Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Pasningstilbud til børnefamiliernes behov

Tirsdag 27. juni 2017 kl: 20:25

Pasningstilbud til børnefamiliernes behov
Michael Aastrup Jensen, Assentoft - MF (V).
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Assentoft - MF (V).

Dagligdagen kan være presset som børnefamilie. For mange er det en daglig udfordring at hente og bringe indenfor institutionens åbningstider. Især hvis man arbejder på skæve tidspunkter, kan det være vanskeligt at få det hele til at hænge sammen.

Ganske ofte hænger det slet ikke sammen, fordi institutionen ikke har åbent på de tidspunkter, hvor behovet er der. Det er eksempelvis politibetjente, sygeplejersker og butiksansatte der oplever at have et pasningsbehov, som ikke passer med de almindelige åbningstider i vuggestuer og børnehaver.

Derfor bliver det fremover muligt for danske forældre, der har skæve arbejdstider, at kombinere en deltidsplads i en daginstitution med et tilskud til børnepasning om aftenen, natten eller i weekenden derhjemme i trygge rammer, mens de selv er på arbejde.

Det er en vigtig forbedring, at det fremover er den enkelte families behov, der er i fokus fremfor systemet. Vores arbejdsmarked har ændret sig, og derfor er det vigtigt, at vores pasningstilbud følger med. Der skal være så meget frihed som muligt for den enkelte familie, således at familielivet kan tilrettelægges på en måde, der passer til den enkelte familie. Det kan ikke lade sig gøre, hvis alle skal proppes ned i den samme offentlige kasse.

Det er en kerneopgave for velfærdsstaten at sikre ordentlige rammer for familielivet. Derfor har regeringen prioriteret børneområdet økonomisk. Derfor er det en central del af børnepakken at dagtilbuddene styrkes med 580 mio. kr. Det er til gavn for landets børnefamilier samt de mest udsatte børn, hvor en række initiativer skal hjælpe dem med at få en bedre start på tilværelsen.

De mest udsatte børn er op til to år bagud ved skolestart sammenlignet med deres jævnaldrende. De har brug for mere voksenkontakt i deres dagligdag, hvis de skal stimuleres mere sprogligt og socialt. Derfor tilfører vi 45 millioner kroner i 2018 og 83 millioner kroner årligt fra 2019 og frem til flere pædagoger i de daginstitutioner, der har flest udsatte børn.

Når de mest udsatte børn er sammen med flere pædagoger i hverdagen, kan de udvikle sig bedre socialt, sprogligt og fagligt og dermed få et bedre afsæt til deres skolegang og liv.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- EU har ikke lært noget efter Brexit
- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup

Kommentarer til artiklen:
Millioner millioner
Hvad skal man tro. Er det valg år i år. Det ene øjeblik smider V om sig med millioner for i næste at fjerne millioner fra de udsatte børn. Jeg forstår det ikke.
Palle Bertelsen
Anemonevej 13
Randers
27-06-2017 21:44:36


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk