eneste partier i storkommunens historie tilført penge til en tidlig indsats på børneområdet.

Årligt er der afsat 12 mio. kroner til varme hænder, ligesom vi forsøger os med mere fleksible åbningstider for at tilgodese de travle børnefamilier.

Endvidere har det politiske flertal som følge af skolestrukturændringen skabt et provenu på over 30 mio. årligt, som vi investerer i folkeskolen – til tolærerordninger, bedre inklusion og opdateret it.

Enhedslistens politiske holdninger til et lønloft er helt fair, men det er ikke fair for debatten at fremsætte ukorrekte oplysninger.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- EU har ikke lært noget efter Brexit
- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup

Kommentarer til artiklen:
Læserbrevsskribent
Christian Brøns. Ville det ikke være ok - politiker - adfærd at forholde sig til borgeres kommentarer under læserbrevet og på fb?
Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
01-07-2017 17:20:06

Lev op til egne krav
Og en ting mere Michael Povlsen:
Nedbrydning af Nyvangsskolen. Der er dog ikke omkostninger til deponi, da Randers Kommune omgår disse regler. Men som privat borger i Randers, skal vi overholde disse?
Peter Madsen
Mærsk Andersensvej
Randers
01-07-2017 15:07:02

Lev op til egne krav
Det ville være rart, hvis Christian Brøns kunne leve op til de krav, han stiller til andre. Skolestrukturen lovede et provenu på 30 mill.kr. . Men da virkeligheden tog fat, har udviklingen medført et minus på 20 mill.kr. pga 500 elever ekstra til privatskolerne, minus 7 mill. Kr. til ekstra taxa udgifter og 12 mill.kr. til specialundervisning også er der ikke et overblik, hvad ombygningen af skolerne egentlig kommer til at koste. Provenuet er i rundetal blevettil et minus på mindst 7 mill.kr. Skolerne trækkes så oven i dette med en rammebesparelse på 1,12 %. Det betyder et underskud på mindst 25 mill.kr. på skolernes budgetter. Man skal være lidt af en " komisk Ali" for at bevare optimismen
Michael Povlsen
HC Ørstedsvej
8920 Randers NV
29-06-2017 07:24:13

Sammenligning af noget forskelligt
Christian Brøns skriver, citatudpluk fra Frida Valbjørns læserbrev: "I Enhedslisten (EL) Randers, undrer vi os over de signaler, som borgmesteren sender ved at give sig selv lønforhøjelser, for derefter at svinge sparekniven over børnene i Randers kommune."
Derefter skriver Brøns om den nye lønstigning/efterslæb til borgmestre. Det er ikke det, Frida skriver om i læserbrevet. Christian glemmer Fridas DERFOR. Frida skriver nemlig i forlængelse af det citat, Christian har plukket ud: "Derfor vil vi foreslå, at man ligesom i bl.a. Svendborg laver et lønloft, der sikrer, at borgmesteren ikke kan tjene uanede mængder penge. Vi mener, at de skat-bestemte ca. 1 mio. kr. må være mere end rigeligt. Yderligere honorar for bestyrelsesposter m.m. må ligge indenfor borgmesterjobbet og dermed indenfor borgmesterlønnen." Der er lidt forskel på lønefterslæbet og ekstra borgmesterhonorarer. Det ville have være fair at have taget DERFOR-begrundelsen med. Derfor er ikke OK at sammenligne NULhonorar med lønefterslæb.

Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
28-06-2017 21:43:50

Minimum af
viden før der fremsendes kritiske politiske forhold burde være gældende.
Fridas indlæg var direkte forkert på alle niveauer.
Hin burde selv fremsende en berigtigelse.
Arne Erikslev
Søren Møllers Gade 11
8900 Randers C
28-06-2017 18:34:11


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk