Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Jubilar: 40 år med fingeren i jorden

Onsdag 28. juni 2017 kl: 07:30

Lørdag 1. juli har Anette G. Christensen 40 års jubilæum i familiens virksomhed. Trods svær sygdom. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
Lørdag 1. juli har Anette G. Christensen 40 års jubilæum i familiens virksomhed. Trods svær sygdom. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk

Jubilar: 40 år med fingeren i jorden
I fritiden, og som energien byder, involverer Anette G. Christensen sig gerne lokalt, dvs. i Kristrup. Foto: John Hyldahl/RANDERSiDAG.dk
Det hele startede med, at hun smurte madpakker til sin oldefar for to kroner om ugen. Lørdag 1. juli har hun 40 års jubilæum i familiens virksomhed. Trods svær sygdom.

Det er naturligvis Anette Gantzhorn Christensen – født Hansen - Kristrupvej 50, Kristrup, som lørdag runder et hjørne. Det der med Kristrup er en vigtig ting for jubilaren - det vender vi tilbage til.

Efter et år på butikslinjen og en handelseksamen i 1977 fra Randers Handelsskole startede Anette G. Christensen på kontoret i den virksomhed, som hendes far nu havde overtaget: Entreprenørfirmaet Ib. G. Hansen. Jubilaren havde en drøm om at komme i butik - ikke at hun skulle have med gravearbejde at gøre.

Pludselig var der gået 40 år
Den unge kvinde på 18 år blev bare ansat, lavede løn, fakturaer og andet kontorarbejde ligesom sin mor i firmaet, og ja, så tog det ene år det andet. Ekstra brug for jubilarens arbejdskraft blev der, da hendes mor Ulla døde i 1981.

Anette G. Christensen passede som en puslespilsbrik ind i virksomheden, som blev startet af oldefar Marius Sørensen i '30erne. I 1959, samme år Anette G. Christensen blev født, overtog hendes morfar Viggo Sørensen virksomheden. I 1975 overtog Ib G. Hansen - Anettes far - virksomheden, som i dag køres af Erik G. Hansen på Hjaltesvej 19B - Kristrup.

Lokale virksomheder og fem borgmestre
Udvikling har i alle årene været et omdrejningspunkt hos Anette G. Christensen og familievirksomheden. Hun har fulgt edb-indtoget fra dens spæde start, hun har set, hvordan entreprenøropgaver har hævet papirmængden på kontoret i takt med, at flere og flere skemaer og tilladelser hos kommunen er kommet til.

Til gengæld var hun med været med i en tid, hvor et ord var et ord. Som tilsynsførende i marken lavede hun aftaler med kunderne. Det kunne gøres mundtligt. Man stolede på hinanden. Kunderne kunne være Jydsk Telefon, Elro, Randers Kommunale Værker, Østjysk Slagteri i Strømmen eller kreaturslagteriet i Toldbodgade. Virksomheder, som ikke er her mere. Det er til gengæld Randers Kommune, som familiefirmaet løbende løser opgaver for.

I samme periode har fem borgmestre været inde i billedet: Kristen Gjøtrup, Keld Hüttel, Michael Aastrup Jensen, Henning Jensen Nyhuus og Claus Omann Jensen.

Sej kamp mod sygdom
Indtil for fem år siden skrev Anette G. Christensen virksomhedens dagsedler ned i hånden, før de 'røg ind i systemet'. Så ville skæbnen, at hun blev ramt af en blodprop, som gik ud over hendes skrivekapacitet.

Det stoppede dog ikke hendes gå-på-mod. Hendes kolossale lokalkendskab og netværk blandt mange rare mennesker, bl.a. samarbejdspartnere og kolleger, skulle ikke ophøre her. Anette G. Christensen kom på en flex-ordning, så hun selv bestemte farten.

Det gik fint, men i februar sidst år fik hun en kræftdiagnose. Den fik den livsglade og stædige jubilar til at bide tænderne sammen igen og tage kampen op. I dag har hun det 'skide godt', som hun selv udtrykker det.

Hun er stadig flex-ansat - firmaet er og bliver hendes tredje barn.

Intet over Kristrup
I fritiden, og som energien byder, involverer Anette G. Christensen sig gerne lokalt, dvs. i Kristrup. Her har hun så absolut været den dynamo, som skaffede bydelen et juletræ. Når Randers har et juletræ skal Kristrup også, er tankegangen. Aftaler og sponsorater bærer julehyggen, som har bredt sig: Bydelens centrale rundkørsel pyntes hvert år med fire træer. Alle med lys i.

Jubilaren har også taget initiativ til og startet facebook-gruppen 'Os Kristruppere', som nu bruges flittigt af bydelens beboere. Plus en masse, der har boet der. Hun er en rigtig igangsætter eller entreprenør, om man vil.

Anette G. Christensen har to døtre Eva, 37 år og Ulla 34 år. Dertil fem børnebørn. Hun har siden 1999 været gift med Jesper Christensen, som har arbejdet med vindmøller. Han har to sønner Kim og Kent.

* Jubilaren fejrer dagen på den måde, at der naturligvis er kaffe på kanden og godt humør i hjemmet, Kristrupvej 50, Kristrup - 'hvis nogen skulle finde på at dukke op', som hun udtrykker det.

Tekst: Henrik Jensen/RANDERSiDAG.dk

Fylder din mand/hustru, nabo eller kollega rundt eller har jubilæum, har fået nyt job osv. Det fortæller vi gerne vore læsere. Send en mail til info@randersidag.dk - gerne med billede. Det er gratis.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- EU har ikke lært noget efter Brexit
- Assentoft: Fadølsprojekt ved folkeskolen
- Radikal isolation
- Åbenbart kun løftebrud og besparelser
- Fantasiløse besparelser eller udvikling og viden?
- Socialdemokratiets fejlagtige velfærdsstråmand
- Ny borgmester = ny politik?
- Venstre vil velfærd
- Byggeri på Thors Bakke
- Er der en Socialdemokrat til stede?
- Hvem har ansvaret?
- Nyt klubhus på banen i Stevnstrup

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk