Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Randers kommune kraftcenter for demens

Mandag 19. juni 2017 kl: 16:00

Randers kommune kraftcenter for demens
Jesper Heilmann Petersen, Dybdalen 14, Assentoft - byrådskandidat, Venstre.
LÆSERBREV Af Jesper Heilmann Petersen, Dybdalen 14, Assentoft - byrådskandidat, Venstre.

Da den politiske debat i Randers de seneste måneder har handlet om Hal 4, skolestruktur, omkonstituering osv., synes jeg simpelt hen tiden er inde til, at vi får nye vinkler ind i debatten. Jeg fornemmer klart, at vælgerne i Randers kommune ikke gider høre mere om de emner og trænger til, at der også sættes fokus på andre emner.

Derfor vil jeg gerne opfordre mine kandidatkollegaer fra alle partier til, at vi nu får en bredere vinkel på og i debatten frem mod kommunevalget 21. november. Opfordringen skal lyde til at tage et emne op, som jeg gør her og belyse det, så vi dermed sikrer, at nye og andre emner kommer ind i valgkampen - og dermed sikrer, at det bliver spændende for borgerne i Randers kommune, at følge den politiske debat.

Dette kan være et lokal tproblem eller solstrålehistorie eller en større udfordring, der berører andre, fx udfordringerne for vores idrætsforeningerne rundt i kommunen, sikre skoleveje osv.

Et af mine store interesseområder er demens, og netop derfor vil jeg gerne rose de politikere, forvaltning samt ledere og personale, der hver dag specielt igennem de seneste 3,5 år sikrer og udvikler Randers kommune til at være et af de mest førende kraftcentre i Danmark indenfor demens.

Til efteråret åbner huset Nyvang. Og en stor ombygning af Møllevang er igangsat, så begge steder bliver kraftcentre i kommunen og kan håndtere vores svageste demente borgere.

Tankerne er hentet i Holland i demensbyen ”De Hogeweyk”, som er bygget, så indretningen gør, at de demente kan færdes i bebyggelsen uden, at de kan komme i fare i trafikken eller blive væk. Det bliver så spændende, at følge åbningen af huset Nyvang og ombygningen af Møllevang i efteråret 2017.

Demenskoordinatorernes fantastiske flotte arbejde i hele kommunen har betydet, at niveauet i og omkring den dementes hverdag i den grad er blevet højnet.

Der har i de seneste to år været stort fokus på hjælpemidler til den demente. Både hjælpemidler der sikrer, at den demente kan findes igen, hvis vedkommende er faret vild (GPS), små ure/kalendere der hjælper den demente til at huske aftaler længere ind i deres sygdomsforløb. Dette samt meget mere har også sikret større muligheder for den demente og pårørende.

Jeg har selv haft fornøjelsen at deltage i pårørendeaftener på Center Rosenvænget, hvilke er fantastiske arrangementer da pårørende kan møde ligestillede og tale om de samme udfordringer det giver, at være pårørende til eks. en ægtefælle med demens.

På hver aften er der forskellige temaer, hvilket også giver den pårørende redskaber til at mestre og håndtere udfordringen med den demensramte ægtefælle.

Randers er også kåret som demensvenlig kommune. Dette kræver, at kommunen konstant arbejder med forskellige indsatsområder, der skal understøtte og udvikle de tilbud, kommunen har til personer med demens og deres pårørende.

De seks områder der arbejdes med er:

* Bedre sygdomsforløb for personer med demens.
* Bedre støtte til pårørende.
* Kompetenceløft til personalet.
* Tilgængeligt og inkluderende lokalsamfund.
* Flere demensindrettede boliger.
* At understøtte forskning og videndeling.

Så derfor skal der lyde et stort tillykke til Randers kommune, indsatsen er lykkedes, og vi skal være stolte af det, der allerede er opnået. Vi glæder os med spænding til at følge den videre udvikling inden for området.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Find pengene og hit med dem!
- V og DF er uansvarlige, kyniske og populistiske
- S og DF forhindrer et Danmark i bedre balance
- En ny frikadelle?
- 16-15 afgørelse i økonomiudvalget forleden
- Landsbyerne kan blive et hit
- Alle muligheder skal afdækkes
- Skal vi bygge bro eller køre omveje?
- Kampen for handicappede og udsatte fortsætter
- Omann har ansat sig selv II
- Forslag om ny omfartsvej
- Virkelighed og fantasi

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk